Şimdi Ara

Aynalı ? - Aynasız? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
1
Favori
3.996
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1,5x çarpanlı aynalar ile dslr arasındaki seçim daha çok zevk ve heves işi diyebiliriz. D90 kullanıyorum. Bir yerde D7000 ile 2 tane fotoğraf çekme tecrübesi yaşadım. D7000'nin elde duruşu, shutter sesi, çekim hissi çok hoşuma gitmişti. Ben bunu hobi olarak yapıyorum. Yaparken zevk almak için yapıyorum. Oltayı alıp balık tutmak gibi. Balık yemek için olta ile gider balık avlar. Kimisi zahmete girmeden gider balık alır o şekilde pişirip yer. Balık restorantında pişmiş balıkları katmıyorum hesaba kimse fotoğraf makinesi alıpta başkasına git bana fotoğraf çek demez. ^^ Akşama kalacaksam yanımda tripod taşıyorum. 3 lens taşıyorum. Zevk için yaptığımdan bana bu ağırlıklar ne zor geliyor ne işkence olarak geliyor. Aynı kalitede aynasız mı aynalı mı demeyi bırakın. Aynasız biraz daha iyi olsa sırf bu zevk için aynalıyı seçerim. Bu ağzını boyasada o tadı almak için siyah çekirdek yemek, fazla benzin yaksada park sorunu olsada pencereyi açıp kolunu dışarı uzatıp müzikle beraber etrafı gezerek chevrolet kullanmak gibi birşey. Aynalı ile aynasız seçimi şu tamamen zevke bakıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rocker_tr -- 5 Ağustos 2013; 3:36:36 >

• Sensörü en kolay temizlenen makineyi al. Yoksa ömür boyu sensör lekesiyle yaşamak zorunda kalırsın.
  • Otofokus hızı da bir etken, ayrıca crop aktörü var, pil ömrü, bakaç, bunlarda önemli, yakın zamanda aynasıza geçmiş biri olarak (omd) eksiklik demeyelimde farklı !!! gelen şeyleri yazdım.

Fotograftan para kazanılmayacaksa veya spesifik ileri düzeyde çekim yapılmayacaksa aynasızlar aynalılara tercih edilir.
  • Aynasızlar İleride Değerlenicek Şimdiden SöyliyimFazla Lens Seçeneği Yok Aynasızlarda..Adaptör var diyiceksiniz ama adaptör ile DSLR'ye 2 tane 50mm 1.8 alırsınızŞimdilik DSLR daha İyi diyorumPerde ve ayna sesi ayrı bir zevk zatenAma Dolu Bir Pil ile Çekilen Fotoğraf Sayısı sizin için önemliyse boşverin aynasızı..Anca DSLR'de bulursunuz bol fotoğrafı

• bütçe sorun olmasa gözümü kırpmadan nex6 alırdım net
  • quote:

Orijinalden alıntı: egemenkirpici

Aynasızlar İleride Değerlenicek Şimdiden SöyliyimFazla Lens Seçeneği Yok Aynasızlarda..Adaptör var diyiceksiniz ama adaptör ile DSLR'ye 2 tane 50mm 1.8 alırsınızŞimdilik DSLR daha İyi diyorumPerde ve ayna sesi ayrı bir zevk zatenAma Dolu Bir Pil ile Çekilen Fotoğraf Sayısı sizin için önemliyse boşverin aynasızı..Anca DSLR'de bulursunuz bol fotoğrafı

Olympus-Panasonic sistemi neredeyse eksiksiz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ozturert kullanıcısına yanıt
    +1
    o zaman daha FullFrame Aynasız Yok diyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: egemenkirpici

