Şimdi Ara

AYIPTIR TRENDLINE PASSAT 142.700 TL !!!! (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
497
Cevap
4
Favori
34.195
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
66 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • AYIPTIR  TRENDLINE PASSAT 142.700 TL !!!!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: losttime35

quote:

Orijinalden alıntı: redbul_540

quote:

quote:

Kafanıza silah dayıyorlarmış gibi davranmanıza anlam veremiyorum2-3 Büyük şehir harici Güzel Türkiyemin her yerinde o fiyata daire alabiliyorsunuz.Daire fiyatına Das Auto almayı bırak düşündüğümüzü görseler Alamanlar mıçlarıyla güler bize

Daire ile arabanın ne alakası var hocam :)

Neden alakası olmasınYurt dışında bir daire 2 tane 7 serisi alabiliyor.Bizde bir Passat bir daireye eşit.Bu durumda Ev çok daha mantıklı..Araba alınmasın kesinlikle demiyorum fiyatlar kabul edilebilir rakamlara inene kadar iş görecek araba almak daha mantıklı diyorum.

Eşittirlerle ekonomi izahı yaptığınız için böyle sonuçlara varıyorsunuz ne yazık ki bakış açınız dar(zayıf)...

Yakın gelecekte 100.000 liraya aldığınız bir evin fiyatının yarı yarıya düşmesi muhtemelken türkiyenin teknoloji vb. konularda dışa bağımlılığı devam ettiği sürece otomobil vb. grupta fiyat düşüşü yaşanmayacaktır.Protesto ederek ancak küba veya kuzey kore kadar ileri gidebilrsiniz...

İnşaat temelli ekonomilerle ilgili biraz araştırma yapmanızı öneririm ....

İnşaata dayalı ekonomininde içinde bulunduğumuz vaziyetinde farkındayım.Bakış açımın dar olduğunu hiç mi hiç düşünmüyorum.

Soylediklerinizin tam tersi olması daha muhtemel.

Ev fiyatlarının yarıya düşmesi yakın gelecekte Türkiye'de imkansız birşey aksine belli bir seviyeye kadar dikey kalkış içinde olacaktır.

Otomobillerde ise her an ÖTV indirimi olabilir.Otv indirimi olduğu vakit 1 kendine 1 devlete alanlar kafalarını duvarlara vura vura deliye dönecektir.

Ben zaten araba almayında demiyorum işinizi görecek ucuz araç almak mantıklı diyorum.Bu ülkede neyin ne olacağı hiç belli değil bu durumda sıradan basit bir arabaya bir daire parası bağlamak hiç mantıklı değil.Bunu savunuyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redbul_540 -- 31 Mart 2017; 17:20:50 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: ozgboy

Herşey ekonomi-tasarruf ile açıklanamaz. O zaman hiç araba alma. Dolmuşla git her yere daha ucuz olur. Mesela.

Konu da tam burdan başladı işte bir arkdaş çok alakalı gibi araba alma ev al daha mantıklı demiş ve patlama oldu :)
    Küçük çocuklara bakkalda yapılan gibi evde herşey var oğlum ama çocuk dondurma istemekte :)
  • losttime35 kullanıcısına yanıt
    ben bu ülkede 36 yaşıma kadar hiç bi evin-konutun fiyatının yarı yarıya azaldığını duymadım-görmedim-bilmem...

ha çok ağır krizlerde 1994-2001-2008 bu ülkede yaşandı;o zamanlar ev fiyatlarında muhakkak düşüşler yaşanmıştır..

ama dağın başında çok abuk sabuk bi konumda -mevkide olmadığı sürece; orta ve uzun vadede konut-ev her zaman kazandırır..KDV aynı kalsa-ÖTV %10 a çekilse ki ---ÖTV 1999 kocaeli depreminden sonra geldi ortalama %20 lerdeydi--

o 140 binlik fiyatlarda en azından -110binlere geriler mi? geriler....hiç mi olmadı?? 2009 da uygulanan indirim..

Özel tüketim vergisi (ÖTV) oranı, 15 Haziran 2009'da kadar geçerli olmak üzere, ticari araçlarda yüzde 10'dan yüzde 1'e, motor silindir hacmi 1600 cm3'ü geçmeyen otomobillerde yüzde 37'den 18'e, 250 cm3'ü geçmeyen motosikletlerde yüzde 22'den 11'e çekildi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghostiki -- 31 Mart 2017; 17:21:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cruel53

quote:

Orijinalden alıntı: doblocu_

Yol yapiiiy yol. Eskiden darlalardan gidiiiyydik

quote:

allah türk halkının yardımcısı olsun

Yardımcısı olmasın. Allah Türk halkına Aklını Kullanabilme yetisi versin. Kedi bile kendi iradesini kullanıyor. Türk halkı biri ne derse o doğrudur diyor

Başka söze gerek var mı

fiyatların tek suçlusu devletmi ?

