Şimdi Ara

AYGAZ v.b Katkılı LPG yi deneyen arkadaşlar! (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
124
Cevap
0
Favori
23.850
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    bende de sıralı sistemli laguna var..ilk taktırdığım zamanlarda aygaz euro lpg plus yoktu shell veya po dan alıyordum..yaklaşık bir senedir aygaz euro lpg plus kullanıyorum..burada okuduklarımdan sonra bende farklı bir benzin istasyonuna gitmeye karar verdim..aracım çoğu zaman gazda rolanti düşük oluyor..gazı yemiyor ya da düşük devirlerde motor sıkışıyor gibi oluyor..aygaz ile diğerlerine göre daha az gidiyorum..Bir keresinde Afyon çıkışı İzmir yolundaki shell den gaz almıştım..en iyisi orasıydı..bir de İzmir de aracıma gaz bakımı yaptırabileceğim yerler tavsiye ederseniz sevinirim..teşekkürler..
  • Arkadaşlar bilmiyorum başka kimsenin başına geldimi ama golf ümün katkılı gaz kullanmaya başladıktan sonra beyni dumanlandı resmen :) Arada bir kendi kendine gaz veriyordu ve benzine geçer geçer stop ediyordu araç.. Arkadaşa götürüp beyindeki hataları düzelttirdim ve benzin deposuna katkı koydum artık bp den alıyorum ve o tür sorunlar artık yaşamıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ati_03

merhabalar..
    bende de sıralı sistemli laguna var..ilk taktırdığım zamanlarda aygaz euro lpg plus yoktu shell veya po dan alıyordum..yaklaşık bir senedir aygaz euro lpg plus kullanıyorum..burada okuduklarımdan sonra bende farklı bir benzin istasyonuna gitmeye karar verdim..aracım çoğu zaman gazda rolanti düşük oluyor..gazı yemiyor ya da düşük devirlerde motor sıkışıyor gibi oluyor..aygaz ile diğerlerine göre daha az gidiyorum..Bir keresinde Afyon çıkışı İzmir yolundaki shell den gaz almıştım..en iyisi orasıydı..bir de İzmir de aracıma gaz bakımı yaptırabileceğim yerler tavsiye ederseniz sevinirim..teşekkürler..

lpg kitiniz ne marka? 1. veya 3. sanayide çoğu lpg markasının servisi var...
  • quote:

Orijinalden alıntı: samet

quote:

merhabalar..

Samet bey öncelikle ilginiz için teşekkür ederim.lpg kitim -teleflex- marka..bir kaç arkadaşa daha sordum onlarda aynı şekilde 1 veya 3. sanayide bulabileceğimi söylediler..gaz bakımı çok bir şey tutmaz diye düşünüyorum..umarım yanılmıyorumdur.çok işlemi olmasa gerek..

• Aracımın 10000 LPG bakımında gaz filitresi vıcık vıcık yağ gibi bir madde ile ağzına kadar dolu çıktı.
    devamlı aygaz alıyorum evin karşısnda benzinci.
    Çetinsay otogaz bu gazı kullanmayın dedi.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: samet

quote:

merhabalar..

Samet bey öncelikle ilginiz için teşekkür ederim.lpg kitim -teleflex- marka..bir kaç arkadaşa daha sordum onlarda aynı şekilde 1 veya 3. sanayide bulabileceğimi söylediler..gaz bakımı çok bir şey tutmaz diye düşünüyorum..umarım yanılmıyorumdur.çok işlemi olmasa gerek..

teleflexin yerini tam bilmiyorum ama internetten bakabilirsiniz yetkili servis adreslerine bakımda filtreler değişir kaçak kontrolü yapılır ve gaz ayarı kontrol edilir ortalama fiyat 50 lira civarındadır

• Ben BP otogaz kullanıyorum. Benzini shell'den alıyordum, oturduğum yer değişince BP'ye geçtim. Shell'in yeri ters geliyor. Araca gazı da BP'den almaya başladım. Çekişte sorun yok. Gittiği km hakkında yorum yapamam, aldığım gazı, yaptığım km'yi ve TL'sini bir deftere yazıyorum ama hesaplamadım.

Araç yıkama ücretsiz (dışarıda 5 TL), WC'leri temiz, bazen gaz almasamda WC kullanınca sorun etmiyorlar (WC olayını büyütüyor demeyin, PO'da WCyi kilitlemişlerdi:))) Araç içi süpürme elektrikli süpürge sistemi ile 2 TL. Ayda bir iç süpürme yapıyorum. Adamlar temiz iş yapıyorlar.

Bu arada milangaz bulamadım. Bulsam onu deneyeceğim, gazını çok methettiler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NVN

Ben BP otogaz kullanıyorum. Benzini shell'den alıyordum, oturduğum yer değişince BP'ye geçtim. Shell'in yeri ters geliyor. Araca gazı da BP'den almaya başladım. Çekişte sorun yok. Gittiği km hakkında yorum yapamam, aldığım gazı, yaptığım km'yi ve TL'sini bir deftere yazıyorum ama hesaplamadım.

