Şimdi Ara

Ayakkabı alıyorum giyemiyorum![Tırnak batması yaşayanlar]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
9.719
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Lanet olsun ya.Bundan 1 sene önce ayağımda dar ayakkabı giymem sebebi ile tırnak batması çıktı.Tırnak ayağımın yatağını zorladı ve sol ayak baş parmağımın sol tarafı(güzel tarif ettim)iltihap topladı.İlk önce önemsemedim ancak daha sonra anladım ne olduğunuDoktora gittim ve yarısından kesti tırnağımı.İki hafta dikiş kaldı ayağımda.Ancak yine battı yine battı lanet olsunBu sene ikinci kez gittim doktora tekrar kesildi yarısından.Bu sefer 3 hafta dikiş kaldı ayağımda ancak şimdi tekrar başlıyor sanırım.Tırnak uzamaya başladı ve parmağımın kenarları kızardı tekrardan.Evde 3 tane ayakkabı var hepsi de kutuda duruyor tırnak batmasın diye eski genişlettiğim ayakkabıyı giyiyorumDiğerlerini kalıba verdim ancak yine de sıktı ayağımı.Daha önceden yaşayıp da bu meretten kurtulan varsa ne yapmışlar merak ediyorum.

• bu yaz ameliyat oldum.iki senedir cekiyordum illeti. gecip gecmedigi hala mechul

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sağ baş parmak 2 kere çektirdim halen sorun varç
    sol 2 kere çektirdim sorun yok

• @Purone Geçmiş olsun hocam malesef aynı kaderi paylaşıyoruz
    @zmax Yuh benden beteri de varmışÇektiriyorum derken?Tırnağı tamamen çektirdiniz değil mi?Eğer çıkarsa tekrar() ben de öyle yaptıracağım.Dikiş derdi yok ne güzel.Hem de iyileşme olasılığı daha yüksek.Kuzenim de çektirmişti tek çektirmede geçmiş

• tam çekmiyorlarda fark eden birşey yok uyuşturucu iğne vuruyorlar, ama yinede çok acıyor tam uyumuyor ya hatırlattın belki yine çektireceğim

• quote:

Orijinalden alıntı: zmax

tam çekmiyorlarda fark eden birşey yok uyuşturucu iğne vuruyorlar, ama yinede çok acıyor tam uyumuyor ya hatırlattın belki yine çektireceğim

Allahım cidden hatırladım çok kötü oldum.İğneler sağdan soldan giriyor felanSonra adam keserken hissediyorsun.Iykkkk

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de aynı sorunu yaşar gibiyim.
    Yeni ayakkabı almıştım.Ayağıma biraz bol geliyordu ama yine de vurdu.
    Şuan pantolon bile zor giyiniyorum.Dokununca da acıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    TIRNAK BATMASI YAŞAYANLAR
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bendede var nedense bende bir kere tırnağımı kapıya napmışsam çıkmıştı o kadar acı yoktu ondan sonra tırnak çıktı sonuçmu tırnak batması oluştu bazen kan filan geliyor doktora gittim yapılcak birşey yok diyor devlet özelde fazla para istiyor bende alıştım zaten tek futbol oynayamıyorum okadar
  • yaklaşık 4 sene önce dar ayakkabı yüzünden bana da oldu. O zamandan beri ara sıra iltihap olduğu oluyor. Bir süre sonra geçiyor. Doktora da çektirtmedim. Duruyo öyle

• quote:

