Şimdi Ara

aylık 2.400 TL maas nasil? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
117
Cevap
1
Favori
13.843
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • az kongodakiler bile daha fazla kazanıyor kabul etme sakın
  • quote:

Orijinalden alıntı: seF[o]

quote:

Orijinalden alıntı: exe_genesis

3200 maas+ ssk+yol+ssk devlet primi(57 tl)

Yilda 16 maas. Yani 3 ayda bir prim.

Bankada calisirsan (: Bilgisayar muh

Tanıdık bi abi bankada bilgisayar mühendisiydi, 4500 maaş vs adamı kapısına gelip alıyolardı dahası var mı

O da birşey mi. Kuzenim ODTÜ matematik mezunu. Bir bankada 10000 lira ile işe başladı dahası var mı (Sanki parayı ben alıyorum anasını satiyim )

• Biz bankalarada yazilim yapan bi firmayiz. Biz dedigim sadece bi calisaniyim (: Atiyorum x yazilimi yaptin tum subeler kullanacak. Bankanin bilgi isleminde calisan bi dunya bilgisayar muhendisi vardir. Onlar programi tek tek inceler, icerigine bakar, calistigini kontrol eder, analiz eder falan filan bi dunya islemden gecirirler ve sorun olmadigini onay verdiklerinde bilgisayarlarina yuklerler.

Hp ve ibmden donanim bazli yazici calismiyor, ekran donuyor vb. hatalari cozmek icin yardim aliyorlardir.

quote:

Orijinalden alıntı: Serkan&Merve

quote:

quote:

Tanıdık bi abi bankada bilgisayar mühendisiydi, 4500 maaş vs adamı kapısına gelip alıyolardı dahası var mı

iyi de bankalar bu gibi işleri ibm hp gibi firmalardan teknik destek olarak karşılıyor emin misin?

• bence ideal bir hayat için iyi para ama şimdi ki iş yerinden çıkınca ev taşıma durumun olucak mı ? yol uzucak mı felan fişman bunlar önemli.He birde çalıştığın yerde yükselme durumunla girdiğin yerde ki yükselme durumunuda göz önüne bulundurman lazım.
  • benim maaş 2800 tl yaşım 22 üniv. mezunu değilim ha unutmadan söylim sigorta da var
  • quote:

Iyi de hic birsey yapmazsan sirket sana yilda 150 bin tl masraf niye yapsin. (maas,yemek, sigorta,prim, ek ikramiye, hediye falan filan).

Bende yeni mezunum. Ise baslayali 3 ay oldu. 1750 aliyorum. Yaninda sigortasi yemegi servisi falan filan var. Yaptigim sey HICBISEY. Bos bos oturuyoruz is gelince yapiyoruz. 3 ay boyunca toplasan 5 gun calismisimdir. Onun harici aksama kadar muhabbet cay kahve falan.

4-5 yil tecrubeli olunca kapsamli projeler gelecek. E bunlarda seni kasacak zorlanacaksin calisacaksin mesaiye kalacaksin falan. Ama sirket sana gunde nerden baksan 300-400 tl masraf yapiyor. E meslegin kod yazmak. Gunde bu kadar parayi aliyorsan mecbur yazacaksin. Insanin vicdani bile el vermez bos durmaya.

Kod yazmaktan biktiysa o zaman hic bu meslegi secmeyecekti. Gunde bu parayinin 10da birini almak icin gunde 20 saat hamallik yapan insanlar var.

Ayrica imkani varsa (ortagiymis) 5000 TL ye bi yazilimci alir. Krallar gibi yasar. Zaten soylediginden adamin paraya ihtiyaci sifir gibi. Boyle bi durumda pc karsisinda kim kod yazmak ister.

quote:

Orijinalden alıntı: Black Label Society

quote:

Donanim hic bi ise yaramaz bilgisayar piyasasinda. Yazilim bilgin onemli. iyi derecede java oracle bilen biri 5 yillik tecrubesi varsa 10 000 falan bile alir. Yazilim olarak oracle-java-c# falan diye gidiyor.

Maaslar yuksek gorunsede sonucta sen bi program yapiyorsun sirket 10-20 bin $ kazaniyor ondan.

Bilgisayar muhendisi yeni mezunsa zaten direk 1500+ssk+prim+ yol veya buna yakin birseyle basliyor.

