Şimdi Ara

Ayarlı Güç kaynağı yapımı (olan malzemeler ile) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
1
Favori
2.712
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Metris41

Bu şekilde bağladım ama voltaj alamıyorum
    Kapasitör seri değil paralel bağlanır hocam. Dikkatli ol , biseyler patlamasın..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • dfk24 kullanıcısına yanıt
    Heralde kapasitör yandı girişinde voltaj gözüküyor çıkışında gozukmuyor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Heralde kapasitör yandı girişinde voltaj gözüküyor çıkışında gozukmuyor
    Kapasitör yanacak bişey değil. Aslında şu anlık kapasitörle işimiz yok. Siz onları aradan çıkarın. Devreyi kurun , en son filtre olarak takarsiniz

Usta yarın devam edicem devreye yarın konusuruz sağol emeğine sağlık

• Ellerinize sağlık, en azından bir işle uğraşanları gördükçe seviniyorum ve ilham almaya çalışıyorum. Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x2yk -- 28 Temmuz 2019; 4:42:24 >
  • x2yk X kullanıcısına yanıt
    Sağolun bide çalıştırabilesek o zaman daha da keyiflenicez ama bakalım :)

Bağlantıyı yaptım ancak avomrtremi lm317nin orta bacağına ve köprü diyotun eksi bacağına bağlandığımda 16 v sabit gerilim var potla ayar yapıyorum ancak voltajda bir değişiklik yok Ayarlı Güç kaynağı yapımı (olan malzemeler ile) Ayarlı Güç kaynağı yapımı (olan malzemeler ile) Ayarlı Güç kaynağı yapımı (olan malzemeler ile)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metris41 -- 28 Temmuz 2019; 11:50:2 >

• quote:

Bağlantıyı yaptım ancak avomrtremi lm317nin orta bacağına ve köprü diyotun eksi bacağına bağlandığımda 16 v sabit gerilim var potla ayar yapıyorum ancak voltajda bir değişiklik yok
    Ayarlı Güç kaynağı yapımı (olan malzemeler ile)

Dikkat etmeniz gereken nokta lm317'nin bacak bağlantısı bu şekilde olmalı. En sağ giriş. Orta çıkış , en sol ayar... Ön yüzü size bakacak şekilde geçerli...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dfk24 -- 28 Temmuz 2019; 12:24:19 >

• Metris41 M kullanıcısına yanıt
    büyük ihtimalle sekonder çıkışlarının orta bacağı ile kenar bacaklardan birisi bağladın. aşağıdaki şekilde görüldüğü gibi, kenar uçları veya bacakları bağlanacaktır. köprü diyotun ise, ~ simgesini kullanan bacaklarını bağlayacaksın. o zaman 30 volttan biraz yüksek bir değer okuyabilirsin.

Ayarlı Güç kaynağı yapımı (olan malzemeler ile)

son gönderdiğin resmi yeni fark ettim. ortadaki uçları birleştirirsen, 30 v çıkış elde edersin. ama her ihtimale karşın, köprü diyotu bağlamadan önce, ac kademesiyle, kenar uçlar arasındaki gerilimi ölçerek kontrol et. bu trafo ile simetrik güç kaynağı yapmak daha uygun olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dergul -- 28 Temmuz 2019; 13:29:36 >

• dergul D kullanıcısına yanıt
    Benim trafom bu şekilde yalnız görüldüğü gibi de bağladım kopru diyota Ayarlı Güç kaynağı yapımı (olan malzemeler ile)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metris41 -- 28 Temmuz 2019; 13:29:48 >
    mesajımda yaptığım son düzeltme, yardımcı olabilir.
  • dergul D kullanıcısına yanıt
    2ile 3 bacağını seri bağladım.
    1ve4. Bacağını voltmetreyye bağladım 40v ölçtü

sorun değil, lm317 bunu tolerans gösterebilir. ama ilerde simetrik güç kaynağı yapmayı düşünürsen, bu trafoyu orta uçlu bir tanesiyle değiştir. elindeki simetrik güç kaynağı için daha kullanışlı olabilir.
    Şuanda çıkıştan 14 ila 17 volt arası alıyorum
    Potta en düşük 14v en yüksek 17 v veriyor neden böyle anlamadım

• quote:

Şuanda çıkıştan 14 ila 17 volt arası alıyorum
    Potta en düşük 14v en yüksek 17 v veriyor neden böyle anlamadım
    240 yerine 180 ohm kullandığınız için olabilir. Ama 14 voltta işinizi görecektir zaten.

• Bende hevesleniyorum , lm317 ve 2n3055 ile oldukça basit bir devre yapasim geldi. Fakat zaman :(

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Şuanda çalışıyor ayarlı bir şekilde.
    Problem verdiğiniz şemadaki lm317N olduğu için bacak bağlantısı lm317 ile uymuyor.
    Diğer problem işte potun arızalı veya yanmis olmasıymış herşey için teşekkürler

• Şimdide şöyle bişey var aküyü şarj ederken 13,8 volt 0,02 amper çekiyor bu amperle akünün dolması saatler sürer trafom 35w gücünde neden bu kadar az amper verdi

• quote:

Orijinalden alıntı: dfk24

Kapasitör yanacak bişey değil. Aslında şu anlık kapasitörle işimiz yok. Siz onları aradan çıkarın. Devreyi kurun , en son filtre olarak takarsiniz

Alıntıları Göster
    Arkadaşın kondansatörleri 25 voltluk. 40 Voltta yanmaz mı hocam, yanılıyor muyum?
    Metris41 tebrikler formdaki diğer arkadaşların katkılarıyla ayarlı güç kaynağı yapma işinide başarılı şekilde tamamlamışsın :)
    Akü dolu olduğu için daha fazla akım çekmiyor.
    12V luk kurşun asit bir aküye şarj için uygulayabileceğin max voltaj 14.4V. Çıkış voltajını bu değere yükselterek şarj akımına tekrar bak. Bir miktarda daha artması beklenir.
    Akü tam şarj seviyesine yaklaştıkda şarj için çekilen akımda azalacaktır. Akü voltajı ile şarj cihazının voltajına eşitlendiğinde doğal olarak akım akmayacaktır.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.