Şimdi Ara

Ayarlı Güç kaynağı yapımı (olan malzemeler ile) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
1
Favori
2.714
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ustam kayboldun ya arkadaşlar yardımcı oldular sağolsunlar. Ama sen usta çırak gibi ogretiyorsun. Şimdi sana değerleri göstericem resimli

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • dfk24 ve dergul sağolsunlar benim yerime bayrağı almışlar ve hedefe ulaştırmışlar.
  • rafet32 kullanıcısına yanıt
    Aynen ustam. Ancak kafamda bazı soru işaretleri var izah ederseniz çok iyi olur. Ayarlı Güç kaynağı yapımı (olan malzemeler ile) bu şekilde bir güç kaynağı oldu.
    Kafamdaki soru işaretlerinden;
    1.si zaman geçtikçe taş dirençlerim el yakicak kadar ısınıyor nedenini anlamıyorum toplamda 220ohmluk taş direnç var ve Max voltaj 25v a kadar.
    2.si de aküyü şarj için bağladığımda 13,8 v sabit voltaj ile 0,02 civarında akım çekiyor bu akım değeri çok az geldi bana bu şekilde aküyü doldurmam saatler sürer sebebini merak ediyorum nerde yanlış yaptım bilemiyorum.(akünun yarım şarjı var yaklaşık 12,5v kadar)
    LED bağladığımda ise 12v ta 0,30 amper akım çekiyor aküde neden böyle oldu anlamadım

• Metris41 M kullanıcısına yanıt
    taş dirençler, aslında telli dirençtir. rezistans tellerinin etrafına seramik dolgu yerleştirildiği için, taş direnç olarak adlandırılırlar. 4-5 wattlık dirençler oldukları için, ısınması normaldir.(normalde kulladığımız karbon dirençler, çeyrek watt'lık olarak tanımlanır.) görece yüksek watt'lı direnç oldukları için, usb bardak ısıtıcılarda, taş direnç kullanılır.

aküyü doldurmak istiyorsan, gerilim değil, akım regülatörü kullanmalısın. çünkü gerilim regülatöründen çıkan akım, yüke bağlıdır. akım regülatörü ise, akünü şarj etmek için, gerekli olan sabit değerde akımı sağlar.

örnek akü şarj devreleri

• dergul D kullanıcısına yanıt
    Çok sağol üstad inceleyecegim

Peki böyle bir adaptörü 13,8 volta çekebilirmiyiz
    Eğer olursa 1 amper akım vermeye devam eder mi Ayarlı Güç kaynağı yapımı (olan malzemeler ile)

bu bir anahtarlamalı güç kaynağı olduğu için, seçenekler kısıtlıdır. genelde bu tür güç kaynaklarında, ayar potları vardır. gösterdiğin adaptörün içinde, ayar için trimpot varsa, belki olabilir. ama adaptör tiplerinde, olmama olasılığı daha fazladır.
    Başka bir şekilde olmaz yani regule devresiyle falan

genelde firmalar ürünlerine müdahale edilmesini istemezler. ama lm2596 modül gibi dc-dc ayarlanabilir voltaj dönüştürücüleri var. onlar üzerinden, içini açmadan gerilimi ayarlayabilirsin.

lm2596 modül
    Peki aynı akımı yani 1 amper vermeye devam edermi akımda değişiklik olur mu

modülü kullanmadım ama, fark edeceğini zannetmiyorum. ama akü şarj etmek için soruyorsan, şarj devresi edinmen daha doğru olur.
    Ya bakıyorum internetten mesela ama 12v veriyor akünün tam kapasite sarj olması için de 13,8 v gerek neye göre satıyorlar bu adaptörü anlamıyorum guvenemiyorum

• ürünlerin özellikleri bazen insanların algısına göre ayarlanabiliyor. 12 voltluk akü şarj etmek isteyenler için, 13,8 volt çıkış, kafa karışıklığı yaratabilir. bu yüzden çıkış değeri yerine, "12 voltluk akü için" tanımlaması konulabilir. benzer bir şey, motorların devir hızı içinde yapılır. saniyede 50 devir yerine, dakikada 3000 devir olarak ölçülürler. anfilerde de gerçek çıkış güçleri verilmez. onun yerine, etikette anlık verecekleri çıkış güçleri yazılır.
    Yani guvenmekten başka çare yok

atalarımızın "ucuz etin yahnisi yavan olur" diye bir sözü var. ürünü almadan önce, internetten araştırmanı öneririm. elindeki akü çok eski veya hasarlı değilse ve uzun süre şarjda tutmayacaksan, işe yarayabilir. ama bir adaptörden daha büyük bir şeyler öneririm.
    Öyle ama usta elimdeki akü 12v 1,3ah kuru akü 35 TL fiyatla satılıyor simdi bunu şarj etmeye kalkıp kendi maliyetinden büyük meblağlar ödemek insana zor geliyor

düşük akım kapasiteli kuru akü ise sorun olacağını sanmıyorum. benim endişem eski tip olanlar.
  • Eski tip değil. Ancak 12v enerji verirse adaptör akü yarım kapasite sarj olucak en iyisi bu elektronikci dükkanında test Edip almak

• Üzerinde yazan 12v ve 6v seçenekleri bağlanacak akünün voltajını ifade ediyor. Şarj gerilimleri daha yüksek. Micron marka olanı forumda daha önce test edilmişti.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mustyyyyy kullanıcısına yanıt
    Bir bakayım o markaya

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.