Şimdi Ara

AVS Video Editor | Resimli Anlatım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
3.727
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • AVS Video Editor ( Video Düzenleyici ) | Resimli Anlatım

AVS Video Editor, AVS4YOU tarafından yazılan video düzenleme yazılımından biraz bahsedeceğim.
    AVS Video Editor, tam ev kullanıcılarına göre, çok profesyonel olmayan, video kesip, birleştirip, çeşitli efektler verebileceğiniz bir yazılımdır. Hatta düzenlediğiniz videoları DVD ya da Bluray disklerine yazabilmeniz için gerekli araçları vardır.
    "Movie Maker'a göre daha gelişmiş olsun, Sony Vegas, Adobe Premiere kadar profesyonel ve karışık bir program olmasın." diyorsanız bu yazılım tam size göre. Movie Maker'a göre desteklediği ve dönüştürebileceği video formatları daha çok.

Programın Kullanımı - Resimli Anlatım

Programı açınca ilk olarak yukarıdaki menü gelecek.
    "Import From Media Files" seçeneğinden video, müzik ve resim dosyalarınızı ekeyebilirsiniz.
    "Capture From Camera" seçeneğinden bilgisayarınıza bağladığınız kameranızdan video çekebilirsiniz.
    "Capture Scren" seçeneği ile bilgisayar ekran videosunu ya da resmini alabilirsiniz.

Bu anlatımda kullanmak için import bölümünden iki tane video ekledim.
    Eklenilen medya dosyalarını seçip fare ile sürükleyerek aşağıdaki zaman çizelgesine götürebilirsiniz.

Zaman çizelgesine eklenmiş videoya sağ tıklayınca bir çok özellikle karşılaşacaksınız.

Trim : Videoyu böler
    Multi Trim : Videoyu birden fazla yerden keser.
    Stabilization : Video eğer çok sarsıntılıysa videoyu daha az sarsıntılı duruma getirir.
    Speed : Videoyu hızlandırır veya yavaşlatır. Hızı 12x - 0.1x arasında değiştirebilir.
    Color : Videonun renk ayarlarını değiştirmenizi sağlar.
    Mute : Videonun sesini kısar. Ayrıca zaman çizelgesindeki videonun üzerindeki kırmızı çizgiye tıklayıp videonun ses seviyesini ayarlayabilirsiniz. Eğer çizgiye iki kere tıklarsanız bir nokta oluşturur ve bu nokta üzerinden sesi belli bölümlerde azaltıp, belli bölümlerde yükseltebilirsiniz. Eğer ayrıca bir müzik dosyası ekleyecekseniz import bölümünden müzik dosyasını açıp zaman çizelgesinin ses bölümüne sürükleyebilirsiniz.
    Reset Envelope : Videoyu çevirir.
    Duplicate Object : Medyanın aynısından iki tane oluşturur.
    Delete Object : Eklenen medyayı siler.

Zaman çizelgesine gelince, buradan ayrıca müzik, başlık ekleyebilirsiniz.
    Örneğin birden fazla müziği üst üste ekleyecekseniz "Add line" ile birden fazla müzik çizgisi oluşturabilirsiniz.
    Eklenen müziğin üzerinde yine kırmızı çizgi ile sesi arttırıp azaltabilirsiniz.
    Bu bölüme sadece müzik dosyası değil, video dosyaları da eklenebilir.
    Bir arkaplan resmi veya videosu seçip diğer resimleri veya videoları onların üzerine eklemek de mümkün.
    Bunun için önde olmasını istediğiniz resmi veya videoyu normal video çizgisinin bir altındaki bölüme sürüklemeniz yeterli.
    Sonra da o resmin ya da videonun çözünürlüğünü, ekrandaki konumunu çift tıklayarak ayarlayabilirsiniz.
    Hatta yeşil ekran gibi bir efekt videosu ise çift tıklayıp bir renk belirterek onu da ekleyebilirsiniz.
    Ayrıca "text" bölümünden yazı, "effect" bölümünden de efekt ekleyebilirsiniz...

Geçiş Efekti Bölümü
    Bu kısım iki video arasında geçiş efekti eklemek içindir. Efekti eklemek istediğiniz videoların arasındaki ">" işaretine sürüklemeniz yeterli.
    Bu kısımda da yüzlerce efekt bulabilirsiniz.

Bu bölümde videoya "eski film , sayaç, yakınlaştırma, 3 boyutlu gözlük için efekt" gibi bir çok efekt verebilirsiniz.
    Sonra da efektin olmasını istediğiniz süreyi ayarlayabilirsiniz.
    Hemen bir üstteki resimde de eklediğiniz efektin özelliklerini değiştirebilirsiniz.

Bu bölümde yazı kısmı. Yani videoya başlık olarak yazı ve jenerik ekleyebilirsiniz.
    Etrafı gri-beyaz karelerle çevrili olanlar doğrudan video üzerine eklenebilir.
    Burada da "kayan şerit, başlık" gibi bir çok yazı efekti bulabilirsiniz.
    Ayrıca yazıya arkaplan olarak efekt bölümündeki dikdörtgenlere renk verip ekleyebilirsiniz.
    Yazıya iki kere tıklayıp düzeltebilir ve giriş çıkış efektleri verebilirsiniz.
    Bir sonraki mikrofon işaretinden de ses kaydedebilirsiniz.

Burası da DVD başlıkları için bir bölüm. Burada da bir çok başlık bulabilirsiniz.
    Yazılara çift tıklayarak düzeltebilir, "Working Area" yazan yerlerden resim ekleyebilirsiniz.

Videoyu düzenlediğimizde kaydetmemiz için 4 seçenek çıkıyor.
    Normal dosya, DVD - Bluray, Telefon, Web.

Ben videoyu bilgisayarıma kaydedeceğimden "File" seçeneğıne tıkladım.
    Eğer siz videoyu DVD ye yazacaksanız veya başka bir şey için kaydedecekseniz diğerlerini seçebilirsiniz.
    File böümünde videoyu bir çok formatta kaydedebilirsiniz.
    "Advanced" yazan yerden video çözünürlüğü "1280 x 720" , frame hızı, bitrate ve ses ayarlarını yapabilirsiniz.
    Codec olarak "H.264" seçmenizi öneririm. Çünkü ayarları epeyce gelişmiş olduğundan daha iyi sıkıştırmalar yapabilir.
    Bitrate ise saniyede gönderilen veri hızıdır. Videonun kalitesi ile doğru orantılıdır.
    Codec'in yanındaki "Advanced" butonundan gelişmiş codec ayarlarını yapabilirsiniz.
    Ayarları yapınca "Next" butonu ile bir sonraki adıma geçebilirsiniz.

Burada videonun tahmini olarak kaplayacağı yer ve küçük görüntüleri verilir.
    "Create" butonuna basarak videoyu kaydetme işlemine başlayabilirsiniz.
    Video kaydetme süresi videonun süresine bağlı olarak ve codec ayarlarına bağlı olarak değişir.
    Video işlemesi bitince de isterseniz otomatik bilgisayarı kapatabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Agentwho -- 6 Ağustos 2016; 10:29:07 >

• Güzel bir anlatım, elinize sağlık
  • quote:

Orijinalden alıntı: hayhan

Güzel bir anlatım, elinize sağlık

Sağolun hocam
  • Güzel anlatim hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Youtube video türkçe çevirme
    geçen hafta açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.