< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Avrupada hangisini secerdiniz? (3. sayfa)
-
-
zor kanka valla, umarım olur da phd yapmış adamı barındırmamışlar orada
-
Tek örnek üzerinden gidiyorsun. İşini bilen kafasını kullanan ve kalan çok insan var. Ha mecbur da değilim. O kadar ülke var
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
yok yav bayağı araştırdım, avrupa birliği vatandaşı değilsen kalmak çok zor.
çok ülke var da abd ve isviçre hariç düzgün imkan sağlamıyorlar. almanyaya gitsen 2500-3000 euro maaş var, ben şahsen gitmem o paralar için.
-
Ben oralarda yaşamam zaten. Onlar akın akın buraya gelirken ben oraya yaşamaya gitmem. Orada bir tecrübe edinir, görüşümü genisletirim, olursa bir miktar da gelir elde eder gelirim geri. Sonraki hedeflerimin çoğu burada
Knk tam okumadım oyundaydım
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
isvicre de Avrupa'nın amerikası zaten, saglık icin de birebir aynı. Amerika'nın imkanlarına erisemiyor hiçbir Avrupa ulkesi
Yolun açık olsun. Naçizane önerilerim:
Türklerle çok içli dışlı olma. Türkçe konuşmamaya çalış.
Toksik insanlardan uzak dur.
Enternasyonel bir arkadaş grubu arasında takıl.
Türkiye'deki gündemi takip etmeyi bırak. Bu forumu kesin bırak.
Optimist, güler yüzlü ol. İnsana ve tecrübeye/bilgiye saygı duy. Hayat sınırı geçince Türkiye'deki kadar sert, agresif ve karamsar değil. Buradaki havayı oraya taşıma.
Akıllı olmakla akıllılık yapmak arasındaki ince çizgiye dikkat et .
Partilemeye değil okumaya gidiyorsun. Tabii ki güzel ortamlara girip çıkacaksın ama okulda başarı ilk sırada olmalı.
İlk gireceğin işin en iyisi olmasına göre kariyer planı yapma. 5-10 yıl sonra ki roadmap için kariyer planı yap. 10000 saati devirip uzmanlaştığın zaman istediğin gelir düzeyine mutlaka kavuşursun.
Verdiğin sözleri tut, güvenilir ol.
3 seçenek de çok iyi eğer iyi bir staj iyi bir mentor ve bol başvuru ile son seneni iyi değerlendirebilirsen iş bulmanın sorun olacağını zannetmiyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Uzhin cs i asiri guclu degil, ha ethz ha bu diye bachelora gitmene degmez. Bu arada ayda 3000 euro harcamayi nasil planliyorsun ben bile lausanneda 1600chf harciyordum, hadi yurt 510chf ucuz zurichte boyle bisey bulamadin 900e ciktin desen bile 2000 euro dengini zor gecersin undergrad olarak
Munich gayet okey bir sehir okumak icin (hatta bence yasamak icin berlinden daha bile iyidir), uzh icin 3keur şeklinde hesap yaptigin icin fazladan tuitionun koymayacagini dusunuyorum, tum yerine tuba gitmenin deli rave sevdalisi olmak disinda hicbir sebebi yok.
Ethz red mi geldi bi de
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ethz icin bir sinava girmem gerekiyor biyoloji falan var hic ugrasmak istemiyorum bir de cok zormus benim kalp hastaligim var, zora dayanirim ama basarisizlik gercekten vucuduma zarar veriyor, biraz korku yani :)
1600 chf iyi harciyormussun, ben sey hesapladim. Biraz rahatima duskunum ve 2 metre 100 kilo oldugumdan fazla yemem gerekiyor yeme icme de baya pahali, son isvicreye gittigimdeki ortalamamdan hesapladim.
Tuma gidersem semester basi 3k euro odemem lazim auslander oldugumdan, tub o yuzden mantikli. Bir de Berlin mi Munih mi tercih ederim bilmiyorum ama haftaya ikisine de gidecem karar vermeme yardimci olur umarim
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Tesekkur ederim, guleryuzluluk disinda bahsettigin karakter ozelliklerim var zaten. Dedigin gibi uzun sureli hedeflerim ve hayallerim var, sadece hangisi daha iyi karar veremedim. <3
Almanyada aklimi celen sey, 3 yil yasadiktan sonra vatandasliga basvurabiliyor olmak. Bence en buyuk avantaji bu.
munich
kimlik fotokopisi yeter mi
-
O 3k eur sonuna kadar deger, uzh i ele zatwn, munichten tiksinmezsen tuma git derim.
Yine de ben uyariyi yapayim, isvicrenin fiyatlamasina gayet asinayim, munichi de az cok biliyorum, birinde 3000 birinde 1100 harcayamazsin, hesapta ciddi bir sikinti var. Double mcroyalin normal menusu uber eatste 18-19chf filandi, 3000e cikmak icin 3 ogun de disaridan bu sekil fast food yemek lazim ki aynisini Almanya'da yapsan (yanilmiyorsam 12 eur orda) zaten 2kya firliyorsun. Ben de boyumdan beklenmeyen swyler yerim bi bildiğim var yani
Kanka cok sukur ayda 1k fazla veya az harcamam umrumda olmaz, almanca biliyorsan lohnt es sich oder nicht, das ist die Frage
Her tavsiyene acigim bu arada
Ben frankofonum:(
Tavsiyem belli, tum git, cok isvicre sevdan varsa ethz e masters basvurursun ortalaman okeyse girme sansin da gayet fazla, o iki okul arasinda cok sirkulasyon var.
Bu arada cs icinde spesifik ilgij olan bolumler varsa degisir tabi bu cevabim, genel toplamda tum. Yoksa örneğin computer vision yapacagim ben 18 yasimda olsam da eminim diyorsan bi sekilde Freiburga girmeye calis gibi
Bir insan alman medeniyeti varken niye frankofon olur bombos is...
Ya aslinda Wirthschaftinformatik okumak istiyorum, ekonomi ile cs nin birlesimi ama ordaki bi arkadasima sordum bu bolum biraz daha kolay oldugundan populermis, informatik beceremeyenler oraya kayiyormus daha cok
mezun olup orada alacağın ücret en fazl 2-3bin euro onun için değmez git burada tıp oku asistanlıkta 120bin tl al uzman olunca 200bin tl yan dal uzmanı olunca da 300bin alırsın
-
Yandal uzmanları o kadar alıyo mu
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X