Şimdi Ara

aygaz,mogaz,ipragaz,autogas,bp gaz çeşit çok ama hangisi?? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
27.321
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orjinalden alıntı: baybars_

bu pamukkale gaz'ı denedinizmi performans ve menzil nasıl

Yok cesaret edip deneyemedim, ama dönüşümcüye sordum alma ordan gaz dedi, diğer benzincilere sordum ordan millet şikayetçi diyorlar,
    esasında araç sıralı sistem olmasa alıp denemek istiyorum ama enjektörlere falan bir zarar gelir diye cesaret edemedim.
    hatta istasyonu geçende bir süre izledim çok kişi alıyorda diyemem, tek tük mikserli araç sahipleri alıyor.

ben size bir soru sorayım

depo boşalınca gitsem bi 10ytllik deneme maksadıyla alsam bir zararı dokunurmu dersiniz ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: erciiment

quote:

Yok cesaret edip deneyemedim, ama dönüşümcüye sordum alma ordan gaz dedi, diğer benzincilere sordum ordan millet şikayetçi diyorlar,
    esasında araç sıralı sistem olmasa alıp denemek istiyorum ama enjektörlere falan bir zarar gelir diye cesaret edemedim.
    hatta istasyonu geçende bir süre izledim çok kişi alıyorda diyemem, tek tük mikserli araç sahipleri alıyor.

depo boşalınca gitsem bi 10ytllik deneme maksadıyla alsam bir zararı dokunurmu dersiniz ?

10 tl ile sağlıklı ölçüm yapamazsın deponu doldur bence bişii olmaz filtre aracınızı koruyor. Çok kötü ise arıza lambasının yanma olasılığı vardır.
    Gider söndürtürsünüz :) Böylece mışlarla hareket etmek yerine test etmiş olabilirsiniz.
    Enjektöre kesinlikle zarar gelmez , İyi haftalar

• tamamdır sayın sevgili siz öyle diyorsanız denemek bizden olsun.
  • Hoş güzelde,hani pislik sıvı hale gelipte enjektörlere kadar giderdi?
    Hangisi doğru?
  • quote:

Orjinalden alıntı: faruksevgili
    10 tl ile sağlıklı ölçüm yapamazsın deponu doldur bence bişii olmaz filtre aracınızı koruyor. Çok kötü ise arıza lambasının yanma olasılığı vardır.
    Gider söndürtürsünüz :) Böylece mışlarla hareket etmek yerine test etmiş olabilirsiniz.

quote:

Bu topikte adı geçen filtreden daha öncedir bu LPG valfi. Sizin bahsettiğiniz yöntem sadece pasları tutabilmek içindir. Gazın içindeki ağır kostik için hiç bir işe yaramaz, Adı geçen kostik Yine adı geçen filtrede tutulamaz ise ve vaktinde değişmez ise Enjektörleriniz soğukken yapışır ve çalışma güçlüğü çeker
    Genelde matrix enjektörlerde bu sorun daha yoğun olarak yaşanır. Ustalarda soğukta araç gaz yemiyo tekliyo diye kafayı yer durur .

Bu Kostik soğuk iken margarin gibi donar ve ısınınca sıvı haline gelir

Bilmem yardımcı olabildimmi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seronet -- 10 Kasım 2008; 16:01:27 >

• quote:

Faruk Bey, hazır bahsi geçmişken aklıma takılan bir soruyu sormak isterim.

Açılan farklı bir konuda vatandasın biri, lpg nedeniyle araçta motor arıza lambası yanıyorsa, "fakir karışım olduğu için motoru yer, ömrünü azaltır" diye bir fade kullanmış...! Bu doğru mudur?, böyle birşey var mı?

benim bildiğim kadarıyla motor ikaz ışığı, aracın kendi ECU'sunun benzin değerlerine göre ayarlanmış olması ve lpg'nin farklı özelliği nedeniyle ECU'nun sensörlerden gelen bilgiyi benzine göre değerlendirmesi nedeniyle fakir karışım algıladığı ve bu yüzden yandığını biliyordum. acaba hangisi doğru? araçta lpg nedeniyle ikaz ışığının yanmasının bir sakıncası var mı? şimdiden teşekkürler

• Benim de ışık sürekli yanıyor. Yetkili servisi sönmez o sen bakma ona dedi. Arada bir sönüyo ama çoğunlukla yanıyo.

