Benim de damağımda mercimek büyüklüğünde bir şişlik var. Sizin sorun tam olarak neymiş? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Aylardır damağımdaki şişliği bilemeyen doktorlar[SS'li] (2. sayfa)

-
-
Damak kisti hocam ameliyat oldum özel bi muaynanede
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Acilen agiz ve cene cerrahina git
Geçmiş olsun, umarım benimkisi geçici bir şeydir. Bu arada hangi alanın hekimi işlem yaptı?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Çene cerrahisi hocam inşallah öyledir çünkü epey garip bi amelşyat bütün damağı aşağı indirip kisti alıp tekrar dişlerin arasından dikiyor damağı yukarı
diş doktoruna gitmeni öneririm, diş eti iltihabı olabilir
edit: ilk başta acile gitmişsin o yüzden bilgilendirmek istiyorum, acil durumlar = kalp krizi, yabancı cisim aspirasyonu, trafik kazası gibi olaylardır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emre510 -- 11 Eylül 2020; 4:56:24 > -
Geçmiş olsun iyi misin şimdi?
İnsisiv Kanal Kisti veya Diğer Adıyla Nasopalatin Kanal Kisti USG de Kesin tanısı konulur tanıda CBCT yararlıdır.
Düşük bir ihtimalle de arteriovenöz malformasyon hemanjiom vs olabilir.
Sen gitmen gereken yere gitmemişsin. İlk uğraman gereken Diş Doktoru.
Tanıyı raporla birlikte almak istersen en rahat tanı verecek bölüm ORAL RADYOLOJİ bölümüdür.
Şiş ile patlat onu
Konu çok eski arkadaşlar hortlamış oldu ama editlememişim yazayım buraya en iyisi diş hekimliğine gittiğimde durumun ciddi ön dişlerimin tamamen kanal ve ardından da kist ameliyatı olmam gerektiği söylendi. Bursa'daydım o dönem yapabilcek devlette doktor bulunmadığını Ankara'ya sevk edebilceklerini söylediler ankaraya sevk aldım. Orda doktorla görüştüm ön 4 dişime kanal sonra kist ameliyatı dedi. ankarada okuduğum için bölüm başkanımı bi ziyarete gittim tanıdğı çok iyi bi cerrah olduğunu ve çok yakın bi arkadaşı olduğunu söyledi. (Dr dt. Barış Çankaya) gerçekten elini ayağını sevdiğimin doktoru o kadar güzel konuşup içimi rahatlattı ki çok basit hemen yaparız ayrıca kanalada gerek yok diyip çok çok saçma bi rakam söyledi(onuda almadı) dolgu parası kadar öyle diyim antibiyotik kullanıp 1 hafta sonra ameliyat oldum ameliyatı merak edenler için üst damak tümden kazınarak aşağı alınıyor. Daha sonra kisti ordan kazıyarak temizleyip kemik grefi ile doldurdu ve damağı yerine her diş arkasından bir dikiş atarak geri dikiyor 1 saat falan sürüyor ameliyat ama iyileşme süreci biraz sancılı 2 hafta civarı pipetle daha sonrasında sadece püre ve çorba tarzında devam ediyor anlıcağınız. Garipti ama oldu bitti. Ayrıca edit o zamanlar yeni mezundum ve işsizdim. bunu bilen doktor benden o kadar komik bir rakam istedi ki ameliyat için dolgu yaptıramazsınız öyle diyim benimde bi 3D yazıcım vardı. Ucuza yapıyor diye hediye olsun Thorun çekicinden bi masa isimliği yapmıştım. Adam adamın dibi ben ödememi aldım dedi o söylediği komik rakamı bile almadı. Ankara Dr. Dt. Barış Çankaya
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sasomelih -- 11 Eylül 2020; 6:27:27 >
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
-
Aradan bir yıl geçti damağımdaki mercimek kadar şişlik halen duruyor. İki farklı doktora göründüm bir problem yok dediler ama neden şiş anlamış değilim
-
Radyolojiye gittim, doktor baktı dedi ki bir problem yok zamanla geçer. Aradan 1 yıl geçti ama ne düzelme oldu ne de ilerleme.
-
gecmis olsun hocam,insan hasta olunca her tedaviyi arıyor.Benim sıkıntımda sizinki gibi ön üst damak kısmında şişlik oluyor senede 1 kere 10gün civarı cekiyorum agrıyor sızlıyor bişey yedirmiyor sonra ne hikmetse iniyor.Devlet hastanesinde dişte zaten bakmıyorlar randevu bile alamıyorsun 20lik diş cekimi icin 12aydır bekliyorum mesela.Herneyse bu tür işlerde özelden tanıdık-dostla bir doktor bulup onlara yaptırmak göz parada görmüyor sorun can olunca sizinki gecmemis kistmiş ameliyat olmussunuz gecms olsun tekrardan. @sasomelih
-
Bana gelsen saniyesinde nazopalatin kanal kisti derdim ulan kimler kimler para kazanıyor bu meslekten harcanıyoruz valla
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X