Şimdi Ara

Avustralya'daki dünya haritası |SSli| (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
3
Favori
4.547
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sexeorsie

quote:

Orijinalden alıntı: Sorma Kalbim Sorma

quote:

Bunda mantıksız bir şey olduğunu düşünmüyorum. Hem kim haritanın bu şekliyle düz olduğunu söyledi:

Avustralya'daki dünya haritası |SSli|

Kafalar gidik herhalde.Tüm dünyaca enlem ve boylamın sıfır kabul edildiği yer haritanın tam ortası olur.Kuzey yukarıda olur güney aşağıda olur.

Yanlış düşünüyorsunuz. Teknik olarak dünya yuvarlak olduğu için istediğiniz yeri merkezi kabul edebilirsiniz. Bu aynı çemberin yarıçapı gibi, nereden çekersen çek hepsi aynıdır.

Sen edersin.Bütün dünya merkez Greenwich desin , sen nereyi istiyorsan oraya merkez de

• quote:

quote:

quote:

quote:

Bunda mantıksız bir şey olduğunu düşünmüyorum. Hem kim haritanın bu şekliyle düz olduğunu söyledi:

Avustralya'daki dünya haritası |SSli|

Kafalar gidik herhalde.Tüm dünyaca enlem ve boylamın sıfır kabul edildiği yer haritanın tam ortası olur.Kuzey yukarıda olur güney aşağıda olur.

Yanlış düşünüyorsunuz. Teknik olarak dünya yuvarlak olduğu için istediğiniz yeri merkezi kabul edebilirsiniz. Bu aynı çemberin yarıçapı gibi, nereden çekersen çek hepsi aynıdır.

Sen edersin.Bütün dünya merkez Greenwich desin , sen nereyi istiyorsan oraya merkez de

Her yer dünyanın merkezi sayılabilir. Fakat herkesin ortak bir karar ile bir yeri seçmesi gerekiyor, orası da Greenwich oluyor. Sonuç olarak adamlar yanlış düşünüyorlar. Ama teknik açıdan normal kabul edilebilir bu düşünce.

• Hepsine tamamda niye ülkeler haritanın aşağısına doğru sıkışmış gibi duruyo. Az daha sıkışsa kanada-rusya felan ezilecek.
  • Kuzey yarımküre felç geçirmiş

• inanmayın beyler adam resmi 180 derece çevirmiş öyle yüklemiş foruma

• konuya girmeden önce türkiyeyi bölünmüş gösterdiler herhalde düşüncesiyle girdim
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Her yer dünyanın merkezi sayılabilir. Fakat herkesin ortak bir karar ile bir yeri seçmesi gerekiyor, orası da Greenwich oluyor. Sonuç olarak adamlar yanlış düşünüyorlar. Ama teknik açıdan normal kabul edilebilir bu düşünce.

Sen kuzeyle güneyi yer değiştiremezsin , bunu hangi teknik açıdan bakarsan bak kabul edilemez.

• bizim baktığımız harita ne kadar düzgünse onlarınki de o kadar düzgün bir harita.

dikkat ettiyseniz adamlar haritanın yukarı tarafına güney demiş. yani dünya yuvaklak olduğu için kuzey güney tarafları değişmez ama dünyanın adamlarınki gibi durduğunu veya bizim baktığımız harita gibi durduğunu kimse iddaa edemez. çünkü şekil yuvarlak.
  • 5sn boyunca mavi ekran verdim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Polipeptit

Afrika kıtası böyle daha iyi duruyor gibi

kahkaha attım
  • quote:

Orijinalden alıntı: -TEKSAS-

konuya girmeden önce türkiyeyi bölünmüş gösterdiler herhalde düşüncesiyle girdim

yok hocam savaşla işleri olmaz onların altta olmaktan sıkılmışlar sadece
  • quote:

kalından şlap şlop

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Illuminn -- 24 Şubat 2013; 18:16:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dead_game

Hepsine tamamda niye ülkeler haritanın aşağısına doğru sıkışmış gibi duruyo. Az daha sıkışsa kanada-rusya felan ezilecek.

Kullanılan projeksiyondan ötürü.
  • Ters çevrilmiş harita ne var bunda?
  •  Avustralya'daki dünya haritası |SSli|
  • quote:

Orijinalden alıntı: NicolasBrody

quote:

Orijinalden alıntı: Tutunamadi

mönitörü yan yatır. aynı yönde bi daha yatır. belki anlarsın

muazzam bir insansın neden boyle yaptıklarını anlatmak istemiştim

AU'da yasiyorum, hic boyle dunya haritasi gormedim. Kisacasi boyle bir harita kullanilmiyor.
  • quote:

• quote:

Orijinalden alıntı: Vash The Stampede

quote:

Orijinalden alıntı: Einheitsfront

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Einheitsfront

quote:

onların kuzey kutbu, güney kutbu oluyor galiba

şili ve arjantin'in dünya haritalarına baktım böyle birşey yok.ingilizler yapıyor böyle farklı olmak için (trafiğin soldan gitmesi,3 delikli prizler vs.)

ne alakası var be?
    ingiliz haritaları normal.
    adamlar dünyanın ortasında bulunmak için böyle bişey yapmışlar. haritanın kesildiği yere bak, bering boğazı. bizim haritaya bakarsan türkiye de haritanın ortasında.
    3 delikli prizi biz de kullanıyoruz. sadece toprak kenarda. ayrıca avusturalya'daki kullanılan prizler, ingiltere'ninkinden farklı.
    bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak böyle bişey galiba.

Asıl zırh cahil sensin.İngilizlerle ne alakası var dediğine göre orda yaşayan ingiliz nüfusu ve avustralya bayrağındaki birleşik krallık bayrağından da haberin yok.Ayrıca 3 delikli priz kullanmıyoruz biz topraklama olan yerleri delikten mi sayıyorsun sen?

bu mudur tezin? ben de akıllıca bi cevap attın diye sevinmiştim.
    sırf bayraklarında ingiltere bayrağı var diye adamlar ingiliz mi oluyor? "austuralian" diye bişey duymadın mı? bizde de kürt nüfusu var, biz kürt müyüz?
    ayrıca evet, prizlerimizdeki altlı üstlü delikleren tek topraklama var. teorik olarak 2 kutup ve 1 toprak.
    bana cahil demeden önce zırcahilin nasıl yazıldığını öğren.
    harita niye ters olayını bağladığı yere bak

oku bakalım ben orda her avustralyalı ingiliz mi demişim.Sen yine anlamazsın ben birdaha alıntılayayım yazıyı "İngilizlerle ne alakası var dediğine göre orda yaşayan ingiliz nüfusu ve avustralya bayrağındaki birleşik krallık bayrağından da haberin yok" ülkede yaşayan ingiliz nüfusu demişim ordakilerin hepsi ingiliz dememişim ama senin anlamlandırma yeteneğin düşük olduğundan böyle saçma birşey anlamışsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Son of Hades -- 24 Şubat 2013; 22:22:15 >

• 5 dk baktım sonra jeton düştü HARİTA TERSMİŞ
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.