Orijinalden alıntı: Recep Kalenderoglu

Lanet olsun ya.Bundan 1 sene önce ayağımda dar ayakkabı giymem sebebi ile tırnak batması çıktı.Tırnak ayağımın yatağını zorladı ve sol ayak baş parmağımın sol tarafı(güzel tarif ettim)iltihap topladı.İlk önce önemsemedim ancak daha sonra anladım ne olduğunuDoktora gittim ve yarısından kesti tırnağımı.İki hafta dikiş kaldı ayağımda.Ancak yine battı yine battı lanet olsunBu sene ikinci kez gittim doktora tekrar kesildi yarısından.Bu sefer 3 hafta dikiş kaldı ayağımda ancak şimdi tekrar başlıyor sanırım.Tırnak uzamaya başladı ve parmağımın kenarları kızardı tekrardan.Evde 3 tane ayakkabı var hepsi de kutuda duruyor tırnak batmasın diye eski genişlettiğim ayakkabıyı giyiyorumDiğerlerini kalıba verdim ancak yine de sıktı ayağımı.Daha önceden yaşayıp da bu meretten kurtulan varsa ne yapmışlar merak ediyorum.

kardesim tirnak batmasi bendede var
    ve cozumu cok basit
    cektirmeye falan gerek yoktu.

oncelikle hastaliklar ve sıkıntilarda Allah'tandir. isyan edersek olmaz. lanet edersek olmaz. gunahlarimiza kefarettir. bu yonden dusun. Allah hepimize boyle dusunmeyi nasip etsin. Kalplerimizi kaydirmasin. Amin.

simdi bendede bu tirnak batmasi oldu. baslarda onemsemedim. tamamen cekilmesinden falan bahsediyorlardi ben biraz korktum bundan. bizim burada bir eczaci var. o kisi , tirnak batan yeri kaldirip makasla kesti. biraz aci vermedi degil. kanadida. ama daha sonra iyilesti. Allah'a sukur. simdilerde yine ayni sey oldu. bazen aciyor parmagim. benimde sag bas parmagimin sag kosesi. bunun sebebi tirnagi cok fazla icerden kesmemiz. .

he bide o eczaci icerdeki batan tirnagi alinca biraz su degdirmemek gerekiyor. abdest isini hocalara sorarsin. mesh yapiliyor galiba.

bunun sebebi tirnagi cok icerden kesmemiz.
    cozum ise tirnagin icerde kalan tarafini yan taraftan kesmek. yani bi kagidin kosesini caprazdan kesiyormus ibi oluyor tirnak > ( / ) batan yer bos kaliyor ve tirnagin uzamasi gerekiyor. bu asamada su degmeyecek.

ayakkabi meraklisi biri degilim. genis bir ayakkabi aldm. ve uzuun sure Allah'a sukur bi sorun cikamdi. taki o zamanki calistigim is yerinde giydigim ayakkabi yuzunden vs vs.. ayakkabi cok onemli sıkmayacak..

lanet etmek yerine Allah'a dua et. ve bununda Allah'tan olduguna unutma. Allah'a dondurulecegiz.

bi sorun olursa yazarsin..

edit. ist bayrampasaya yakinsan yardimci olabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi diamond4000 -- 23 Eylül 2013; 23:27:36 >

• quote:

Lanet olsun ya.Bundan 1 sene önce ayağımda dar ayakkabı giymem sebebi ile tırnak batması çıktı.Tırnak ayağımın yatağını zorladı ve sol ayak baş parmağımın sol tarafı(güzel tarif ettim)iltihap topladı.İlk önce önemsemedim ancak daha sonra anladım ne olduğunuDoktora gittim ve yarısından kesti tırnağımı.İki hafta dikiş kaldı ayağımda.Ancak yine battı yine battı lanet olsunBu sene ikinci kez gittim doktora tekrar kesildi yarısından.Bu sefer 3 hafta dikiş kaldı ayağımda ancak şimdi tekrar başlıyor sanırım.Tırnak uzamaya başladı ve parmağımın kenarları kızardı tekrardan.Evde 3 tane ayakkabı var hepsi de kutuda duruyor tırnak batmasın diye eski genişlettiğim ayakkabıyı giyiyorumDiğerlerini kalıba verdim ancak yine de sıktı ayağımı.Daha önceden yaşayıp da bu meretten kurtulan varsa ne yapmışlar merak ediyorum.