Ayrica sirketin durumuna gore 6 ay veya 1 yilda bir zam yapilir

quote:

Orijinalden alıntı: furkan_10

quote:

bu tip bi iş için nasıl bir bilgisayar bilgisi gerekiyor acaba

donanımdan full anlasak yanına da 3-4 tane dil bilsek yeterli midir biraz saçma soru oldu ama

hocam iyi güzel diyosun da o iş göründüğü kadar katlanılcak bi iş değil itü elektronik haberleşme mühendisi 32 yaşındaki kuzenim eastnet'in ortağı artık program yapmaktan sıkıldım görüldüğü kadar kolay ve eğlenceli değil çok yüklenirsen kenidni çok fazla yıpratırsın diyor..hoş adam şu an aylık 13bin kazanan bi şirket ortağı altında volvo s80midir nedir ondan oğlu özel okulda yeşilköyde adada villa krallar gibi yaşıyo o ayrı

şirkete ortak olana kadar geçtiği evrelere tanık olduğum için yazdım

• quote:

Orijinalden alıntı: waRRioR

benim maaş 2800 tl yaşım 22 üniv. mezunu değilim ha unutmadan söylim sigorta da var

yaşım 22 üni mezunuyum maaşım 7000 :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: rørø

istanbulda yaşıyorum, mütavazi bir durumum var şuan kira derdim yok.
    aslında benim için önemli olan bu paraya var olan düzen bozulurmu yani hali hazırda şirketimde yerim sağlam hatta emekli bile olurum gibi...

metalurji mühüm bu arada ve yapacağım iş seyahati çok yoğun olan bir iş olacak... çalışma saatleri esnek o yüzden..

Ben de metalürciyi bitiriyorum bu sene. Kabul et bir köşede dursun. Olmazsa ben giderim.
  • bu forum'a sorulcak soru değil bu, rakam iyi veya değil onun kararını sen vericeksin. Burdaki çocukların çoğu liseli veya üniversite öğrencisi aldıkları para babaBANK o açıdan atla,zıpla derler bu meblağ'ya.
  • quote:

quote:

mecburlar bunu yapmaya adam isterse tek bir hamleyle bütün banka hesaplarını yerle bir edebilir kimse bu zararı göze alamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrTrmn -- 21 Mayıs 2011; 12:58:04 >
  • Daha iyi teklif almadıysan kabul et. Tecrübe kazandıkça zaten değerin artacaktır ve hayat sana yeni fırsatlar sunacaktır. Ayrıca para herşey değildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paramedik 112 -- 21 Mayıs 2011; 11:34:22 >
  • 2400 TL ile geçinemeyeni döverim.Zaten bekarsın sanırsam.Bekar olmasanda eşinin maaşıda varsa değme keyfine.
  • o paraya çalışılırmı ya, aylık 10-15.000 filan vermeyen yerde çalışılırmı? o paraya geçinilir mi hiç.. ne sanıyorlar bizi dilenci mi..hayret birsey, adamlar senle dalga geçmiş bence. mühendisliği bu kadar ucuza satmayın yahu..

(kandırdım. sen dalga mı geciyon adammı seciyon? yoksa süper bir iş buldum diye millete hava mı atmaya çalışıyon? anlamadım ki? tamam benim aylık sabit gelirim 14.000$ olabilir , lakin Türkiye sartlarında o parada iyidir)
  • o paraya elimi kaldırmam ben. Ne o asgari ücretmi teklif ettiler sana. bide mühensissin demek. Çok yazık ülke ne hallere gelmiş. Neyse fakirliğin lüzumu yok.

:P
  • Durumunu bilmediğim için bir şey diyemem ama 2 yıl tecrübeyle iyi para. 5 yıllık bir tecrübe sonucu fark yaratabilirsen yeni sağlam iş teklifleri de alırsın zaten. Ama baya baya mütevazi birine benziyorsun yani bir şey diyemicem hırslı biri değilsen
  • Matematikçi 10000 tl abartı geldi sanki
  • Mevcut işinde mutlu isen aldığın maaşta 2 bin den aşağı değilse kabul etme.Eğer seni gerçekten transfer etmek istiyolarsa sözleşmeyi ilk önce gör,ne teklif etmişler.Ondan sonra geçersin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: waRRioR

benim maaş 2800 tl yaşım 22 üniv. mezunu değilim ha unutmadan söylim sigorta da var

ne işle uğraşıyorsun ? ve hangi ilde merak ettim :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: dix1

bu forum'a sorulcak soru değil bu, rakam iyi veya değil onun kararını sen vericeksin. Burdaki çocukların çoğu liseli veya üniversite öğrencisi aldıkları para babaBANK o açıdan atla,zıpla derler bu meblağ'ya.

meblağ'ya derken?
  • bunun kararını biz veremeyiz senin bileceğin iş
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.