Şimdi Ara

AXA SİGORTADAN UZAK DURUN! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
2.387
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu aradada mail adresimi yanlış yazmışım

umaysigorta2@hotmail.com bu adresten istediğiniz konuları sorabilirsiniz
  • sayın m_küçükaksoy aracınızın plakasınıda yazarmısınız rica etsem
  • quote:

Orijinalden alıntı: umaysigorta

sayın m_küçükaksoy
    bende sizi anlıyorum ama su bir gerçekki herşeyi biliyorsunuz bunuda bilmeniz lazım ayda üç beş tane poliçe üreten acenteyi zaten şirket bünyesinde barındırmaz reklam diyorsunuz öyle olsun o zaman buda bir reklam 14000 acentesi olan bir şirketin 34. sırasında yer alıyorum şuan sizce üç beş poliçemi üretiyorumdur
    yazarmısınız hasar dosya numaranızı ve poliçe numaranızı bende mağduriyetiniz hakkında incelemek istiyorum lütfen

siz resmin tamamina degil sadece bir yerine baktiginiz bir durum varki zaten ben onu ornek verdim bu bilgi eksikliginden degil ilkokuldabili farazi konusmalarda bu sekilde orneklemeler mevcutur ki sonunada ozellikle bu porfoyunuzle eksilir vede artar dedim yanlisim varsa duzeltin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yıllardır pek çok sigorta şirketi ile çalıştım,

işini dört dörtlik yapan, müşterisini madur etmeyen, bir tek şirket görmedim.

Hepsi işine nasıl gelirse öyle çalışıyor,

parayı alırken iyi ama bir sorun oldumu arada muhattap bulasın.

Kasko yaparken atıp sıkarlar biz iyiyiz biz güzeliz ama iş icrata geldimi hepsi fıssss
  • quote:

Orijinalden alıntı: m_kucukaksoy

ayni olayin bir degisigi benim basimda ve davam devam ediyor faturasiz parca degisimide yapilir dikkat et faturayi asagiya cekmek icin
    hic bir sigortacinin sozune itibar etmeyiniz sizin bu durumda olmaniza sebeb zaten sigortacilardir kanun duzgun olsaydi siz burda bu mesaji yazmamistiniz en kotu durumda delil tespiti icin dava acin zaten gerisi gelir size elimden geldigince yardimci olmaya calisirim

Beyfendi sozunuze dikkat edin bu sekilde konusmayin ne demek hic bir sigortacinin sozuns guvenilmez size bu sozu soylemee hakkini kim veriyor suc sizin gibi musterilerde kalkip 100 lira dusuk yaptirayim kar edeyim mantigiyla hareket ederseniz daha basiniz belada n kurtulmaz ondan sonra sigortaci itibarsız oluyor ayip be her sektörde curuk elma vardir ama bunu genele yaymak hicte hos degil sizin mesleginiz ne bilmiyorum ama bizde size ayni sekilde meznetsizce konussak hic hos olmaZ herkes birbirine saygili olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: efe_yakub

Yıllardır pek çok sigorta şirketi ile çalıştım,

Kasko yaparken atıp sıkarlar biz iyiyiz biz güzeliz ama iş icrata geldimi hepsi fıssss

Her sektorde çürük elmalar vardir beyfendj ama cuvaldizi birazda ksndimize batiralim burada bi uye fiyat istedi ki bu kisi eğitimli biri egitmen aksigortadan fiyat verdim 1150 tl en uygun fiyat telefonda gorustuk ray sigorta 970 lira verdi diye soyledi anlattim ama nafile takilmis paraya muhtemelen ordan yaptırır konu su gidip 100 150 lira icin olmadik sirketlere kasko yaptiriyorsunuz sonr ah basima gelenler sonra sigortaci kotu hizmet alamadim ben sirket kotulemiyirum ama buyuk sirketle kiyaslamayin

• Öyle yada böyle bütün sigorta şirketleri böyledir.Tek amaç , sigortalarını bizden yapsınlar ama başlarına bir iş geldiğinde başka kapıya gitsinler.