Araç yıkama ücretsiz (dışarıda 5 TL), WC'leri temiz, bazen gaz almasamda WC kullanınca sorun etmiyorlar (WC olayını büyütüyor demeyin, PO'da WCyi kilitlemişlerdi:))) Araç içi süpürme elektrikli süpürge sistemi ile 2 TL. Ayda bir iç süpürme yapıyorum. Adamlar temiz iş yapıyorlar.

Bu arada milangaz bulamadım. Bulsam onu deneyeceğim, gazını çok methettiler.

Açıkçası ben gazlar arasında pek bir fark göremedim ama dediğim gibi artık Aygaz almıyorum. Ayrıca Wc kullanımındaki görüşlerine katılıyorum. O an alım yapmasam bile yolda acilen girdiğimde lavabosunu kullanabileceğim istasyonları tercih ediyorum. Kapısına kilit vuran istasyonlara bir daha uğramıyorum bile..

Not: İmzanda Türkçemize gösterdiğin ilgiden dolayı ayrıca teşekkür ederim.

• en az 20-30 depo aygaz katkılı kullandım şu an sorun yok ama yakında filtreyi değiştireceğim baktıracağım.

şu an durum nasıl ? aygaz katkıyı kaldırdı mı?
  • bugün bende aygazdan aldım ama katkılımı değilmi bilmiyorum daha 2.inci depom ne yapmalı nerden alalım?
  • pek bilimsel değil ama ben de deneyimimi ortaya koyayım. lpg taktırdıktan sonra pek bilgim olmadığından ve kayıtsız şartsız güvendiğimden aygaz'dan alıyorudum gazı. 2. viteste düşük devirlerde sürekli araba boğuluyordu ve gaza sonuna kadar yüklensem de gitmiyordu, vites düşürüyordum. daha sonra bir de pogaz'ı denedim ve yaklaşık 6 aydır ordan alıyorum ve o problemi hiç yaşamadım. benim sistem yarı sıralı belki de o nedenle aygaz iyi gelmemiş olabilir ama muhtemelen bir daha aygaz almayacağım.
  • Yaklaşık 10 yıldır lpg li araç kullanıyorum.Uzun yol denemelerimde Aygaz Euro lpg nin daha uzun(bir depoda -48 lt- 40-60 km )yol yaptığını bizzat yaşadım.Şehiriçi denemeleri yanıltıcı oluyor bu konuda uzun yol denemeleri ve mümkün ise aynı yol ve aynı yük ile denenmesi sağlıklı sonuç açısından önemli.Aygaz çekiş gücü özellikle klimalı iken rampada çok bariz belli oluyor,bunu farketmemek mümkün değil.
    Bütün bu güzel deneyimler ne zamanki aygaz katkılı lpg yi çıkarttı bitti arkadaşlar.Özellikle sıralı sistemlerde ciddi bir sorun,karbiratörlü araçlar için bulunmaz bir nimet kullanmaya devam edin ancak aracınız sıralı sistemse ne zamanki filtreleer tıkanmaya ve ve enjektör ağızları birikim yapmaya başlaadı o zaman sorunlar başlayayacak.
    Aygazın katkılı lpgsini ilk aldığımda acayip hoşuma gitmişti araç benzinden daha iyi bir performans sergiliyordu.Aracın ivmelenmesi arttı,çekiş gücü arttı ve bennde her önüme gelen kullanıcıya aygazı önerdim.
    Fitre değişimi yaptıralı 6000 km olmuştu ve değişime daha 4000 km olmasına rağmen,araçta çekiçte düşme ,lambalarda durunca istop etmeler,kalkışlarda kerkinme hareketleri ve titiremeler oluşmaya başladı.Bende araçta eleltronik bir arıza var deyip servise götürdüm ama elektronik bir arıza tespit edilmedi.Daha sonra lpg servisine gittim filtreleri kontrol edildi ve görüldüğü üzere sanki filtreinin içine yağ dükülmüş gibi bir sıvı aktı ve o filtreyi hala saklıyorum şu anda.Servisin bana söylediği şey şu oldu "bu aralar aygazın katkılı gazından dolayı bu sorunları çok sık yaşıyoruz" dedi.
    Ben aracımın filtresini değiştirdim ve ondan sonra aygaz dışındaki gazları kullandım.Şu anda aracımda bir sorun yok.Ama aygazın bu konuda tepkisiz kalmasına bir anlam veremiyorum.Ayrıca Opet gibi kurumsal kimliği olan bir petrol şirketinin katkılı lpg ile iligili yeterli bir arge yapmadan ürünü piyasaya sürmesinden dolayıdırki şu an sorunlar yaşanmaktadır.
    Dileğimiz Aygaz Euro LPG konusunda yetkili bir kişiden bu konuda bilgi ve çözüm önerilerinin paylaşılması aksi takdirde sorunları görmezlikten gelmek ,iletilen sorunlara kayıtsız kalmak aygaz için müşteri kaybından başka bir getirisi olmayacaktır.