Aynı ayak aynı parmak. Ama benim ayakkabıyla mı alakalı bilmiyorum tırnağımı adam gibi kesemiyorum belki ondandır. Ora kanıyor şişiyor ve iltihap akıyor ben de iyice deşiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: diamond4000

quote:

kardesim tirnak batmasi bendede var
    ve cozumu cok basit
    cektirmeye falan gerek yoktu.

oncelikle hastaliklar ve sıkıntilarda Allah'tandir. isyan edersek olmaz. lanet edersek olmaz. gunahlarimiza kefarettir. bu yonden dusun. Allah hepimize boyle dusunmeyi nasip etsin. Kalplerimizi kaydirmasin. Amin.

simdi bendede bu tirnak batmasi oldu. baslarda onemsemedim. tamamen cekilmesinden falan bahsediyorlardi ben biraz korktum bundan. bizim burada bir eczaci var. o kisi , tirnak batan yeri kaldirip makasla kesti. biraz aci vermedi degil. kanadida. ama daha sonra iyilesti. Allah'a sukur. simdilerde yine ayni sey oldu. bazen aciyor parmagim. benimde sag bas parmagimin sag kosesi. bunun sebebi tirnagi cok fazla icerden kesmemiz. .

he bide o eczaci icerdeki batan tirnagi alinca biraz su degdirmemek gerekiyor. abdest isini hocalara sorarsin. mesh yapiliyor galiba.

bunun sebebi tirnagi cok icerden kesmemiz.
    cozum ise tirnagin icerde kalan tarafini yan taraftan kesmek. yani bi kagidin kosesini caprazdan kesiyormus ibi oluyor tirnak > ( / ) batan yer bos kaliyor ve tirnagin uzamasi gerekiyor. bu asamada su degmeyecek.

ayakkabi meraklisi biri degilim. genis bir ayakkabi aldm. ve uzuun sure Allah'a sukur bi sorun cikamdi. taki o zamanki calistigim is yerinde giydigim ayakkabi yuzunden vs vs.. ayakkabi cok onemli sıkmayacak..

lanet etmek yerine Allah'a dua et. ve bununda Allah'tan olduguna unutma. Allah'a dondurulecegiz.

bi sorun olursa yazarsin..

edit. ist bayrampasaya yakinsan yardimci olabilirim.

Amin

• iğneyide çekimide doktor yapıyor iğnede acımadıda uyumadı çok acıdı dikiş atarken iğne girip çıkıyor acıyor felan iğrenç

• Benimde her iki ayak baş parmağımın her iki tarafında tırnak batması durumu var.

Sol ayak baş parmağın sol tarafını ameliyatla kesip ete diktirdim düzeldi ama bu seferde sağ tarafı batıyor.

Aynı işlem sağ ayak baş parmağım içinde geçerli.Batan sol tarafı kökten kestirip ete diktirdim bu sefer diğer tarafı batıyor.

Ufak bir operasyon ama operasyondan sonra çektiğim acı dehşet verici.Uyuşturucu etkisini yitirdikten sonra kendimi kaybedecek derecede acı yaşadım 3 güne kadar.Ondan sonra hafiflereyerek iyileşme sürecine giriyor ve 15 günün ardından dikişleri açtırıyoruz.

3 Aya kadar tırnağın en ufak bir yere değerse çektiğin acı paha biçilemez.Ondan sonra futbol engellesi olmakda cabası.Sırf bu yüzden profesyonel futbol oynama hayalimi yitirmiştim.

Yıllar geçmesine rağmen hala bir topa şut vurmayı bırak pas bile attığımda feci bir acı hissediyorum.

Tüm bunların ardından sorun düzeldi mi ? Elbette hayır.

Her iki baş parmağıma tekrardan aynı acılı uygulamayı yaptırmam lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bgs0 -- 23 Eylül 2013; 23:53:26 >

• valla işiniz zor
  • Benzer bir sorun bende yasadim.
    Tirnaklari ay seklinde degil duz kesersen iyilesir.