Paraları bayılırken iyiydi ama değil mi ...? Böyle düzene yazıklar olsun , kasko yaptırsan bir dert yaptırmasan bir dert.Başına bir gün bir şey gelse arkanda kasko şirketinin olup olmadığından şüphelisin e madem biz neden kasko yaptırıyoruz hala bilemiyorum.

Ben bunları söylüyorum ama benim de trafik sigortam , Axa Sigortadan bu da ayrı bir ilginçlik ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gündüz06 -- 21 Mart 2013; 21:44:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aloneleon

quote:

ayni olayin bir degisigi benim basimda ve davam devam ediyor faturasiz parca degisimide yapilir dikkat et faturayi asagiya cekmek icin
    hic bir sigortacinin sozune itibar etmeyiniz sizin bu durumda olmaniza sebeb zaten sigortacilardir kanun duzgun olsaydi siz burda bu mesaji yazmamistiniz en kotu durumda delil tespiti icin dava acin zaten gerisi gelir size elimden geldigince yardimci olmaya calisirim

Beyfendi sozunuze dikkat edin bu sekilde konusmayin ne demek hic bir sigortacinin sozuns guvenilmez size bu sozu soylemee hakkini kim veriyor suc sizin gibi musterilerde kalkip 100 lira dusuk yaptirayim kar edeyim mantigiyla hareket ederseniz daha basiniz belada n kurtulmaz ondan sonra sigortaci itibarsız oluyor ayip be her sektörde curuk elma vardir ama bunu genele yaymak hicte hos degil sizin mesleginiz ne bilmiyorum ama bizde size ayni sekilde meznetsizce konussak hic hos olmaZ herkes birbirine saygili olsun

siz once sigortaci ile sigorta acentasi arasindaki farkin ne oldugunu ogrenin ki lafin nereye gittigini anlayin yada yasayi okuyun acenta broker sadece aracidir
    ben aracimi sifir aldim ne fiyat verdi iseler onu odedim
    gec ve eksik odenen paralar insanlari bezdiren zorluklar tabi bunlari sigortali yaptiriyor sutte leke olur sigortacida olmaz ha eş dost ahbab islerini saymiyorum bana hikaye anlatmayin ben o yaslari gectim sistem sorunlu bu bir gercek sorunu yaratan basta sigortacilar sonra police yapmak ve para kazanmamak icin eksik bilgilendirme acenteler sonuncusuda bilerek yapilan kaskoda basina geldiginde sizlanan sigortarlilar yazdigim yaziyi iyi okusaydin faturasiz islemden bahsettigimi biraz irdelerdiniz bu kanunen suctur bu belgeyi kullanmakta ticaretle ugrastiginiza az bucuk bilirsiniz gibime geliyor benim icin acenta aracidir kanundada boyle size gore kanunda bu aksam bir degisiklik yapilmis ve acentalarda sigortaci olarak degismisse simdi bakacagim resmi gazeteye

• quote:

quote:

Her sektorde çürük elmalar vardir beyfendj ama cuvaldizi birazda ksndimize batiralim burada bi uye fiyat istedi ki bu kisi eğitimli biri egitmen aksigortadan fiyat verdim 1150 tl en uygun fiyat telefonda gorustuk ray sigorta 970 lira verdi diye soyledi anlattim ama nafile takilmis paraya muhtemelen ordan yaptırır konu su gidip 100 150 lira icin olmadik sirketlere kasko yaptiriyorsunuz sonr ah basima gelenler sonra sigortaci kotu hizmet alamadim ben sirket kotulemiyirum ama buyuk sirketle kiyaslamayin

acenta olarak size bu sekilde konusmak yakisiyormu klozlar ayni ise illa sizden mi yaptirmasi gerekiyor tabiki arastiracak sonucta para odeyecek belki siz guvenilir gelmediniz adama sigortacinin buyugu kucugu olmaz hepsi ayni ve ayni sorunlar yasaniyor

