Şimdi Ara

ayağımda mantar cıktı varmı daha önce tecrube eden sorum varda!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
22.425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ayağımda mantar çıktı. sağ ayağımın en küçük parmağının tam altında. ve sol ayağımın enküçük parmağının yanındakı parmağın altında. beyaz. ve su cıktı. aslında pecete ıle kurulayınca cıktı dun. dahada cıkmadı. doktora sormayı unuttum sımdı krem verdı sabah aksam sur dedı ama sımdı kremı surdukten sonra ayak açıkta mı kalmalı? kremı ıyıce emsın. sonrada pudra dokup (mantar ıcın pudra) çorabımı gıyeyım mı. yoksa gene acıktamı kalsın. sonra bırde sımdı calısıyorum ve okdr ters kı zmnlarım. gece nobetlerıne kalıyorum. sabah eve gıdıp banyo yaptıktn sonra krem surup emdıkten sonra pudralayıp gıydıgım corapla geldım ıse. sımdı gene cıkardım corabı yıkadım ayagımı ve krem surdum emdı pudraladım. sımdı o corabı tekrar gıyeyım mı yoksa sargı bezı var sarsam mı? bırde yıkamalıyım dımı sabah aksam her kram oncesı.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Ayak Mantarı Üzerine Bilgiler

Ayak mantarı, ayaklarda görülen ve mantar enfeksiyonu nedeniyle oluşan yaygın bir rahatsızlıktır. Bu enfeksiyon, kaşıntı, yanma, kızarıklık ve kötü koku gibi semptomlara neden olabilir.

Ayak mantarının tedavisinde çeşitli yöntemler mevcuttur. Bu yöntemlerden biri de kolonya kullanmaktır.

Kolonya Mantar Öldürür Mü?

Bazı insanlar, kolonyanın mantar öldürücü özelliklere sahip olduğuna inanır ve ayak mantarını tedavi etmek için kullanır. Ancak bilimsel kanıtlar, kolonyanın ayak mantarı üzerinde etkili olduğunu desteklememektedir. Kolonya, mantarı öldürmek için gereken güçlü anti-fungal özelliklere sahip değildir.

Ayak Mantarı Kolonya

Ayak mantarını tedavi etmek için kolonya kullanmak, sadece geçici rahatlama sağlayabilir. Kolonya, mantarın altındaki organizmaları öldürmez, sadece semptomları geçici olarak hafifletebilir.

Mantar Kremi Sürdükten Sonra Çorap Giyilir Mi?

Mantar kremi sürdükten sonra çorap giymek, krem ??emilimini artırabilir ve tedaviyi hızlandırabilir. Çoraplar, kremin etkilenen bölgede kalmasına yardımcı olur ve ilaçların cildin derinliklerine nüfuz etmesini sağlar.

Kolonya Ayak Mantarına İyi Gelir Mi?

Kolonya, ayak mantarına iyi gelmez. Mantar enfeksiyonlarını tedavi etmek için anti-fungal ilaçlar kullanılması önerilir.

Ayak Mantarına Kolonya Dökmek

Ayak mantarına kolonya dökmek, enfeksiyonu kötüleştirebilir. Kolonya, cildi tahriş edebilir ve mantarın daha fazla yayılmasına neden olabilir.

Ayak Mantarı Kremi Sürdükten Sonra Çorap Giyilir Mi?

Yukarıda da belirtildiği gibi, ayak mantarı kremi sürdükten sonra çorap giymek tedaviyi hızlandırabilir.

Ayak Mantarına Kolonya İyi Gelirmi?

Hayır, ayak mantarına kolonya iyi gelmez. Ayak mantarı tedavisi için anti-fungal ilaçlar kullanılmalıdır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • SORUYA BAK ŞİMDİ KIRCAM KAFAYI
  • aykutx
    tamam aykut kır kafayı. kardesım burası her konunun konusuldugu paylasıldıgı bı ortam degıl mı?
    nedır bu tavır. gecenın bı vaktı kafama takıldı. sorucak kımsemde yok. inşllh senın basına gelmez. her corabını cıkardıgında bır parmagının daha mantara yenık dustunu gorunce nasıl hıssederdın acaba? allah beterınden saklasın. nyse. belkı dedım baya kalabalık bı forum tecrube eden ve mantarı yenen bırılerı varsa destek ve bılgı verır dıe dusundum. aykut arkds gıbı rahatsız olan bırı daha varsa soylesın sıleyım msjı. şimdiden özürdilerim.
  • Benim parmakların arasında her mantar çıkışında mantar çorbası yapıp yiyorum tavsiyemdir....