• @diamond4000 Hocam artık çok çektiğim için o kadar ince düşünemedim malesef.H.z Eyüp kadar sabırlı değiliz malesef.

Diğer yorum yazan herkese teşekkürler anladım ki bunun bir çözümü yok tamamen şans meselesi.
  • quote:

@diamond4000 Hocam artık çok çektiğim için o kadar ince düşünemedim malesef.H.z Eyüp kadar sabırlı değiliz malesef.

Diğer yorum yazan herkese teşekkürler anladım ki bunun bir çözümü yok tamamen şans meselesi.

dediklerimi dikkate al kardesim. ben faydasini gordum Allah'a sukur.

• 2 sene cekmistim ama o halde bile top oynuyodum corap kan icinde kaliodu neyse ben de ameliyat oldum iltihapli bolgeleri aldi dr yarim saat filan surmustu max 1 ayda da iyilesmis maca gitmistim yine,tirnak cektirmedim yalnizca o iltihapli bolgeyi alarak tirnagin yana batan kisimlarini aldi ve o tirnak hep duz cikio ve asla batmiyor yanlara dogru,burdaki yorumlari okuyunca helal olsun dr a dedim beyler . Ameliyattan korkanlar varsa da cok pisman olurlar olmadiklarina sahsen ben pisman olmustum. Tirnagi cektirmeyin,sadece iltihapli bolgeyi aldirin Gecmis olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fernandao -- 25 Eylül 2013; 0:28:01 >
  • Merhaba herkese, iki ayak baş parmağımda yaklaşık olarak 2 sene süreyle tırnak batması ve iltihabıyla yaşadım.Daha öncelerde tırnaklarımı 2 şer kere çektirmiştim fakat bunun malesef bir geçici tedavi olduğunu tekrardan tırnaklarım batıp iltihaplanmaya başlayınca anladım. Taki nişanlımın kuzeni bana bir doktor tavsiye edene kadar. Derhal kartını alıp randevu aldım ve muayeneye gittim. Tırnaklarımın fotoğrafını çekti ve kolleksiyonuna ekledi. Kendisinin demesine göre tırnaklarım karşılaştığı en berbat halde olan tırnaklardanmış. Yapacağı müdaheleyi anlattı bana. Şöyleydi; tırnağı kesinlikle komple çekmiyor. Sadece batan köşeleri 1 mm kalınlığında kesiyor ve köklerini alıyor sonra 1 yada 2 dikiş atıp yolluyor. Ondan sonra yaklaşık 4-5 gün kadar pansuman ve tabiki antibiyotik iltihabı kurutmak için. Ben iki parmağımdaki iki tırnak köklerini de aldırdım ve kurtuldum arkadaşlar. Bunun çözümü kökü aldırmak malesef başka çözümü yok. Tırnağı komple aldırmak sadece geçici bir çözüm. Ama bir kere kökü aldırdığınız zaman ondan sonra ölene kadar rahatsınız. Artık istediğim ayakkabıları rahatlıkla giyebiliyorum kesinlikle hiçbir sıkıntım yok allahıma çok şükür tamamen kurtuldum. Yalnış hatırlamıyorsam. 1 sene önce iki operasyonu 200 lira gibi ücrete yaptırmıştım. Şimdi olsa olsa tek tırnak 150 lira olsun bence bu illetten kurtulmak için çok cüzi bir rakam. Bu arada annemin ayağında da aynı illet oldu. Ona gel gidip kökü aldıralım diye yalvarmama rağmen korkup epeyce bir süre gitmedi fakat daha sonra parmağı iyice kötüleşmeye başlayınca artık gitmek zorunda kaldı ve şuan oda bana duacı onu götürdüğüm için.

Hastane özel olduğu için buradan hastane ismi vermem doğru olur mu bilmiyorum fakat doktorun ismi Şahin Nami. Googleda aratırsanız gerekli bilgilere ulaşabilirsiniz. Sormak istedikleriniz de varsa seve seve cevaplamaya çalışırım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.