• Hic hayatinjz boyunca sigortaya isiniz dusmedi anlasilan hepsini ayni kefeye koymayin basiniza gelincs anlarsiniz ayrica bana sigortaci acente terimlerini ogretmeyin ben 6 aylik sigorta acentesi degilim 10 yilimi verdim bu sektore biz sigortalilarin ne istedigini gayet iyi biliyoruz ucuz olsun x kisi uygun yapiyor aman bosver hep ayni isi yapiyior sizin mantiginiz bu ucuzcu sigortaci arayin

• Benim burada olma amacim dogru bilgilendirmek insanlari para derdin olsam birsuru tanitim yaparim ben haksizliga emege saygi gosterilmemesine tepki veriyorum kim olursa olsun tepki gosteririm sizden kazanacagim 100 lirayla ben zengin olmam yeteri kadar is hacmins sahibim cok sukur

• quote:

Orijinalden alıntı: umaysigorta

quote:

Orijinalden alıntı: KenMar

Bir arkadaşımın internet cafesi vardı. Hırsız girdi 11 makineyi çaldı ve gitti. İşyeri sigortalı diye biliyordu ellerinde poliçe de vardı araştırmalar sonrasında poliçenin sigorta firmasına verilmesi gereken nüshası o zamanlar teslim edilmemiş ancak acente tarafından paralar tahsil edilmişti. Hali üzere Sigorta firmasından parayı tahsil edemediler ancak arkadaşım acente sahibini bir güzel benzetti o gün adam acenteyi kapattı. :))
    Bir tanıdığım kamyonu ile nakliye işi yapıyor, yılda 3-4 maddi kazası vardı. Sanırım onu da her sigorta firması kabul etmiyordu zorluk çıkarıyorlardı. Yola çıktığı zaman sigorta poliçesi trafik polisi tarafından istenildiği için mecburen bulduğu firmaya sigorta yaptırmak zorunda kalıyordu, yaptığı kazaları da sigorta firması ortalarda olmadığı için kendisi mahkeme vs ile cepten ödemek zorunda kalıyordu.
    Kendi aracımın trafik poliçesini büyük bir sigrota firma acentesinden yaptırdım 1 yıl sonra poliçeyi yenilemek için başka bir sigorta firmasına geçtim ancak önceki yıl poliçem yapılmadı denilince elimdeki poliçe nüshasını gösterdim o şekilde yeni firma indirim yaparak poliçe düzenledi.

Arkadaşlar en büyük problem sigorta acentelerinin düzgün olup olmadığı onu da poliçeyi yaptırdıktan 1-2 hafta sonra sigorta firmasının telefonunu arayarak yada internet sitesinde varsa poliçe numaranızı girerek sorgulayın, şimdi sistemden otomatik yapılyor ancak adam arkanızdan poliçeyi iptal de edebilir. siz de elinizde geçersiz poliçe ile dolaşırsınız.
    bazı sigorta firmalarının kendi memurları var onlara yaptırabilirsiniz ve aklınıza ne geliyorsa onlara sorup öğrenebilirsiniz. Mesela acente kasko yapıyor ancak bir dönem terör vardı araçları yaktıklarında çoğu araç sahibi gördü ki poliçe kapsamında terör yok birçok kişi mağdur oldu.
    Allah kimsenin başına böyle şeyler vermesin.