Yaw bende mantarı yenemedim bilen varsa söylesin yaaa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crackbaba -- 18 Eylül 2006; 23:57:59 >
  • Ayakları iyice yıkayıp kuruladıktan sonra sür kremi. Ben Oceral diye bir ilaç kullanıyorum. Sprey olanından. Düzenli kullanıldığında faydası oluyor.
  • valla dostum benim dayımda vardı kesinlikle kaşıma valla çok kötü sonra bi krembi de kırmızı şurup gibi şeyi leğene döküp yıkıyolardı ama sen bi doktara git.
  • Mantarı devamlı kolonya ile silebilirsiniz(ilaç veya krem olmadığı durumlarda) Devamlı havalndırılırsa ve ıslak,nemli tutulmazsa günde 2defa kolonya ile 1ayda geçiyor.daha 1ay evvel geçti benim.benimde aynı bölgede idi yarıklar oluşmuştu parmak kopucak sanki kolonya basınca yakıyor ve ıslak bırakmazsanız hiç hemen geçiyor.

bende doktora gittim hap ve sprey verdi.sprey ve hapta fayda ediyor ama kolonya ile geçti benim mantarlar.daha büyük etken ise yaz aylarında hiç ıslak ayakla gezmedim terliklerimi de naylon değil kalite aldım 1ayda geçti(geçen yazdan beri çokaz etkili de olsa vardı)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seso81 -- 19 Eylül 2006; 0:03:48 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bundan satan var mı agalarım?
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: oktayd

valla dostum benim dayımda vardı kesinlikle kaşıma valla çok kötü sonra bi krembi de kırmızı şurup gibi şeyi leğene döküp yıkıyolardı ama sen bi doktara git.

Yaw şu an bile bal gibi çikolata gibi şeker gibi tatlı kaşıyorum yawww
  • Ayakların kuru kalması için özen göster.. Nemli kaldığı müddetçe iyileşmesi uzun sürer... ve ayaklar havadar kalsın, imkanın varsa ayakkabı yerine terlik falan giy.
  • sıze neden sprey fln verdıde bana sadece pudra ve krem verdı.

acaba bende cok ılerlemedı dıemı.
  • olabilir ben gittiğimde(geçen yaz)ayaklar kıpkırmızı yanıyordu bende biraz tembel(birazmı) olduğumdan ve bilmediğimden gitmekte geç kalmıştım.sende o kadar ilerlememiş olabilir.

ama kolonya ve nemli bırakma tavsiyemde ısrarlıyım.bu arada o kremi sürdüğünde mantarlı bölgede yanma hissediyormusun?

quote:

Orjinalden alıntı: ufuk_acar

sıze neden sprey fln verdıde bana sadece pudra ve krem verdı.

acaba bende cok ılerlemedı dıemı.
  • hayır. hıc bısı hıssetmıyorum. ve bu sey bole ya sankı kuru dıl nemlı. yanı cok suda kalınca buzusur fln ya beyazlar. ole. basta su toplıck sandım ama yok. barız beyaz olunca gıttım. ve kuru dıl kasıyamam :) ztn okdr da ole aman aman kasınmıo.
  • dostum doktora gitmişsindir umarım. ayagını sabah akşam mutlaka yıka ve yıkadıktan sonra iyice kurula kurudktan sonra kremini sür ve emmesini bekle emdikten sonrada pudrala ve corabını giy. anladığım kadarıyla buraya kadar yapıyorsun zaten. yalnız her seferinde temiz bir çorap giymeye özen göster ve corapların naylon iplikten olmasın. ayrıca ayagından cıkardığın corapları yüksek ısıda yıka. tüm bunlara ilaveten eğer mümkünse kapalı ayakkabı değilde havalanması rahat olan spor ayakkabı gibi bişey giy. bundan daha iyiside terlik giymendir. (terlik giyeceksen corap giymemenide tavsiye ederim) gecti diye sakın kremini bırakma bitene kadar mutlaka kullan .Şimdiden geçmiş olsun.
  • evet ayakların en büyük düşmanı nem. kuru tut ilaçlarını kullan geçer.
  • sakın dar ve sıkan ayakkabı giyme mümkünse yıkadıktan sonra her zaman kuru tut başkasının çorabını giyme sana ait çorab olsun bu çok önemli eczaneden krem al ve sadece geceleri sür geçer merak etme ayağın terlemeye yapıyorsa bunu önleminide al
  • yılarca çektim o illetten. hatta bir ara o kadar canıma tak ettiki parmakları bile kestirmeyi göze almıştım.
    Allah razı olsun bizim ordaki sağlık ocağından. ordaki doktor ilaç ve tırnak cilası denen ilaçlarla geçirdi. yaklaşık 2 yıuldır hiçbir şeyim yok.

yanlız ilaçların kulnma süresine dikkat et. fazlası karaciğeri tahrip ediyormuş

geçmiş olsun..
    hani nasrettin hocanın bir misali varya attan düşen birini bulun bana der. işlte ben bu attan daha önce düştüm. başka yollarla uğraşma direk doktora git.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Orcunsau

Ayakları iyice yıkayıp kuruladıktan sonra sür kremi. Ben Oceral diye bir ilaç kullanıyorum. Sprey olanından. Düzenli kullanıldığında faydası oluyor.

Tamamen katılıyorum. Oceral i düzenli kullanırsanız 2-3 güne kadar ciddi iyileşme olur. Ayrıca Travazol krem de kullanabilirsiniz. Ancak bir kere mantar oluşumu başladıysa dikkatli olmak lazım, tekrarlayabilir. Özellikle bahar aylarında ayakları kuru tutmak lazım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.