Yok babam suçlusu

• quote:

Orijinalden alıntı: emrecanbabaa

AKP den önce dolar euro her sene düşüyor muydu da yıllık %20-%25 TL değer kaybedince hükümet/AKP'yi suçluyorsunuz.

Yapılan iyi kotu herşeyi eleştiriceğinize gelin el ele verelim, Türkiye şaha kalksın!!!

Evet mi diyelim yani?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ysngrler

quote:

Orijinalden alıntı: kyokushin

birakin dizel otomatik sifir araca sevdasini guzel ulkemin otosever insanlari sizde almayin bu fiyatlara.daha 2 ay once 80 bin km de kazasiz boyasiz tertemiz tsi dsg 2009 araci 52 kusure sattim ustelik 0 km trendline dan daha doluydu ve 0 dan itibaren bendeydi ort yakitida 7.5 lt idi.Araci alan vatandas ta defalarca arayip allah razi olsun dedi .

Sifir arac almayin arkadaslar bunuda yayın etrafinizda ki firmalar seve seve olmadi s*ke s*ke dusurecek fiyatlari olay bu kadat basit ama gel gorki ulkemde her sokulan kaziga tepki olarak kaziga daha cok oturuyoruz buda turklugun ozelliklerindendir almayin abi yumurta yukseldi alma eve 2 hafta yumurta yumurtanin raf omru zaten 5 10 gün ondan sonra hepsi çöpe sirketler batar toptancılar zarar eder ve fiyatlar duser otomobilde nasil olacak doye sorarsaniz bayilerin kotalari var dolduramayinca sikinti yaşarlar bu kadar basit

Nereye düşecek? Adamlar zaten avrupada sattığından daha ucuza satıyor türkiyede.

Kur + vergi nedeniyle tl olarak fiyatlar yüksek, yani paramizin değeri düşük üstüne de araçlarda vergi çok. Değilse wv de diğerleri de olabildiği kadar çok araç satmak ister, malı da her yere aynı fiyattan verir niye sana pahalı satmak istesin...

Ayrıca herkes ikinci el alırsa kim piyasaya sıfır araç arzı yapacak, 5 sene sonra herkes hurda araçlara binmeye başlar :)

Doğu avrupada böyle mesela, araçlar 30 yaşında ama bir şekilde yürütüyorlar çünkü yenisini alacak imkan yok. Bizim gidiş de o yönde açıkçası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nosfecagri -- 31 Mart 2017; 17:25:3 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Kafanıza silah dayıyorlarmış gibi davranmanıza anlam veremiyorum2-3 Büyük şehir harici Güzel Türkiyemin her yerinde o fiyata daire alabiliyorsunuz.Daire fiyatına Das Auto almayı bırak düşündüğümüzü görseler Alamanlar mıçlarıyla güler bize

Daire ile arabanın ne alakası var hocam :)

Neden alakası olmasınYurt dışında bir daire 2 tane 7 serisi alabiliyor.Bizde bir Passat bir daireye eşit.Bu durumda Ev çok daha mantıklı..Araba alınmasın kesinlikle demiyorum fiyatlar kabul edilebilir rakamlara inene kadar iş görecek araba almak daha mantıklı diyorum.

Eşittirlerle ekonomi izahı yaptığınız için böyle sonuçlara varıyorsunuz ne yazık ki bakış açınız dar(zayıf)...

Yakın gelecekte 100.000 liraya aldığınız bir evin fiyatının yarı yarıya düşmesi muhtemelken türkiyenin teknoloji vb. konularda dışa bağımlılığı devam ettiği sürece otomobil vb. grupta fiyat düşüşü yaşanmayacaktır.Protesto ederek ancak küba veya kuzey kore kadar ileri gidebilrsiniz...

İnşaat temelli ekonomilerle ilgili biraz araştırma yapmanızı öneririm ....

İnşaata dayalı ekonomininde içinde bulunduğumuz vaziyetinde farkındayım.Bakış açımın dar olduğunu hiç mi hiç düşünmüyorum.

Soylediklerinizin tam tersi olması daha muhtemel.

Ev fiyatlarının yarıya düşmesi yakın gelecekte Türkiye'de imkansız birşey aksine belli bir seviyeye kadar dikey kalkış içinde olacaktır.

Otomobillerde ise her an ÖTV indirimi olabilir.Otv indirimi olduğu vakit 1 kendine 1 devlete alanlar kafalarını duvarlara vura vura deliye dönecektir.

