www.cumhuriyet.com.tr Son dakika... AYM, Erdoğan'ın Merkez Bankası başkanını görevden alma yetkisini iptal etti! https://www.cumhuriyet.com.tr/ekonomi/son-dakika-aym-erdoganin-merkez-bankasi-baskanini-gorevden-alma-2213896?utm_campaign=Cumhuriyet&utm_medium=SliderHaber&utm_source=AnasayfaAnayasa Mahkemesi (AYM), AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) başkanını görev süresi dolmadan değiştirme yetkisini iptal etti. Karar'da yer alan habere göre, mahkeme TBMM’den yetki alınmadan yapılan bu düzenlemenin Anayasa’ya aykırı olduğuna hükmetti. Mahkeme, 7 Aralık 2023 tarihli kararında, 703 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin (KHK) 151. maddesinin (h) ve (j) bentlerini Anayasa’nın mülga 91. maddesi yönünden Anayasa’ya aykırı bularak iptal etti. REKTÖR ATAMALARI DA AYKIRI BULUNDU AYM, üniversite rektörlerinin Cumhurbaşkanı tarafından atanmasına imkan sağlayan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ve ilgili yasa hükmünü de iptal etti. AYM'nin iptal kararına konu olan düzenleme, Yükseköğretim Kurulu'nu (YÖK) rektör atama sürecinde kısıtlarken, rektör olarak atanabilmek için gerekli şartları da değiştirmişti. |
AYM, erdoğanın Merkez Bankası başkanını görevden alma yetkisini iptal etti!
-
-
Erdoğan AYM'yi iptal etti, Özgür Özel bunu beğendi.
-
Ülke ekonomisinin, üniversitelerin içinden geçtikten sonra akıllarına gelmiş sanırım anayasaya aykırı olduğu, tek amaçları güven ortamı oluşturma çabası. Yoksa günümüzde yargının hangi şartlar altında kararlar aldığı kabak gibi ortada. -
Aym üyeleri istifa edip siyasete girsinler.
-
Gaz alma manevraları.
-
2 gün sonra üyelere uygulanıcak tarife
-
Olay daha taze ayrıntılarına bakmak lazım.
Açıkçası Mahkeme Erdoğan sonrası sürecimi şekillendiriyor diye düşünmeye başladım ben. Erdoğan gider ve kazara CHP iktidar olursa kadrolaşamasın istediği gibi atamalar yapamasın hamlelerimi nedir bunlar.
6 yılı geçmiş bu uygulamalar olalı birden 5-6 uygulamayı birden iptal etmek. ( İptalde direkt bugünden geçerli dğeil benim anladğım 12 ay sonra yürürlüğe girecekmiş :D )
Erdoğan bu süreçte atadığını atayacak zaten. Görevden aldığınıda alacak. Ve 2-3 yıl sonra erken seçim olsa görev süreleri 5 yıl. CHP iktidar bile olsa 2-3 yıl Erdoğan döneminde atanan isimlerle çalışmak zorunda 5 yıl süreyle görevden alamaz gibi anladım ben !!!
Benzer şekilde rektörleride görevden alamıyor yeni rektörüde üniversite içinden kadroların belirlediği seçiyor gibi anladım ben...
Not: Birde kararlar OY BİRLİĞİ İLE ALINMIŞ :) Oy çokluğuda değil bütün üyeler evet vermiş. Erdoğan'ın atadğını AYM üyeleri hepsi eski dönemden adamda kalmadı benim bildiğim.
-
5 sene sonra mı akıllarına gelmiş anayasa?
-
Aym zaten Erdoğan'ın atadıklarından oluşmuyor muydu?
-
Özgürcük böyle devam ederse akp Erdoğansız bile kazanmaya devam eder
Erdoğan kendinden sonrasi icin Fatih erbakani isaret ederse 20 sene minimum devammkehh
Daha erken seçim isteyemeyen adamlarin iktidar olabilecegine inanmıyorum -
Fatih Erbakan'ı neden işaret etsin ki ? Son yerel seçim hamlesinden sonra edeceği varsada etmez ayrıca...
CHP şuan Erken seçim ismeyerek doğru yapıyor aslında.
Ama Türkiye sorunlarından kopuk saçma konularla çok enerji harcıyorlar. Bu son Hakkariye atanan kayyum mesela şimdi aylarca onu savunacaklar gene işçiyi emekliyi dertliyi unutacaklar sonra halk bize neden sıcak bakmıyor diyecekler... Bu DEM parti Osman Kavala Selahattin Demirtaş sevgisini biraz törpüleyebilseler iktidar zaten onlara gelecek. Bu kadar pahalılığa dayanamaz bir 3-4 yılın üstüne bir 5 yıl daha seçmen.
-
Hakkari meselesiyle chp yuzde 30un altina inmeye bakar
Demlilere en ufak sempatisi olan partiye ben oy vermem sahsen adamlar imkan bulsa hepimizi öldürecek omg normal makul zekali biri bunu nasil goremez anlamıyorum -
-
Demek ki "Yeni Şafak" operasyonuyla görevden alınan Naci Ağbal'ın ahı tuttu.
-
Yasalar isliyormuymus? Hukuk devleti boyle olur. Secilmis istedigi gibi saz calamaz. -
pkk ile chp bağlantısını anlayamadım. Sizi iyi kandırıyorlar. Zira yurt dışından görüntü tamamen başka. Pkk Amerika destekli bir terör örgütü. Tabi arkasında İsrail var. Amerika israil chp bağlantısı bana çok saçma geliyor. Zira aslı ve dışarıda görünen akp amerika israil ilişkisi görünen ve konuşulan bu. zaten biraz aklı olanlar anlar
-
Demi savunmamali chp
Seloya selam durmamalı -
Cumhurbaşkanı tarafından ve tamamı akparti zamanı atanan üyeler hemi de oy birliği ile bu kararı almış :))
-
Yav bırakın bu işleri ya hahaha. İstediğini içeri attıran istediğini çıkaran, ülkenin yönetim şeklini bile kendi zihniyetine göre değiştirmiş kişiye karşı AYM hukuki adam atacak. He canım he.
-
Alakasi yok hocam
sadece goruntude olan birsey maksat guven ortami olusturmak
yabanci yatirimci acaba gelirmi diye yapiyorlar malum yaz geliyor turist demek para demek ama birsey degismiycek
sonucta surekli dolari baskiliyorlar
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Ülke ekonomisinin, üniversitelerin içinden geçtikten sonra akıllarına gelmiş sanırım anayasaya aykırı olduğu, tek amaçları güven ortamı oluşturma çabası. Yoksa günümüzde yargının hangi şartlar altında kararlar aldığı kabak gibi ortada.
|
Erdoğan AYM'yi iptal etti, Özgür Özel bunu beğendi. |
2 gün sonra üyelere uygulanıcak tarife |
Benzer içerikler
- kürtler atatürk"ü sever mi
- semerşah hangi cemaatin
- furkan bölükbaşı sevgilisi
- migpack apk
- atık su bedeli nedir
- 1 milyon tl eft ücreti
- yurtdışından telefon getirmek
- yeşil nasim
- togg ortakları
- bayiden sıfır araba fiyatları
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X