Öncelikle tüm forum üyelerine saygı ve sevgiyle.. Mesleğime adım atarken bir avukatlık bürosu açıp bağımsız olarak çalışmak istiyorum fakat bazı endişelerim ve sorularım mevcut. Bağımsız olarak hukuk bürosunu açıp mesleğimi icra ettiğim vakit başlangıçta pek bir müvekkil kitlesine sahip olmayacağım dolayısıyla çok yüksek bir gelirim olmayacak. CMK ücretleri ve birkaç dosya ile ofisi idame ettirmeye çalışacağım, sizce bu riske girmeli miyim? Ayrıca bu süreçte 4/B'li olarak sigorta girişimiz olacak. Konu hakkında detaylı bir bilgiye sahip olmadığım için meslektaşlarımdan ve diğer 4/B'li çalışan kişilerden ''sigorta primlerini yatırmamız zorunlu mu, yatırmadığımız takdirde karşılaşabileceğimiz sorunlar ve müeyyideler'' hakkında bilgi edinmek istiyorum. Zira bildiğim kadarıyla 1.234 TL bağkur primi mevcut. Bu tutarı ve ofis giderlerini karşılarsam geriye pek bir kazancım kalmayacak ve deyim yerindeyse bu işten hiçbir yararım olmayacak. Mevcut kanunlara göre 65 yaşından önce emekli olamayacağım ve o yaştan sonra da emekli maaşı almaktansa o seneye kadar birikim yapıp hayatımı yapmış olduğum birikimlerle sürdürmeyi düşünüyorum. Değerli forum üyelerinden yorum ve tavsiyelerini sabırsızlıkla bekliyorum. |
Bildirim