Ben zaten araba almayında demiyorum işinizi görecek ucuz araç almak mantıklı diyorum.Bu ülkede neyin ne olacağı hiç belli değil bu durumda sıradan basit bir arabaya bir daire parası bağlamak hiç mantıklı değil.Bunu savunuyorum

Kabalık etmişim fark ettim

iyi günler

• Moueson kullanıcısına yanıt
    Aşağılamiyorum sizi teessüf ederim. Ancak renoya karşı değişik duygular icindesiniz. Bence birsz gercekci olunuz.

• Bunlar hep Alamanlar bizi gısgandığı için oluyi.
    Biz zıfır WV ne binemeyelim diye zam yapıirler.
    Ama devlet böyyüklerimiz Mercedese binebiliyı ya o bize yiter gardaşım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Everyman

AYIPTIR  TRENDLINE PASSAT 142.700 TL !!!!

Devlet niye uretsin ki ? 112 milyar araba girisi. 105 milyar aradaki para. Siradaki araba bedavaya geliyor boylece.

• quote:

quote:

quote:

Yardımcısı olmasın. Allah Türk halkına Aklını Kullanabilme yetisi versin. Kedi bile kendi iradesini kullanıyor. Türk halkı biri ne derse o doğrudur diyor

Başka söze gerek var mı

Hayır. Devlet değil, hükümettir. Yanlış ekonomi politikalarıyla 14 senedir sadece betona yatırım yaptığımızdan dolayı bu hale geldik.

Sürratle güçler ayrılığından uzaklaştığımızdan dolayı (ki referandum da daha da ileriye götürüp 1 (bir) kişiye teslim etmeyi oylayacağız) yabancı yatırımcı ülkemize gelmiyor. Olanlar da kaçıyor.

Bir ülkede hukuk sistemi bir kişinin ağzına kalırsa yatırımcı en ufak bir terslikte kendini güvende hissetmeyeceği için yatırımını yani dövizi getirmez. Ülkeye döviz girişi olmuyorsa sonuç yukarıdaki fiyat gibi olur.

Ülkeyi kalkındırmanın 2 temel yolu var;

1- yerli marka oluşturup ihracat yaparsın

2- yabancı yatırımcının gelmesi için hukuk sistemi güçlü bir ülke yaparsın. Yatırımcı gelir, üretimini yapıp yine ihracat yaparsın.

Şimdi soruyorum, ülkede hukuk sisteminin güvenirliliği kaldı mı?

• yol yapalım ama yaptığımız yolda sadece bizim arabalarımız gitsin

• quote:

Orijinalden alıntı: ` quaD.

quote:

Devlet niye uretsin ki ? 112 milyar araba girisi. 105 milyar aradaki para. Siradaki araba bedavaya geliyor boylece.

Sormayın hocam ama derlerdi yol yaptı yolda kullanacak araba alamıyoruz. Kullanması paralı birde.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Kvnç

quote:

quote:

quote:

Başka söze gerek var mı

evet
    doları 3,90a ben mi getirdim? Yüzde 50den fazla vergiyi ben mi koydum? En son gelen %20 zammı ben getirdim? Feto mu yaptı? Avrupa mi yaptı? Diş mihraklar mi? Kısacasi ekonominin ağzına ben mi miçtim? Cevap vermeni çok isterim ama maalesef her akpli gibi sen de cevap vermeyeceksin.

Doların yükselip alçalması devletin elindemi ?

avro ilk çıktıgında tl karşjsında 2 avro 1 tl idi. Rahmetli Ecevitin yüzüne kitapçık fırlatma o bu şu derken avro oldu o dönemde 2 lira.

dolar niye yükselir ? vereceğin cevabı az çok biliyorum. kötü ejonomi yönetimi hükğmet ekonomiyi batirdi yönetemedi olacak. e ekonomiden bu kadar çok anlayan birisiysen kalk doları nasıl düsürecegimizi söyle hadi. dolarmı basıyosun ülkeye sokulan arabaları tl olarakmi ödüyo senin iş adamların parasjnı ? hadi açıkla bakalım bunları bu dolar niye yükseldi. zihniyrtiniz bu sizin. siz gözünüz bağlı babalarınız ne söylerse onu tekrsr edersiniz

benim mi elimde doların yükselip alçalmasi? Ben mi yönetiyorum ülkeyi? Kafan güzel mi lo senin?

Evet doğru hükümet yönetemiyor. Ekonomiyi batırdı yalan mi?