Bir sakıncası olmaması lazım?? Sonuçta araba benzin sanıyo tabi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: erciiment

quote:

1.55 i duyunca arkadaşım almış aygaza göre performansı biraz düşükmüş ama aygazdan daha fazla menzil yapmış (+ 45 km)

• quote:

1.55 i duyunca arkadaşım almış aygaza göre performansı biraz düşükmüş ama aygazdan daha fazla menzil yapmış (+ 45 km)

arkadaşınız yada siz denizlide mi oturuyorsunuz, kullnılan arac sıralı sistem mi, memnun kalınmış mı, tekrar kullanmayı düşünüyor mu ?

edit:imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erciiment -- 11 Kasım 2008; 13:24:00 >
  • SayınSevgili, dağ gezintisinden gelipte soruma bir cevap verebilirmi acaba? Hangisini taktırayım diye sorarlarsa anında cevap geliyorda....!
  • bugün shellgaz a döndüm. 1 ay boyunca deneyim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: catalyst

Benim de ışık sürekli yanıyor. Yetkili servisi sönmez o sen bakma ona dedi. Arada bir sönüyo ama çoğunlukla yanıyo.

Bir sakıncası olmaması lazım?? Sonuçta araba benzin sanıyo tabi.

benim mantığıma göre de bir sakıncası olmaması lazım.. ama zaten servisten randevu aldım, inşallah usta gelince haber verecekler. bu ikaz ışığının sönmesi için tekrar bir ayar yartırmayı düşünüyorum.. gidince bir de onlara sorarım, ona göre isterseniz size de ustanın söylediklerini aktarırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eranyumm -- 12 Kasım 2008; 22:22:58 >
  • Mogaz aldım.Sanki arabanın rölantisi sabitlenmiyor gibi oldu.Mogaz ın gazı çokta iyi değil sanırım.Ama en iyi performansı aygazdan alıyorum gibi.
  • bu gün sabah mersinde m oil den 1.59 a aldım sonra adanaya dönerken ne göreyim alpet 1.50, kadpet 1.49. Bence aralarında afaki farklar yok. Genelde ful depo ile aynı km leri yapabiliyorum ama en kazık shell 1.74.
  • valla en kral gaz totalgaz sanki araç benzinde gidiyor hemen hemen hepsini denedim. ve araç sanki yeni yağ değişimi yaptırmış gibi
    gel gelelim kaç km yaptın lpg 2 ytl iken 20 ytl ile 100 km yol yaptım aygaz,ipragaz vs. ile total ile 80 km. yaptım. sanki hava bastılar kocaeli terminali yanı yuvama giderken . yaptığım yol güzergah aynı ama ha benzin ha total aynı km. iyi bir markadan çok iyi bir istasyon
    temiz bir total istsayonu denk gelse oradan alacağım ama aygaza devam total da genelde üçkağıtçılık çok fazla akarabam totalden benzin aldı benzin göstergesi ve bunun benzeri problemler yaşadı total lpg ve benzine kattığı katkı maddeleri çok kalite
  • quote:

Orjinalden alıntı: leryom

valla en kral gaz totalgaz sanki araç benzinde gidiyor hemen hemen hepsini denedim. ve araç sanki yeni yağ değişimi yaptırmış gibi
    gel gelelim kaç km yaptın lpg 2 ytl iken 20 ytl ile 100 km yol yaptım aygaz,ipragaz vs. ile total ile 80 km. yaptım. sanki hava bastılar kocaeli terminali yanı yuvama giderken . yaptığım yol güzergah aynı ama ha benzin ha total aynı km. iyi bir markadan çok iyi bir istasyon
    temiz bir total istsayonu denk gelse oradan alacağım ama aygaza devam total da genelde üçkağıtçılık çok fazla akarabam totalden benzin aldı benzin göstergesi ve bunun benzeri problemler yaşadı total lpg ve benzine kattığı katkı maddeleri çok kalite

ben de çoğunlukla total alıyordum. son sefer depo boş olduğu için ve yolumun üstünde olduğundan opet'ten gaz aldım.
    aygaz'da araba çok seri diyorlar ama ben serilik açısından total ile aygaz arasında bir fark göremedim. bakalım gidilen km. fark edecek mi?

• quote:

Orjinalden alıntı: dondurmaci

bugün shellgaz a döndüm. 1 ay boyunca deneyim.

ilk 200 km izlenimi, shelgas da rölanti bozuldu gibi...
  • quote:

Orjinalden alıntı: leryom

valla en kral gaz totalgaz sanki araç benzinde gidiyor hemen hemen hepsini denedim. ve araç sanki yeni yağ değişimi yaptırmış gibi

tekrardan 20 ytl lpg aldım total den 132 km. idi yolda kalmayayım diye opet ten doldurdum. aygaz da 120 km yapmıştım. sabah 7 de aldığım gazla 80km gittim. sabah hava gündüz normal mi yoksa .şimdi 132 km. yaptım belkide 135-140 km yapacaktım. boşuna günahını aldık galiba kocaeli deki total istasyonunun.

• Kışın ne yapmalı? Ben hep Aygaz alıyorum. Soğukta performans açısından en iyisi Aygaz Eurolpg mi? Yoksa hepsi aynı mı?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.