Şimdi Ara

Aylardır damağımdaki şişliği bilemeyen doktorlar[SS'li]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
35
Cevap
1
Favori
12.373
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aylardır üst damağın bir şişlik var ilk önce bir acile gittim ağrı vardi yemek yemede sorun çekiyordum acilde biz bakamyiz buna kbb'ye git dedi semt polikinliginde kbbye gittim. Buna biz bakamayız dermotolojiye git dedi randevu aldin dermotolojige gittim doktor söyle bi bakıp üniversite hastanesine gitmem gerektiğini profesore gorunmem gerektigibi söyledi universite hastanesini aradim 2 ay sonraya kbb randevusu veriyor kafayi yemek üzereyim damakta öyle şişlik kaldi kan oturmuş gibi inmiyor(başlarda ağrı ve yemek yemede zorluk vardı ama suan sadece şişlik var bi ağrı falan yok ama dilime geliyor sürekli az daha büyüse peltek olacam) Aylardır damağımdaki şişliği bilemeyen doktorlar[SS'li]

Edit:

Konu çok eski arkadaşlar hortlamış oldu ama editlememişim yazayım buraya en iyisi diş hekimliğine gittiğimde durumun ciddi ön dişlerimin tamamen kanal ve ardından da kist ameliyatı olmam gerektiği söylendi. Bursa'daydım o dönem yapabilcek devlette doktor bulunmadığını Ankara'ya sevk edebilceklerini söylediler ankaraya sevk aldım. Orda doktorla görüştüm ön 4 dişime kanal sonra kist ameliyatı dedi. ankarada okuduğum için bölüm başkanımı bi ziyarete gittim tanıdğı çok iyi bi cerrah olduğunu ve çok yakın bi arkadaşı olduğunu söyledi. (Dr dt. Barış Çankaya) gerçekten elini ayağını sevdiğimin doktoru o kadar güzel konuşup içimi rahatlattı ki çok basit hemen yaparız ayrıca kanalada gerek yok diyip çok çok saçma bi rakam söyledi(onuda almadı) dolgu parası kadar öyle diyim antibiyotik kullanıp 1 hafta sonra ameliyat oldum ameliyatı merak edenler için üst damak tümden kazınarak aşağı alınıyor. Daha sonra kisti ordan kazıyarak temizleyip kemik grefi ile doldurdu ve damağı yerine her diş arkasından bir dikiş atarak geri dikiyor 1 saat falan sürüyor ameliyat ama iyileşme süreci biraz sancılı 2 hafta civarı pipetle daha sonrasında sadece püre ve çorba tarzında devam ediyor anlıcağınız. Garipti ama oldu bitti. Ayrıca edit o zamanlar yeni mezundum ve işsizdim. bunu bilen doktor benden o kadar komik bir rakam istedi ki ameliyat için dolgu yaptıramazsınız öyle diyim benimde bi 3D yazıcım vardı. Ucuza yapıyor diye hediye olsun Thorun çekicinden bi masa isimliği yapmıştım. Adam adamın dibi ben ödememi aldım dedi o söylediği komik rakamı bile almadı. Ankara Dr. Dt. Barış Çankaya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sasomelih -- 11 Eylül 2020; 6:24:4 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

[SS'li] Damakta Şişlik Nedenleri ve Tedavi Seçenekleri

Aylardır damağınızda devam eden bir şişlik yaşıyorsanız, bunun nedenini belirlemek ve uygun tedaviyi almak çok önemlidir. Damaktaki şişlikler çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir ve bazıları ciddi sağlık sorunlarının belirtisi olabilir.

Nedenleri

Damaktaki şişliklerin olası nedenleri şunları içerir:

• Tükürük bezi enfeksiyonları: Tükürük bezleri ağzınızın her iki yanında bulunur ve tükürük üretir. Bu bezler enfekte olabilir ve damağınızda şişliğe neden olabilir.
    • Ağız kanseri: Ağız kanseri, ağzın herhangi bir yerinde gelişebilen bir kanser türüdür. Damaktaki şişlik, ağız kanserinin erken bir belirtisi olabilir.
    • İyi huylu tümörler: Damaktaki şişlik, iyi huylu bir tümörden kaynaklanıyor olabilir. Bu tümörler genellikle ağrısızdır ve yavaş büyür.
    • Yaralanmalar: Damağınıza zarar vermeniz, örneğin sert bir yiyecek ısırmanız veya düşmeniz, şişliğe neden olabilir.

