Şimdi Ara

Ayakkabı fiyatlarındaki artış (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: yuppocan

Herkes bütçesine göre param var alıyorum diyen bir arkadaş vardı.Senin paran var diye 500 liraya adidas giyerken, adam çocuklarına 30-40 liraya dayanıksız ayakkabılar alıyor.Adidas fiyatını 500 yapınca senin gibiler almazsa piyasa biraz daha düşecek.Adam adidas alamyacak ama en azından daha elle tutulur birşey alacak.Ya banane arkadaş benim param alıyorum diyen varlıklar doldu bu ülkede.Tüketim toplumunun şekil verdiği, kredi kartı borç iiçinde 500 liraya ayakkabı alayım da statüm artsın diyen adam modeli bunlar.Nike air maxı 1000 liraya da satınca bu eleman borç harç alacak, nıke de seneye 1500 diyecek.Bizim ülkede keriz bitmez agaa

Aynen hocam. benim oğlumun ortopedik sorunlari var. kalitesiz ayakkabi almamam lazim. ama bunlarin yuzunden iyisinide alamiyorum.
    Birde bu tipler gider ulke ve dunya bolumunde ulke batti yasasin sosyalizm demezmi hepsini vurasim geliyor iki yuzlulerin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• kugutex kullanıcısına yanıt
    Hocam durum dediğin gibi.İnsanlar 3 yaşında çocuğa adidastan 250 tl ye ayakkabı alıyor :) Hocam ya millet çok zengin ya da biz çok fakiriz, yani başka açıklması yok :)
    Sosyalizmin nesi kötü anlamadım?

• Enflasyon

• Bir keresinde 125 vermiştim. 2 gün içime oturmuştu. Ama maddi durumu cok iyi olmayan biri gidip 300 tlye airmax aliyorsa bu aptalliktir. Başka açiklamasi olamaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: ASAP Rocky

Sosyalizmin nesi kötü anlamadım?

Sosyalizm hakkinda yorum yapmadim. Dikkat edersen insanlarin tutarsizliğina dikkat çektim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Hayır nike alan adidas giyen adam bu bölümlerde sosyalizm diyor bunu anlamıyorum demişsiniz ancak insanların nike veya adidas giyip sosyalizmi savunması kadar doğal bir şey yok bence. Nike veya adidas veya başka markalar insanların giyebilmesi için en rahat ayakkabıları yapıyor belkide. Sosyalizm buna karşı değil bunların fahiş fiyatlara satılmasından, bunları yaparken çinde çocuk işcileri sömürmesine karşı ancak yinede eğer maddi durumu yetiyorsa almasında bir sakınca yok çünkü en rahat ayakkabıları bunlar üretiyor, elmahkum. Yada örneğin bir apple, samsung (ismin önemi yok) teknoloji anlamında öncü firmalar, dünya böyle firmalar sayesinde ilerleyip gelişecek bu bir gerçek ancak sırf kapitalist şirketler diye bu teknolojiyi kullanmamak saçma.

• quote:

Orijinalden alıntı: AvriL<3

Burada artislik yapan çoğu kişi babasının parasıyla 400-500 tlye ayakkabı aldığı için para önemli gelmiyor ama bi çalışsınlar bak paralarını harcayabiliyorlar mı fazla fazla

Avril abla merak ettim siz ne iş yapıyorsunuz?
  • asgari ucrete zam geldikden sonra herseye zam geldi malesef

• artiz mi ne artizi artiz ne arar la bazarda
  • Oda birşeymi, bir tanıdığım 800 tl'ye adidas yezy ayakkabı almış. Ayakkabı desen bildiğin bez. Bir kibrit çak hemen tutuşur...

• O rahat ayakkabıyı giyerken aklına başka çocukların ayakkabılarının olmadığı akıllarına geliyor mu ya da soğuk günlerde bot giyemeyen çocukları ?

• Malcolmx25 M kullanıcısına yanıt
    O insanları düşünmem,aklıma getirmem için rahat bir ayakkabı giymeme gerek yok. Benim söylemek istediğim şeyin bununlada bir alakası yok. Sosyalizm bu gibi yeniliklere, insan hayatını ilerleştirecek, yaşamı kolaylaştıracak her şeye diğer tüm düzenlerden daha çok ihtiyaç duyar. Bu ihtiyaç tüm insanlar için, emek veren tüm insanlar için eşittir. İnsanların komünizm, sosyalizm fakirliktir algısından filan kurtulması lazım. Sosyalizm'e geçilirse ve nike var olmaya devam ederse herkes nike ayakkabı giyecek ancak nike olmazsa herkes birbirine denk başka bir ayakkabı giyecek bu kadar basit. Ancak şuanki sistemde durumu olan sosyalist birisinin ihtiyacı doğrultusunda kendisine bir ayakkabı alması kadar doğal bir şey yoktur.
  • Sosyalizm için yeterli düzeyde okuma yapmaya çalıştım o eleştirinizi dolayısıyla üstüme alınmıyorum.Sadece kafasındaki ülkü ve yaşantısındaki izlerin adeta ak ile kara kadar farklı olmasını samimiyetsizliğe yoruyorum.Kendi düşüncem tabi ki .

• Sanırım ayakkabıya verdiğim en yüksek rakam 180 tl idi.
    Ayakkabıya verilen yüksek miktarda para bana çok mantıksız geliyor.Çok kısa ömürleri var ve her adım attığınızda paraları yere atıyormuşsunuz gibi gelir.
    Yahu nike ayakkabı almak, giymek bir bireyi nasıl sosyalist kimliğinden çıkarabilir? nasıl akken kara yapabilir? biz diyorizki rahat ayakkabı giymek herkesin hakkıdır ancak buna kendinizden, çevrenizden başlarsınız. İsme takılmamak lazım insan ayak ortopedisine uygun bir ayakkabıyı sosyalizm neden reddetsin? patronlara ve bu işten çıkar sağlayan, insanları sömüren kişilere karşıyız. Kaldıki zaten bugün kapitalist olmayan ayakkabı üreticisi tanımıyorum ben yada her hangi bir kıyafet firmasıda tanımıyorum sizin dediklerinize göre çıplak gezik ilkel komünal topluma filan dönmem lazım.
  • Farklı pencerelerden bakıyoruz hocam.Kafanızdaki gibi yaşıyorsanız hiç sorun yok sizin için.İyi forumlar

Kafanızdaki gibi derken nasıl yaşadığımı düşündünüz merak ettim

• Genel bir söylemdi kendi doğrularımıza göre yaşamamızın önemine değinmek istedim.Kadamda herhangi bir yaşantı biçimi canlanmadı yoksa

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.