Şimdi Ara

Aylardır uğraşıyorum.. [webcam] Chicony 2.0

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.431
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Toshiba Satellite A300 laptop'm var.
    Format öncesine kadar gayet iyi çalışan bir webcam'e sahiptim.
    Format attıktan sonra driverını,cartını,curtunu yüklememe rağmen bir türlü Messenger üzerinden görüntü alamadım.
    Ha MSN'den mi kaynaklanıyor dersiniz? Sanmıyorum. Defalarca kaldırıp, yükledim.. Durum yine aynı :)

Webcam'ın kendi yazılımında ;

Messenger penceresinde ;

Ses ve görüntü kullanımı penceresinde ileri diyemiyorum son deyincede durum yine aynı oluyor.

Webcam Chicony 2.0

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trancespotter -- 3 Mart 2010; 12:39:41 >

• En azından bir fikir veren olsa..
  • kullandigin isletim sistemi nedir vista mı? 32 bit 64 bit? formatlamadan önceki isletim sistemin neydi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bean -- 4 Mart 2010; 23:16:33 >
  • Cevabınız için teşekkür ederim.

Vista 32 bit, format öncesiyde Vistaydı.
  • Driverleri denemissin ama vista işletim sisteminin kötü bir özelliği var (kısmen windows 7 de de var bu durum), bir driveri düzgün tanımazsa daha sonra ona benzer 50 tane driver yükle yine de ısrarla ilk driveri görür. format sonrası web cam driveri ile ilgili yaptığın kucuk bir hata bu duruma sebebiyet vermiş olabilir..

Toshibanın resmi sitesinden webcam in driverlerına baktım sende bakmıssındır gerçi ama 28/04/2009 tarihli vista32bit driveri var en güncelli o 21,9 Mb lik bir dosya onu linki aşağıda verdim. eğer formatlama imkanın varsa tekrar formatla sana tavsiyem elinde varsa 7 32 bit işletim sistemi yükle

Link http://support1.toshiba-tro.de/tedd-files2/0/webcam-20080428125023.zip

Yine toshibanın sitesinden bios güncellemesi yapmanıda tavsiye ederim..

Cihazı yeniden formatlama imkanın varsa ve elinde windows 7 varsa mutlaka onu yükle 32 bit ultimate sürümü olsun, vistadan çok daha hızlı ve sağlam, ardindan toshibanın sitesinden windows 7 driverine bak.. şu an için elimden ancak bu kadarı geliyor.. umarım faydalı olmustur..

• quote:

Orijinalden alıntı: bean

Driverleri denemissin ama vista işletim sisteminin kötü bir özelliği var (kısmen windows 7 de de var bu durum), bir driveri düzgün tanımazsa daha sonra ona benzer 50 tane driver yükle yine de ısrarla ilk driveri görür. format sonrası web cam driveri ile ilgili yaptığın kucuk bir hata bu duruma sebebiyet vermiş olabilir..

Toshibanın resmi sitesinden webcam in driverlerına baktım sende bakmıssındır gerçi ama 28/04/2009 tarihli vista32bit driveri var en güncelli o 21,9 Mb lik bir dosya onu linki aşağıda verdim. eğer formatlama imkanın varsa tekrar formatla sana tavsiyem elinde varsa 7 32 bit işletim sistemi yükle

Link http://support1.toshiba-tro.de/tedd-files2/0/webcam-20080428125023.zip

Yine toshibanın sitesinden bios güncellemesi yapmanıda tavsiye ederim..

Cihazı yeniden formatlama imkanın varsa ve elinde windows 7 varsa mutlaka onu yükle 32 bit ultimate sürümü olsun, vistadan çok daha hızlı ve sağlam, ardindan toshibanın sitesinden windows 7 driverine bak.. şu an için elimden ancak bu kadarı geliyor.. umarım faydalı olmustur..

Öncelikle zaman ayırıp ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim.
    Ben Anadolu Üniversitesi Uzaktan Eğitim Programı - Bilgi Yönetimi bölümünü okumaktayım.
    Ne yazık ki okulumuz hala Vista üzerinden ders kabul etmekte, bu sebepten ötürü W7 yükleyemiyorum.
    Format derseniz, inanın formattan sonra driverlarını yüklemek bayağı zorladı. Bayağı bayağı..
    Ee formatta atamıyorum Uninstaller ile kaldırdım, tekrar yükledim yine aynı hikaye..
    Linkini verdiğiniz driverı önceden yükledim ama yine bana hüsran.

