Şimdi Ara

Awox S55140 Konstrat Renk ve Koyu Siyah Gösterim Sorunu Çözümü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
942
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Awox S55140 kullanan arkadaşlar için yazıyorum, kullanıcılar muhtemelen sorunu biliyordur. Sorun şu ki bu TV de siyah ayarı çok kötü, yani siyaha yakın nesneler kapkara gözüküyor örneğin koyu gri bir obje bile TV de düz siyah olarak gözüküyor. Bu sorunun çözümü hiçbir yerde bulamadım en son TV'nin servis ayarlarından kendim çözdüm. Bu arada bu tv'nin paneli 4K yayın destekliyor ama üretici Awox 2K board kullandığı için 2K kullanıyoruz. Böyle de saçma bir durum var. Şimdi size düzeltme adımlarını anlatıyorum.

Bizim amacımız ortadaki görüntüyü elde etmektir. TV'nin yazılımcıları panel konstratlarını kafalarına göre verdiği için default olarak soldaki gibi bir görüntü gelmektedir.

1- TV'nin kumandasından Menu+1147 yi tuşlayıp servis menüsünü açıyoruz. Bu menüden "NONLINEAR and PQ" yu seçiyoruz.

2- "PQ Gelişmiş Ayarları" başlığına giriyoruz.

3-Burada çıkan "DLC" ve "GAMMA" başlıklarında TV nin kalibrasyonunu yapanlar resmen tv'yi konstrat olarak kusurlu satmak için "Varsayılan" olarak kendi ayarlarını yapmışlar. İşte bu iki başlıktaki "Varsayılan" kısmını Resimde gördüğünüz gibi "Kapalı" durumuna getiriyorsunuz.

Yukarıda yazdığım 3 adımda sorununuz çözülecektir. Ve çok daha belirgin ve standart konstrat değerlerine geri döndüğünüzü farkedeceksiniz. Fakat bu adıma kadar yaptığınız değişiklikler TV'nizi açıp kapatınca kaybolmaktadır. Bu da awoxun mükemmel yazılımının diğer bir örneğidir.

Şimdi de kendi Parlaklık ve Konstrat değerlerimi palaşıyorum (Şahsi tercihimdir, oyunlarda ve videolarda çok daha siyah ve beyaz dengesine sahip olacaktır.)
    Not: Bu adımdan sonraki göstereceğim ayarlar sadece HDMI girişi için geçerlidir ve bu ayarlar kaydedilir.) TV'yi sıfırladığınızda eski haline yine geri döner. Tavsiye olarak değerleri değiştirmeden önce bir kağıda not almanızdır.

Bu menüden Parlaklık Eğrisi ve Konstrat Eğrisi başlıklarına gireceğiz.

Parlaklık eğrisi kısmında OSD_50 yazan başlık HDMI girişi içindir ve 138 olarak giriyoruz.
    (Not: Uydu Yayınları parlaklığını değiştirmek isterseniz OSD_75 i değiştirebilirsiniz. Ben uydu kullanmadığım için uğraşmadım)

Konstrast Eğrisi başlığından yine OSD_50'yi 120 olarak değiştirdim.
    (Not: Uydu Yayınları kontrast değiştirmek isterseniz OSD_75 i değiştirebilirsiniz. Ben uydu kullanmadığım için uğraşmadım)

İşlemlerimiz bu kadar. 1. 2. ve 3. adımdaki değişikliği kaydetmenin bir yolunu bulan varsa konuya cevap vererek bizimle paylaşsın. Awox fiyat performans olarak çok güzel bir TV ve kullandıkları panellerde güzel, fakat yazılım konusunda sıfırlar. Bu TV'nin bu sorunu mevcut ama en ufak bir yazılım güncellemesi yapmak akıllarına gelmiyor. Bu da müşteri kayıplarına sebep oluyor farkında değilller.

• Teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu hortlayacak ama bu adımları zamanında bende yaptım. Paneli kaliteli ve ağır.. Fakat bu ayarlardan sonra TV kapatınca evet Varsayılan oluyor tekrar. Keşke aynı tip 4k anakart bulsak.. Yada Kaydet butonu olsaydı. Allahtan servis menüdeki arka ışık ayarı sabit kalıyor. Yada bu TV ye göre muadil bir yazılım....

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.