Ben ekonomiden anlarım diye bir şey dedim mi? Eğer hükümet başarısızsa bırakacaksın. Başkasına vereceksin yönetimi. Ve görüluyor ki başarısız. Kura bakarak gelen vergilere bakarak tlnin olmayan değerine bakarak anlayabilirsin. Siz de başarısız hükümeti destekleyin durun. Suriye gibi olmamıza az kaldı merak etmeyin.

Adam bana diyo doları nasıl düşüreceğini soruyor ya? Bananeyse sanki ülkenin başında ben varım. %50den fazla hatta %130 ötvnin de mi sorumlusu devlet değil?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Kvnç -- 31 Mart 2017; 17:47:4 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ozgboy

Herşey ekonomi-tasarruf ile açıklanamaz. O zaman hiç araba alma. Dolmuşla git her yere daha ucuz olur. Mesela.

Konu da tam burdan başladı işte bir arkdaş çok alakalı gibi araba alma ev al daha mantıklı demiş ve patlama oldu :)
    Küçük çocuklara bakkalda yapılan gibi evde herşey var oğlum ama çocuk dondurma istemekte :)

Evlenmeyin , babanızın evinde oturun , evde almayına doğru gidecek bu konu :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rogue Agent

yol yapalım ama yaptığımız yolda sadece bizim arabalarımız gitsin

Bence bol bol bisiklet yolu yapsınlar , zira arabadan vazgeçtik alamıyoruz değiştiremiyoruz bari bisiklete binelim :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ghostiki

ben bu ülkede 36 yaşıma kadar hiç bi evin-konutun fiyatının yarı yarıya azaldığını duymadım-görmedim-bilmem...

ha çok ağır krizlerde 1994-2001-2008 bu ülkede yaşandı;o zamanlar ev fiyatlarında muhakkak düşüşler yaşanmıştır..

ama dağın başında çok abuk sabuk bi konumda -mevkide olmadığı sürece; orta ve uzun vadede konut-ev her zaman kazandırır..KDV aynı kalsa-ÖTV %10 a çekilse ki ---ÖTV 1999 kocaeli depreminden sonra geldi ortalama %20 lerdeydi--

o 140 binlik fiyatlarda en azından -110binlere geriler mi? geriler....hiç mi olmadı?? 2009 da uygulanan indirim..

Özel tüketim vergisi (ÖTV) oranı, 15 Haziran 2009'da kadar geçerli olmak üzere, ticari araçlarda yüzde 10'dan yüzde 1'e, motor silindir hacmi 1600 cm3'ü geçmeyen otomobillerde yüzde 37'den 18'e, 250 cm3'ü geçmeyen motosikletlerde yüzde 22'den 11'e çekildi.

Bahsettikleriniz ile sıfıra inmesi arasında büyük bir fark var... Konut değerlerinin yarıyarıya inmesi ile otomobil değerlerinin yarı yarıya inmesinin ihtimali karşılatırılmıştı o örnekte kesin olarak iner falam yazmadım ama araba fiyatları liranın döviz karşısındaki değerine bağımlıyken türkiyedeki inşaat sektörünün yurtdışı Bağımlılığının az olması nedeniyle böyle bir öngörüde bulundum....

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ` quaD.

quote:

Sormayın hocam ama derlerdi yol yaptı yolda kullanacak araba alamıyoruz. Kullanması paralı birde.

En buyuk sorun ise alma imkani. Bu fiyatlara bizler icin imkansiz ama bazi insanlarin laf ettigi kisiler bu arabalari kendi ulkelerinde biraz dislerini gicirdatip alabilir. Kendi gozlerimle 16 ulkede gordum. Isvecte trendline birak en full paketlerde arabalara biniyorlardi. Hepsi highline , xc90lar s60lar , bmw x1 x5ler , e serisi mercedesler taksi. Tesla araclari. Hem taksi hemde nornal araba. Bana gelip hayatta kimse avrupa titriyor demesin. Vallahi de billahi de gozlerimle adamlarin catir catir kafelerde para harcayip icip yiyip eglendiklerini gordum . Surekli aklima keske milletimizde ulkesinde eglense dedim. Gecinmek hep sorun oldu bizim millete. Haa soyle birsey var herkes halinden memnun cunku yurtdisini gormeyen cook insanimiz var. Yorumlayamiyorlar kendi pencerelerinden.

• quote:

Orijinalden alıntı: DrMobile

quote:

Orijinalden alıntı: Rogue Agent

yol yapalım ama yaptığımız yolda sadece bizim arabalarımız gitsin

Bence bol bol bisiklet yolu yapsınlar , zira arabadan vazgeçtik alamıyoruz değiştiremiyoruz bari bisiklete binelim :)

Bisiklet çok satılırsa ötv yi ona dayarlar

Plaka takarlar :)

Ogs bağlarlar:)

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.