Öncelikle arkadaşınız adına geçmiş olsun
    şunu belirtmek isterimki trafik poliçeleri onaylandıktan sonra bu anlattığınız olaylar yaşanmaması adına (ki bundan önce dediğiniz gibi yapılıp iptal eden çoktu)şirketler trafik poliçelerinin iptalini satış olmadığı sürece yapmıyorlar kaskoda da mutlaka büyük şirketlerle çalışın ve poliçenizi yaptırmadan teklifin suretini isteyin bazı özellikle (sigortam net) internet üzerinden satış yapar ama düzenlediği poliçeler genelde muafiyetli poliçeler oluyor bunlara dikkat edin isterseniz almış olduğunuz teklifleri birlikte inceleyelim muafiyet varmı deprem sel varmı ımm sorumluluk limiti nedir bu konudada yardımcı olayım sizlere
    benim telefon numaram 0535 288 82 16 mail adresimde umaysigorta@hotmail.com sigorta anlamında her konuda yardımcı olmaya hazırım
    saygılarımla

Peki bu nasıl oluyor? Bilgiler acente tarafından şirketin sayfasına kaydedilmiyor mu? Yoksa işin içinde başka bir şeyler mi var? Parayı cebe atmak gibi? Çünkü parayı şirkete aktarırken bile şirket, "Bu para kimin, kim sigorta yaptırdı" diye sormuyor mu?

• quote:

quote:

Büyük şirketten kastınız nedir.

Aksigorta, Groupoma, Axa sigorta, allianz bunlar büyük firma değilse büyükleri sayında bizde öğrenelim. Hepsi ile çalıştım

Çuvaldızı kendimize batıracakmışız !!!!! Ne saçma bir düşünce.

Ben kaskomu yaptırdım, paramıda peşin verdim ödememi yaparak üzerime düşeni yaptım ama sigorta şirketi hasar anınında aracım servise gidince binbir takla atıyorlar, siz ne çuvaldızından bahsediyorsunuz.

Lütfen kimse bana kalkıpta sigorta şirketlerini savunmasın.

• quote:

Hic hayatinjz boyunca sigortaya isiniz dusmedi anlasilan hepsini ayni kefeye koymayin basiniza gelincs anlarsiniz ayrica bana sigortaci acente terimlerini ogretmeyin ben 6 aylik sigorta acentesi degilim 10 yilimi verdim bu sektore biz sigortalilarin ne istedigini gayet iyi biliyoruz ucuz olsun x kisi uygun yapiyor aman bosver hep ayni isi yapiyior sizin mantiginiz bu ucuzcu sigortaci arayin

siz 10 yilda bence sistemdeki gorevinizi ogrenememissiniz ben bir sey diyemem sigorta acentalarini senden daha iyi tanirim merak etme ne yalanlar soylendigini iyibilirim sorun sistemin kendisi

• quote:

quote:

Hic hayatinjz boyunca sigortaya isiniz dusmedi anlasilan hepsini ayni kefeye koymayin basiniza gelincs anlarsiniz ayrica bana sigortaci acente terimlerini ogretmeyin ben 6 aylik sigorta acentesi degilim 10 yilimi verdim bu sektore biz sigortalilarin ne istedigini gayet iyi biliyoruz ucuz olsun x kisi uygun yapiyor aman bosver hep ayni isi yapiyior sizin mantiginiz bu ucuzcu sigortaci arayin

siz 10 yilda bence sistemdeki gorevinizi ogrenememissiniz ben bir sey diyemem sigorta acentalarini senden daha iyi tanirim merak etme ne yalanlar soylendigini iyibilirim sorun sistemin kendisi