• Son günlerde bazı TV kanallarında ve bazı gazetelerde tam sayfa AYGAZ Euro LPG+ reklamları gözüme takılmaya başladı.
    ACABA içeriğinde bir iyileşme mi oldu? Sanki yeni bir içerikle çıkıyormuş gibi bir izlenim edindim.
  • Bazıları totalden falan bahsetmişler çok kötü belki de istasyona göre farkediyordur..Ben opetten alıyorum genelde aygazı herhangi bir kötü yanını görmedim....
  • dizel araba ile reklam yapacak kadar özensizler.
  • uzun zamandan sonra tekrar denemek için dün aygaz aldım...ama yine beğenmedim değişen bişey yok resmen tekleme yaratıyor hafiften...
  • pogaz ve totalden km-performans yönünden memnunum,milangaz ve lipetgaza daha bulaşmam mecbur kalmadıkça,ayrıca ucuz diye her gazı almamak lazım motoru ve kiti öttürüyor resmen gaz bozuksa,arıza lambası yakmasıda cabası,aygaz kullanma dedi taktırdığım usta bu işin piri desek yeri,filtreler off oluyo ondan ziyade enjektörleride tıkıyor,matrix enjektörse temizlemek imkansız resmen.
  • Merhaba,
    Aracıma LOVATO Marka LPG Taktıralı yaklaşık 15.000 Km oldu. 10.000 Km de bakıma girdim fakat filtre durumuna bakmadım. Servis her şeyin normal olduğunu söyledi. Servis montaj sonrası özellikle Aygazı tavsiye etti. Onun dışında Shell'in de iyi olduğunu söyledi fakat bulunduğum yer itibarı ile BP ye yakın olduğumdan genelde BP tercih ettim. Uzun yolda ise OPET, PO, SHELL, BP harici LPG almam. Ben her LPG sonrası yaptığım kilometreyi kayıt eder karşılaştırma yaparım fakat birbirleri arasında öyle pek performans ve kilometre farkı yok. Özellikle performans konusunda şikayetim yok çünkü aracım Alfa 156 olduğundan, en kötü gazda bile uçuyor. Şu ana kadar hiçbir performans sıkıntısı, tekleme, rölanti dengesizliği, gaz yememe gibi sorunlar yaşamadım. Hatta aracı devirli kullanmayı severim. Şehir içinde bile 1, 2, 3. viteslerde 4-6.000 devirleri görürüm. Maalesef bizim motorların devri yükseldikçe çıkan kükreme sesi o kadar güzel ki, elim vites değiştirmeye gitmiyor. O nedenle LPG nedeniyle pek ekonomi yaptığım söylenemez. Şehiriçi en kötü kullanımda 60 TL lik gazla (Yaklaşık 1 depo) 220 Km civarı yol yapıyorum. Uzun yolda ise bu mesafe 120-130 Km hızlı ortalama kullanışla 320 Km civarı olmaktadır. Motorum 1.6 Twinspark. Lütfen beni hız tutkunu sanmayın kesinlikle hıza karşıyım. Motorumun güçlü olması tamamiyle kişisel tercihtir. Güce ihtiyacım olduğunda motor, bana istediğim cevabı hemen vermeli. O nedenle Alfa tek tercihimdir zaten. LPG ile çekinmeden 7000 devirlere çıkarım ve ivmelenmede en ufak bir kesinti ve sıkıntı yaşamıyorum (Bu bahsettiğim markalardaki gazlarda). LPG kitinin motoruma uyumu çok güzel.
    Katkılı LPG yorumları benim de gözümü korkuttu. SHELL'e geçeceğim gibi görünüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hiktor -- 5 Ocak 2011; 10:51:37 >

• ben %90 oranında katkılı mogaz ve aygaz kullandım 10bin km sonunda lpg filtremi değiştridim.....

AYGAZ v.b Katkılı LPG yi deneyen arkadaşlar!
  • katkılı lpg için ATİKER in cevabı

Sayın Müşterimiz,

Bilinen gaz firmaları ile alakalı bir problem yoktur.

NOT: Tüketicinin isteğine bağlı olarak seçim yapabilir.

Saygılarımızla
    Atiker Müşteri Hizmetleri
    444 2 285

Atiker Iletisim Formu

Mesaj tarihi : 22.11.2011
    Kime : Teknik Destek
    Eposta TakipNo :
    Ad Soyad : ........
    Telefon : ........
    Adres : ....
    Eposta :.....
    Konu : katkili lpg
    Mesaj : katkili lpg kullanmanin sirali sistemli araçlarda bir sorun olusturmakta midir.piyasada katlili olrak satilan aygaz euro lpg yi sirali sistemde kullanmanin bir zarari var midir?
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.