Çok üzücü bir durum.

Çok çok teşekkür ederim.

• o zaman farklı birşey tavsiye edeyim sana, bilgilerini taşınabilir bir diske kopyala, ardından notebookun diskini 3 bölüme ayır, birinci bölüme vistayı kur, (cihaza önce mutlaka vistayı kur) ikinci bölüme windows 7 yi kur, üçüncü bölümede her iki isletim sisteminde kullandığın dosyaların yedeklerini at, açılışta sana seçenek sunacak windows 7 ilemi açayım yoksa eski işletim sistemi ilemi diye..

okul ile alakadar işler yaptığında vistayı kullanırsın diğer kullanımlarında windows 7 yi, vista için ayırdığın alanı daha küçük tut..

Benzer bir durumu kendi bilgisayarimda xp, win7 olarak yaptim gayet güzel calisiyor bu sekilde, 7 de sorun çıkaran uygulamaları xp de çalıştırıyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bean -- 5 Mart 2010; 16:32:45 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

o zaman farklı birşey tavsiye edeyim sana, bilgilerini taşınabilir bir diske kopyala, ardından notebookun diskini 3 bölüme ayır, birinci bölüme vistayı kur, (cihaza önce mutlaka vistayı kur) ikinci bölüme windows 7 yi kur, üçüncü bölümede her iki isletim sisteminde kullandığın dosyaların yedeklerini at, açılışta sana seçenek sunacak windows 7 ilemi açayım yoksa eski işletim sistemi ilemi diye..

okul ile alakadar işler yaptığında vistayı kullanırsın diğer kullanımlarında windows 7 yi, vista için ayırdığın alanı daha küçük tut..

Benzer bir durumu kendi bilgisayarimda xp, win7 olarak yaptim gayet güzel calisiyor bu sekilde, 7 de sorun çıkaran uygulamaları xp de çalıştırıyorum..

abicim aynı anda mı kuracam 2sini? öyleyse nasıl olacak is?
    ilginiz için tekrar tekrar teşekkür ederim.

en derinden saygılarımla
    emre

• önce vistayı kur, vista kurulumu bitince, windows 7 cd sini tak bigisayarı yeniden başlat sıfırdan işletim sistemi kuruyormuş gibi işlemlere başla yükselt gibi bi seçenek gelecek onu sakın işaretleme, gelişmiş seçeneğini seçip, vistayı kurdugun bölümü değilde windows7 için ayırdığın bölümü seçip ileri de, kurulum bitince sana bigisayar açılışta hangi işletim sistemi ile başlamak istiyorsun diye soracak.. bu şekilde vistaya mahkum olmadan cihazını verimli bi şekilde kullanabilirsin...

Sana kurulumda yardımcı olurdum ama Malatyada ikamet ediyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bean -- 5 Mart 2010; 17:10:11 >
  • quote:

önce vistayı kur, vista kurulumu bitince, windows 7 cd sini tak bigisayarı yeniden başlat sıfırdan işletim sistemi kuruyormuş gibi işlemlere başla yükselt gibi bi seçenek gelecek onu sakın işaretleme, gelişmiş seçeneğini seçip, vistayı kurdugun bölümü değilde windows7 için ayırdığın bölümü seçip ileri de, kurulum bitince sana bigisayar açılışta hangi işletim sistemi ile başlamak istiyorsun diye soracak.. bu şekilde vistaya mahkum olmadan cihazını verimli bi şekilde kullanabilirsin...

Sana kurulumda yardımcı olurdum ama Malatyada ikamet ediyorum..

peki kurdum diyelim.
    win7 veya vistayla baslamak icin ne yapmam gerekiyor?
    bilgisayar her acıldıgında bir secenek sunulacak mı?

düşünmen yeter.
    malatya'ya selamlar

• evet win7 ilemi açılsın eski işletim sistemiylemi diye soracak, ama dediğim gibi bu işlerden anlayan ve daha önce böyle bir kurulum yapmış birisine yaptırsan daha iyi olur
  • daha önce onlarca kez kurulum yaptım, herhangi bir sorun yaşamadım.
    ama çift işletim sistemi kurmadım. sayende kuracagım :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.