2 sene önce topladım pcyi ve garanti süresi doldu. Sistemim: intel q9300 Asus Striker II Formula ocz platinium 4gb 800 mhz ram silverstone 750 w psu
Bir kaç gün önce nette gezinirken ekranda bozuk renkler ve yatay çizgiler olmuşmaya başladı.güvenli modda açtım düzeldi.windows çöktü sandım format attım düzeldi ama ertesi gün yine öyle oldu.sonra ısınma problemi mi var dedim.kasayı açıp ekran kartı fanını kontrol ettim gayet iyi çalışıyor gücü de alıyor.zaten odamda klima var oda serin sürekli.ama hala görüntü bozuk . sorunu çözemedik bilgisayarcıya gösterdik.başka ekran kartı takınca pc açılıyomuş.anlaşılan kart mefta oldu.iki sorum olcak 1.biliyosunuz ekran kartım baya pahalı ve alalı iki sene anca oldu.ama garantisi bitti.yeni kart alcam mecbur ama çöpe atsam da içim yanar:)Acaba tamiri falan yapılabilr mi bilgidğiniz bi yer var mı istanbulda. eğer tamir edilmiyorsa --hani çift kart ya-- diğerini kullanma şansım var mıdır belki sadece biri bozulmuştur :D
2.yeni kart olarak konuları araştırdım.400 tl e limitim var bu sefer.şunlar tafsiye edilmiş -5770 ya biraz zorlarsam 5830 -gtx 460
sizin görüş ve tafsiyeleriniz neler .Çok teşekkürler:)
Forumu bi arat dostum fırınlama yöntemi işe yarıya bilir neticede gözden çıkmış bi kart ben 7900gtx yaptıydım düzeldi ama 2 ay sonra uçtu belki gene yapsam düzelcek ama bi işime yaramıyor kart. garanti bi durum değil bu fırınlama kartı gözden çıkardığında yap
kesinlikle gtx 460 1 gb olanı bütçeniz el veriyorsa msi cyclone modelini alın olmadı gigabyte özel tasarım o da mı yok referans tasarım kartlardan birine bakın tabi soğutması iyi olacak
Forumda sizin gibi sorunlar yaşayıp kartı fırınlayıp düzelten arkadaşlar var biraz araştırırsanız birçok konu var kartın garantiside olmadıgına denemekten zarar gelmez
şansa arkadaş batmandaymış artık işi riske alıp kargoyla gönderecek yada sizin dediğiniz o fırınlama olayına gidecek bakalım neye karar verecek ama ben şahsen tamir ettirmek üzere ist. göndermesini tavsiye ederdim
şansa arkadaş batmandaymış artık işi riske alıp kargoyla gönderecek yada sizin dediğiniz o fırınlama olayına gidecek bakalım neye karar verecek ama ben şahsen tamir ettirmek üzere ist. göndermesini tavsiye ederdim
Tamir imkanı varsa tabiki yollasın ama tamir şansıda yoksa şansını denesin bence
yani yüzde 50 şansı var bence başka şeylerle uğraşmadan hemen göndermesini öneririm fırınlama gibi şeylerle uğraşmasın belki yapılabilecek müdaheleyide bozar
kazalbilişime götür üsküdardaysan..berat kazalı bul de gigabyte uğurun selamı ver de o anlar güzel fiyattan yapar sana
arkadaş batmandaymış profilinde öyle yazıyor ancak kargoyla gönderebilir
arkadaşlar yorumlarınız için çok teşekkürler:) batmandayım ama ist.da okuyorum.Tatil bitince direk dediğiniz yerlere götürcem.
Düşünün misal .sadece sli köprüsü yanmıştır belki .öle bi durumda o kartları çöpe atmış olcam .tam olarak sorunu öğrenmem gerekir bence. ayrıca fırınlama denen yöntemi araştırcam son çare olarak denerim.
Kart önerilerine gelince.
400 biraz aşabilirim belki.yani gtx 460 uygundur o zman yakın zamanda alırım:)
çok teşekkürler tekrar
hele önce bi kartın son durumu belli olsun zamanın varsa bekleyebilrsen bekle çünkü sendeki akrt seni en az 1 yıl daha kadar götürür zamanında 800 tl falan vermişsindir eeğr 0 aldıysan doğrumu
quote:
Orijinalden alıntı: semih520
arkadaşlar yorumlarınız için çok teşekkürler:) batmandayım ama ist.da okuyorum.Tatil bitince direk dediğiniz yerlere götürcem.
Düşünün misal .sadece sli köprüsü yanmıştır belki .öle bi durumda o kartları çöpe atmış olcam .tam olarak sorunu öğrenmem gerekir bence. ayrıca fırınlama denen yöntemi araştırcam son çare olarak denerim.
Kart önerilerine gelince.
400 biraz aşabilirim belki.yani gtx 460 uygundur o zman yakın zamanda alırım:)
çok teşekkürler tekrar
vatanda indirim var giabyete felan 400 ün altına inmiş
quote:
Orijinalden alıntı: ghost recon advenced
hele önce bi kartın son durumu belli olsun zamanın varsa bekleyebilrsen bekle çünkü sendeki akrt seni en az 1 yıl daha kadar götürür zamanında 800 tl falan vermişsindir eeğr 0 aldıysan doğrumu
hocam sıfır aldım evet.zotaclar falan 750ydi ama axle 480 civarıydı o yüzden alabilmiştim .:D
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme