Şimdi Ara

Avrupada hangisini secerdiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
0
Favori
1.653
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Anket koymayi bilmiyorum telefonda cevabi yorum yazabilirsiniz

Biraz detayli yazacam ama gercekten asiri arada kaldim yardim lazim.

3 tane secenek var, az bilgi vereyim kendi hakkimda. Ingilizce/Almancam var puanim bu 3 secenege de yetiyor, cok sukur param da var ama cok da harcamak istemem acikcasi.
    Bilgisayar muhendisligi (informatik) okuyacam

1-) TU Berlin
    - Almanya’da top 3
    - Berlin guzel sehir ama pahali
    - Her ay €1000 harcarim, uni 3 yil, 36k euro gibi bir masrafi olacak
    - Dunyada 74. En iyi CS unisi
    - Mezun olduktan sonra maas €45-60k (vergilerden sonra aylik 2-3k

2-) TU Munich
    - Almanyada top 1
    - Munih rahat ama hareketsiz sehir
    - Her ay €1100 harcarim, 3 yil uni toplam 60k euro eder
    - Uni yabanci ogrencilere donemlik €3k toplam 18k sadece okul ucreti
    - Mezun olduktan sonra Munihte maaslar €45-65k (vergilerden sonra 2500-3000)

3-) Uni Zurich
    - Isvicrede top 3 uni
    - Sehir asiri pahali ama keyifli
    - Her ay €3000 harcarim, toplam €100k eder
    - Uni dunyada 123. Cs icin ama ulkenin maasi cok iyi
    - Yeni mezun 90k euro ve vergiler daha dusuk aylik 6k euro net

Son bir sikinti daha var, Almanyada mezun olduktan sonra oturum almak rahat ama Isvicrede is bulamazsam erkenden shootluyorlar beni 😔

• Başvurular geçmedi mi olm? İki senedir okuyacaksın.

• TU Munich dunyada top 15 eklemeyi unutmusum
  • Gecmedi yok, 2 sene once 11. Siniftim ben 😔
  • AmkaraTipli kullanıcısına yanıt

Nasıl başvuruluyor la ben de başvuram

tu munich seç

• Uni-assistle basvuruyorsun ama C1 Almanca lazim.

TUMye ayda 3k odemek mantikli gelmiyor ama, Almanlar rankinglere bakmiyor hic, baska ulkede calisacam desem de onlar umursar mi ya 10. Uniden ya 50. Uniden mezun olmusum? Ikisi de cok iyi sonucta
  • zurich tabii ki, almanya batıyor

• Zurichte okuz gibi para harciycam, orda kalabilmemin garantisi Almanya kadar yok ve diplomasi daha kotu. Ama orada kalabilirsem gercekten cok farkli olabilir.

Sey dusunuyorum, bachelors Almanyada ondan sonra master ya Isvicre ya Amerika. Daha mantikli olmaz mi?

yaw zurichte boş mu duracaksın, sende çok çalış hallolur.

7.0 ielts ile nereye başvurabilirim ki avrupa’da. Ücreti düşük ingilizce eğitim veren.

bir de benim bildiğim almanya’da üni için türkiye’de bir yere yerleşmiş olman lazım. Yatay geçiş gibi bir nevi.

yav bence risk al isviçre kovala, avrupa’da adam akıllı maaş veren tek ülke orası. Zaten isviçre diploması ile almanya’da iş bulursun.

• Bu almanlarda bir sistem var, orada herkes girebiliyor bu bolumlere ama girenlerin %75i ilk sinavlarda eleniyor.

6 donemlik okulun ilk 3 donemi asssiri zorluyorlar obur 3 donem cok rahat, ilk 3 donem calisabilecegimi sanmiyorum diger 3 donemde zaten werkstudent olurum gecimimi saglarim.

Isvicredekiler Almanyadan daha da zormus
  • Almanyada saarland uni var, cok cok iyi bir uni degil ama ingilizce cs egitimi veriyor ve bedava.

Onun disinda takintili degilsen cs yerine mesela dersleri cok benzer olan digital protection and coding? (Salladim ismini) okursun ingilizce tu munihte veya baska kaliteli unide

Ozel okullar da var ama orasi genelde beyni calismayan ogrencilerin diplomasi olsun diye kurulmus yerler hic tavsiye etmem.

Isvicrede oturum almak falan cok zor isin yoksa. Almanyada seye guveniyorum, yeni bir kanun getirdiler C1 Almanca + Kaliteli bir diploma ve vatandaslik testini gecebilirsen 3 yilda vatandaslik alabiliyorsun, onu aldiktan sonra rahatca isvicreye calisirim

Bilkent ctis’teyim zaten üstüne ayda 9k para alıyorum (zam gelcek bir de) dediğin yerler mantıklı gelmedi. Avusturya nasıl ki orada da eğitim ücretsiz.

bir de başvuruyu nereye yapıyoz

• Avusturya da bedava, unileri Almanya kadar iyi degil, maaslar Almanya kadar iyi degil, is miktari o kadar fazla degil. Neden secersin ki orayi. Yine ayni seviye Almanca istiyor.
  • Basvuru uniden uniye degisiyor, cok kalitelilerin kendi siteleri var, geri kalani Almanya icin uni-assist ten yapiyorsun, mezuniyet belgeni falan almancaya cevirmen lazim bir de almanca veya ingilizce seviye belgen lazim okuyacagin dile gore
  • Isvicre daha iyi lakin oraya adapte olmak ve sistemini oturtmak daha zordur büyük ihtimalle. Ayrıca ortak dil olmamasının sorununu çekersin. Ben de üniyi türkiyede okuyup yüksek lisansa almanya düşünüyorum. Tabii o zamana afd gelmezse.

• ebobekok2025 E kullanıcısına yanıt
    Isvicrede okursam yine Alman tarafinda okurum dil konusunda aksan disinda bir problem olmaz.

AfD gelse harbiden sikinti cikarir bize ama insallah onlar gelmeden bi oturum alacam en azindan, sonrasi rahatlar.

O zaman burada devam etmek en mantıklısı, almanca ile uğraşamam. Mezun olunca amerika’da master kovalarım. California’dan başka yerde yaşayasım yok.

• Benim de tek hedef Amerika, onun icin Alman diplomasi kovaliyorum. Senin icin aynen hic girme Almanca ogrenmeye, avrupada kalmayacaksan bi faydasi yok zaten.

Oturumu bloke hesapla mı yoksa akraba filanla mı başvuracaksın. Almancan ne düzeyde. Afd gelse de sıkıntı olmaz benim için büyük ihtimalle. Babam üç yıla vatandaş olur almanyada.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.