Şimdi Ara

Avukata Düşen Kredi Kartı Borcu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Akbank Kredi kartı borcumdan dolayı geçen hafta şube beni aradı ve bugün son gün karta şu kadar para yatırmazsanız yasal takip süreci başlayacak dedi. Aynı gün dedikleri kadar karta ödeme yaptım. Bugün gelen bi mesajla borcumun avukata gittiğini ve yasal takip sürecine girdiğimi öğrendim. Bu durumda ne yapabilirim şubenin söylediği tutarı ödediğim halde neden yasal takip başlatıldı. Eğer yanlışlık yapıldıysa yasal takibin iptal edilme durumu var mıdır? Mesai saati başlayınca arayıp bilgi alıcam ama uyku tutmadı bilen birisi belki yardımcı olur onlarla konuşmadan önce fikir verirse çok sevinirim teşekkürler şimdiden.

• Uyap vatandaş üzerinden takip edin, yine de bir görüşme sağlayın. Ödemeyi yaptıysanız ve ona rağmen icraya verilirseniz itiraz etme hakkınız var. İtiraz edilince, takip durur. Alacaklı tarafın itirazın iptali davası açması gerekir devam edebilmesi için.

• calmdownbro C kullanıcısına yanıt

Hocam görüştüm son gün mesai saatleri içinde yapmadığım için böyle olmuş. Ben akşam 22.00 de yapmıştım hep gece 00.00 mantığımız var çünkü tüm ödeme konularında. Bir hafta içinde borcun tamamını kapatıcam. Söylenene göre şu an idari takipteymiş ödeme yaparsam dosya kapanacakmış. Bu durumda yasal takibe yani kara listeye düşmüş oluyor muyum onu da bilmiyorum idari ve yasal takip gerçekten farklı durumlar mıdır emin değilim. Teşekkür ederim cevabınız için sağolun.

• İdari takip: Banka sizi yakın izlemeye alır.

Yasal takip: Uyap vatandaş portalında dava sorgulama kısmında icra dosyası gözükür.

• XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

Borcun tamamını ödedim büro dosyanız tamamen kapandı dedi. Kara listeye girdim mi girmedim onu merak ediyorum bakalım bi ihtiyaçta belli eder kendini.

• gkhncnk kullanıcısına yanıt

https://turkiye.gov.tr/turkiye-bankalar-birligi-risk-merkezi-raporu-basvurusu

Buradan bak borç gözüküyor mu hocam yoksa gözükmüyor mu?

Görünmüyor hocam ödemeden önce aynen burdan bakmıştım görünüyordu şimdi görünmüyor.

Öyleyse sıkıntı yok hocam. İçiniz rahat olsun. Ara ara Uyap Vatandaş portaldan dava sorgulama yapın. Baktınız dosya var itiraz edin Uyap Vatandaş üzerinden. Ödeme yaptığınıza dair belgeleri de saklayın. Banka uygulamasından dekont alabiliyorsunuz işleme dair.

Tamamdır hocam çok teşekkür ederim yardımlarınız için sağolun.  

Rica ederim süreci takip edin gelişmeler olursa buradan yazarsınız

Gelişme olursa burdan yine yazıcam elbette cevap arayanlara sizin gibi yardımı dokunabilir.

Hassasiyetiniz için çok teşekkürler hocam

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.