Şimdi Ara

Ay hakkında basit bir soru?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• 1 ay 30 gün ise yani ay dünya çevresinde turunu 30 günde tamamlıyorsa,
    Güneş-Ay-Dünya sıralamasına yani Ay, güneş ve dünya arasındayken, Dünyanın karanlık tarafından ayın gözükmemesi gerekmiyor mu? Bu da en azından 10-15 gün alır.Yani her ayın yaklaşık 10-15 günü geceleri ayı göremememiz lazım.Fakat hemen hemen her gece gökyüzüne baktığımızda ayı görüyoruz hemde gecenin her vaktinde.
    Kısaca Ay dünyanın aydınlık yüzüne bakarken dünyada gece olan taraf ayı nasıl görebilir?

• Eğer dünya da kendi etrafında dönmeseydi dediğin doğru belkide 10-15 gün sürebilirdi ama dünya kendi etrafında da dönüyor..
  • Tam anlatamadım galiba dünyayı istediğin kadar döndür, dünyanın karanlık tarafı her zaman güneşin vurmadığı taraftır. Yani Ay, güneşin dünyaya vurduğu bölgedeyken(güneş-dünya arasındayken) sadece gündüzleri görebilmeliydik.
    Sanırım şu resim daha açıklayıcı olacak.

Turuncuyla çizdiğim bölgede takriben 10-15 gün boyunca dünyada geceyi yaşayan hiç kimsenin Ayı görememesi gerekiyor.Resme dikkat edersen bu 15 gün boyunca Ay, dünyanın gündüz olan kısmına bakıyor, gece değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackghoul -- 30 Nisan 2019; 6:10:27 >
  • Ay'ın evreleri sorunuzun yanıtı oluyor aslında. Zaten o 15 günlük süreçte ya hiç gözükmüyor ya da çok az bir bölümü gözüküyor.

Ayrıca hem ayın hem de dünyanın yörünge eksenleri dik değil. Yoksa tutulmaların her ay olması gerekirdi.
  • jahnny J kullanıcısına yanıt
    Her ayın 15 günü geceleri ayı göremediğimizi mi söylüyorsunuz?
    Ay hakkında basit bir soru?

Bu resimden de anlaşılacağı gibi 1 ay boyunca her gece ayı tam olmasa da görebiliyoruz.(Bknz:https://tr.rhythmofnature.net/ayin-evreleri-takvim).Her gece gökyüzüne bakarak ta deneyimleyebilirsiniz.(Tabi bulut yoksa)

Ayrıca Ay'ın evrelerinin oluşması için dünyanın gölgesinin Ay'a vurması gerekiyor.Benim bahsettiğim ise dünya-ay-güneş sıralaması.
    ayın yörüngesinde 5 derecelik bir eğiklik var biliyorum.fakat bu hiçbir şeyi değiştirmez.İsterse zikzak çizsin.Ben dünyanın karanlık tarafındayken aydınlık tarafında bulunan Ay'ı hiç bir şekilde görememeliyim.

Diğer bir sorunda ayın niye hep aynı yüzünü gördüğümüz.Kendi çevresinde dönen Ay'ın niye dünyanın her yerinde aynı yüzünü görüyoruz?Sorular çok basit ama mantıklı izah yok.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Garip bir soru :)
    geçen yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.