üstadım işimi bana öğretmeyin sizin işiniz neyse onu yapın maşallah herşeyde bilginiz var szi görende uzman zanneder herkes kendi bildiği sektörde yorum yapsın madem şirketlerden memnun değilsiniz yaptırmayın sgorta kimse sizi kulagınızdan çekip acenteye götürmüyor bu kadar dert yanarsınız ama başınıza iş gelince gene acenteyi ararsınız ben doğrıu olanı savunuyorum kişi yada grupları değil ne şirketler sütten çıkma akkaşık nede sigortalılar tekrarlıyorum benim işimi bana öğretmeyin ne yalanlar söylenır beni ilgilendirmez ozaman adamınızı iyi seçin afedersiniz coğu acente bi halt bilmez sektörden haberi yoktur ama müşterisi eksik olmaz niye çünkü siz öle ınsanlara müsade edersiniz (sizden kastım genel olarak bi yorum ) şimdi aklınızdan sen nasıl acentesin diye geçiyordur kimsenin uşağı olmadım doğrular neyse onu savundum isterse yıllık portföyu buuk olsun adam gibi adam değilse gözünün yasına bakmam silerim kimseye ayrıcalık tanımadım AMA TANIDIK TANIMADIK HERKESE YARDIMCI OLDUM ve hala daha yardımcı olurum hatta sizi hiç blmem ama skıntılı hasarınız olsun yada baska konu olsun benı ılgılendırmeyen sizede yardımcı olurum allah rızası için bunca yılddır beni bırakn oldu ama hepsi sonra tekrar geri döndü neden herkese insanca davrandım ödemesinde sorun olsa bile

• hemen SİGORTA TAHKİM KOMİSYONUNA 250 LİRA DOSYA MASRAFINI ÖDEYİP dava açmanı öneririm keza buna benzer bir durum benim başıma geldi 4 aydır uğraştırıyorlar.tahkim komisyonuna şikayette bulundum ve son 2 hafta kaldı sonuçlanmasına geneldede tüketici lehine geliyor kararlar.
  • quote:

quote:

quote:

üstadım işimi bana öğretmeyin sizin işiniz neyse onu yapın maşallah herşeyde bilginiz var szi görende uzman zanneder herkes kendi bildiği sektörde yorum yapsın madem şirketlerden memnun değilsiniz yaptırmayın sgorta kimse sizi kulagınızdan çekip acenteye götürmüyor bu kadar dert yanarsınız ama başınıza iş gelince gene acenteyi ararsınız ben doğrıu olanı savunuyorum kişi yada grupları değil ne şirketler sütten çıkma akkaşık nede sigortalılar tekrarlıyorum benim işimi bana öğretmeyin ne yalanlar söylenır beni ilgilendirmez ozaman adamınızı iyi seçin afedersiniz coğu acente bi halt bilmez sektörden haberi yoktur ama müşterisi eksik olmaz niye çünkü siz öle ınsanlara müsade edersiniz (sizden kastım genel olarak bi yorum ) şimdi aklınızdan sen nasıl acentesin diye geçiyordur kimsenin uşağı olmadım doğrular neyse onu savundum isterse yıllık portföyu buuk olsun adam gibi adam değilse gözünün yasına bakmam silerim kimseye ayrıcalık tanımadım AMA TANIDIK TANIMADIK HERKESE YARDIMCI OLDUM ve hala daha yardımcı olurum hatta sizi hiç blmem ama skıntılı hasarınız olsun yada baska konu olsun benı ılgılendırmeyen sizede yardımcı olurum allah rızası için bunca yılddır beni bırakn oldu ama hepsi sonra tekrar geri döndü neden herkese insanca davrandım ödemesinde sorun olsa bile

sizin isinizi ne sekilde yaptiginiz beni ilglindermiyor ilgilendirmezde siz sistemde isleyen bir carksiniz sistemin kendi degil siz police kesmekle riski ustlenmek arasindaki farkin ne oldugunu bilseniz zaten sigorta acentesiyim yada broker yada araciyim dersiniz yoksa sigorta acentasi benim isim bu demek sizin icin zormu geliyor
    beni oyle kulagimdan zorla tutupta kimse goturmedi risk gordum bende bu riski policemi yaptirdim kaza yaptim cebimden 5 kurus para cikmadi simdi sonrasi odemelerim yapildi sonra aracimda bir proplem cikti sigortayi aradim ve eksper cagirdim oda geldi ve rapor tuttu aracin hatali toplandigi uzerine faturasiz parca degisimi simdi burda sigorta sirketi kacti hani benim hukuk klozum hani benim hakkim evrakta sahtecilik ve bu belgeye odenen para ben bos konusmam turkiyenin lider sigorta sirketi muhteviyati itibari ile sahte bir belgeye odeme yapmis ve bana ne diyor dahasi varda neyse
    simdi siz bakiyorum sizden police kesmeyen ve baska bir sigorta sirketinden police kesene ve kestirdigi sigorta sirketi hakkinda yaptiginiz yorumu gorunce sanki dunyadaki tek isini dogru yapan acenta gibi gostermenizde ilginc
    devletin bazi branslarda zorumlu tuttugu bir olgu icin siz kalkipta mahalle agzi ile konusamazsin ki size soz dusmesi icin direk acenta dedigimde devreye girer konusursunuz
    siz once isinizin ne oldugunu iyi ogrenin demekki size guven duymamiski sigortasini yaptirmamis

• iste size guzel ulkem

• bir iki tane şahıs her sigorta forumunda görüyorum,hep aynı üslupla yazıyorlar,zannedersin ki tüm sigorta firmaları bunlardan soruluyor,hemen her konuya girip sigortacıları savunmak için kendilerini yırtıyorlar

üstelik forumda yazdıkları bölümlere baktığınızda daha 20 li yaşlarda olduğunu çok rahat anlayabiliyorsunuz

ama ne hikmetse sigortacılığı bu yaşta resmen yalamış yutmuş gibiler,zannedersin ki ömürleri sigortacılıkta geçmiş

@m_kucukaksoy

sizin anlattıklarınızdan haklılığınız zaten ortada ve gereğini yapacağınız da belli ,buraya konu açmanızda ki sebebinizi de anlayabiliyorum ama keşke başlıkta axa dan uzak durun şeklinde değil de bu sigorta firmasının yaptıklarından bahsetseydiniz ,çünkü bunun benzerleri hemen her firmada görülebiliyor

çoğu kişi axa yı hala oyak'ın zannediyor ama oyak yıllar önce bu sigortayı sattı ,kendi bünyesi içinde iken en güvenilen firma gerçekten oyak axa idi ama artık o eski çok güvenilirliği yaptığı uygulamalar nedeniyle azaldı,gerçi hangisi artık çok güvenilir ki

sigoratcılığın birinci maddesi şüphedir ,yani sigorta firması her olaya öncelikle acaba diyerek başlar ve bu konuda haksız da sayılmazlar,sigortadan para almak için kasti yapılan çok örnek var o nedenle bazı gecikmeler olabilir ama sizin anlattıklarınız çok ilgisiz vahim uygulama olduğu kesin

ben geçen sene bu firmanın acentesiyle fatura vermediği ve benim yaptığım peşin ödemeyi kendi kredi kartıyla taksitlendirdiği gerekçesiyle çok kötü kapıştık,araya firma görevlisi girerek taleplerim karşılanınca tamam dedim ama bu işte gerçekten çok değişik olaylara şahit oluyoruz

acentenin bana verdiği belgede güya taksit yapmış görünüyorum ama ben peşin ödemiştim ve o belgede aynen şöyle yazıyor "prim taksiti ödenmediği an sözleşmenin fesih edileceği" ,yani acente bir aksilik olurda primi ödemezse benim haberim bile olmadan poliçem iptal olacakmış ???

• ben sadece bazilarina izahat yapma geregi duydum sonucta once ne olduklari ne isle ugrastiklarini bilsinler kaldiki devletin bazi kalemlerde zorumlu tuttugu bir olgu icin kalkipta kulaginizdan tutanmi var demesi ilginc ki acikla gerekiyor izah yapmak lazim
    zaten mahkemem devam ediyor onlar merak etmeyin

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.