Belirtileri

Damaktaki şişliğin belirtileri, şişliğin nedenine bağlı olarak değişebilir. Ortak belirtiler şunları içerir:

• Damakta şişme
    • Ağrı veya hassasiyet
    • Yutma güçlüğü
    • Konuşma güçlüğü
    • Ağız kokusu

Tedavi Seçenekleri

Damaktaki şişliğin tedavisi, şişliğin nedenine bağlıdır. Tedavi seçenekleri şunları içerebilir:

• Antibiyotikler: Eğer şişlik bir tükürük bezi enfeksiyonundan kaynaklanıyorsa, antibiyotikler reçete edilebilir.
    • Cerrahi: Ağız kanseri veya iyi huylu bir tümör söz konusu olduğunda cerrahi gerekebilir.
    • Kemoterapi veya radyoterapi: Ağız kanseri için kemoterapi veya radyoterapi gerekebilir.
    • İlaçlar: Bazı durumlarda, ağrı veya iltihabı azaltmak için ilaçlar reçete edilebilir.

Önemli Uyarı

Damağınızdaki şişlik aylardır devam ediyorsa, tıbbi yardım almak çok önemlidir. Altta yatan neden ciddi bir sağlık sorunu olabilir ve erken tedavi sonuçları iyileştirmeye yardımcı olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ufak bir iğne ile patlatsan sorun olur mu acaba? Düzelede bilir ama daha kötüde olabilir.
  • Yarin discide randevum var bakalim ne olcak durum

• ne patlatması birader enfeksiyon kapabilir.sen doktora devam hacı geçmiş olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O dişlerden biri veya birkaçı kanal tedavisi gerektirir.Dişlerde iltihap var ise
  • Geçmiş olsun

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • başta dişçiye gitseydin keşke
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Pardontax gibi doğal maddelerden mamul bir macun ile titreşimli diş fırçası ile o bölgeye masaj yap. Bol karbonatlı su çalkala. Limon suyu, sirke gibi asitli gıdalar, patates cipsi gibi sert ve kanola yağlı şeylerden uzak dur. Az pişmiş et ye.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yok hocam dislere baglantili değil suan iltihap gibide degil zaten bildiğiniz kist gibi kaldi orda

• quote:

Orijinalden alıntı: sasomelih

Yok hocam dislere baglantili değil suan iltihap gibide degil zaten bildiğiniz kist gibi kaldi orda
    Dişten kaynaklı kist de olabilir.Ama o zaman ağrı duyarsın kesinlikle.
  • Bakalım yarin disciye randevu aldim gidip görücez ne dicek insallah bisey çıkmaz basit bir iştir

• quote:

Bakalım yarin disciye randevu aldim gidip görücez ne dicek insallah bisey çıkmaz basit bir iştir
    En azından bu ihtimali elemiş olursun.Geçmiş Olsun.
  • Devlet kurumlarindaki ordan oraya yollama olayina ayar oluyorum ayar. Ogrenci isleri hastaneler saglik ocaklari kamu kurumlari hepsi boyle. Biz bilmeyiz suna sorun, biz ilgilenmiyoruz suraya gidin.

• Mandibular Torus'a benziyor.

• Dişle ilgili olabilir. Sağ alt dişimde aynen bu şekilde diş etine yakın iltihap çıkmıştı. Sonuç olarak dişe kanal tedavisi yapıldıktan sonra geçti.
  • ali4444 kullanıcısına yanıt
    Altta değil üstte şişlik

• Dişlerinin arkasını fırçalamakla baslayabilirsin. Ağız sağlığı önemli

• CrystalCacik kullanıcısına yanıt
    Dişlerime gayet iyi baktığımı düşünüyorum beyazlığında gayet memnumum tavsiyen icin sağol

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sasomelih -- 17 Ekim 2019; 3:21:31 >
  • quote:

Dişlerime gayet iyi baktığımı düşünüyorum beyazlığında gayet memnumum tavsiyen icin sağol
    Ön taraflarının beyaz olması sağlıklı oldukları anlamına gelmiyor. Üst tarafın arkası ihmal edilmiş gibi gözüküyor. Sadece söylemek istedim

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.