o zaman daha FullFrame Aynasız Yok diyim

Boşver gerek yok tam kareye OM-D, GH3, E-PL5 bütün kullanıcıların %95'ine yeter. OM-D'yi aldığımdan beri D800 ve MarkIII evde yatıyor genelde. Sendeki 600D de canavar aslında, değerini bil. O makine 7-8 sene önce çıksa 2000$'dan aşağı satılmazdı öyle düşün
    sen aynasızı tavsiye ediyorsun galiba abi öyle midir?
    Saolun Hocam,En İyi Şekilde Kullanmaya ÇalışıyorumAynasızın daha zamanı var Lensler Benim Gibi Kullanıcılar İçin Çok Pahallı ve Türkiyede aynasız pazarı çok kötü,Ama Değerlenicek mi ? Kesinlikle Değerlenicek Yabancı Ülkelerin Piyasası Türkiyeden Kat Kat iyi..KDV ÖTV,TL Düşük olması..Geliyor buraya makine 2 katı fazlaya mal oluyor.Diyelimki ; Ben Avrupada Devlet Çalışanıyım 2000$ alıyorum, 550$ civarı fiyata 600D alabilirim, Ama diyelim ki Türkiyede Devlet Çalışanıyım,2000TL alıyorum 1300Gibi Bir Fiyata Alıyorum 600D'yi.Ebayda Battery Gripler 60 TL(dolardan çevirilmiş hali)Civarı.Türkiyede 100 TL'nin Aşağısında bulamazsın.Piyasa Çok Kötü.Yerel seçimler gelsin bir bence herşey düzelicek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi egemenkirpici -- 7 Ağustos 2013; 12:34:55 >

bu arada "en pahalısını almalıyım" adlı yazınızı okudum, gerçekten çok güzel bir perspektifiniz var ertan hocam

yazıdan sonra aklıma şu geldi, yurtdışından alırsam eğer Nikon D7000 + 18-105 2200 lira civarına gelecek, Samsung NX300 aynasız & 20-50 lens ile 1300 lira cıvarı.

arada neredeyse 1000 lira fark mevcut. ekstra lens alarak nx300'ün objektif eksikliği tamamlanabilir. o yüzden şöyle sorayım, siz olsanız D7000 mi seçersiniz yoksa nx300 mü? yada başka alternatif? kısaca neden? :)
  • Ne istediğine bağlı olarak değişir. NX300 aksiyon gerektirmeyen anı fotoğrafları için çok yeterli. Manzara çekersin, doğumgünü çekersin, arkadaşlarınla beraberken anı fotoğrafı çekersin, sokak fotoğrafı çekersin, aradaki 1000TL'lik farkla 60mm makro objektif alır hem makro hem portre çekersin, WiFi faydalı birşey, video konusunda zaten aynasız olmanın getirdiği avantajları var. D7000'in sağlamlık, dayanıklılık, optik bakaç, seri fotoğraf çekerken sürekli otomatik odaklama, ISO3200 ve sonrasında 1/2-1 durak daha iyi olmak vs.. gibi avantajları var, ama bunlar senin için gerekli mi onu düşünmen lazım. Helsinki havaalanında yanında 7" tabletle NX300'ü 450 Avro civarına satıyorlardı (400 de olabilir), uçağa geç kalmasaydım alacaktım.
    Yalnız o 20-50mm'de titreşim azaltıcı sistem yok galiba.
  • Nikon D600 ve 3 adet lensimi satıp Fuji XE-1 kit ve 35 mm f:1.4 aldım, asla pişman değilim, satma sebebim DSLR kitimin ağırlığından dolayı fotoğraf çekme şevkimin kırılmasıydı, şimdi Fuji XE-1 i alıp her yere rahatça götürüyorum, DSLR de tek özlediğim şey pil ömrü. Nikon' da tek pil 2 güne yeterken ne yazık ki Fuji de 1 güne 3 pil ancak yetiyor. Performans olarak bir eksikliğini hissetmedim, keşke daha önceden Fuji sisteme geçseydim diye de düşünmüyor değilim. Aynalı makinalar asla ölmeyecek, ancak aynasız makinalar çok hızlı yükselen bir trend. Zaten hiçbir marka kayıtsız kalamadı ve ürün gamlarına 1-2 model eklediler (örnek Nikon 1 serisi, Canon EOS M serisi).
  • Imkan varsa dslr setin yanina ufak makinalardan almak daha mantikli. Mesea D600 ise oylesine fotograf cekiyor dahi olsam raw cekmeden icin rahat etmiyor. Saatlerce ugrasiyorum raw islemek icin. Ama yaninda j1 var oh basiyorum sakir sakir jpegleri kafa rahat. Yer de tutmuyor. Aile, es, dost herseyi cekebiliyorum. Saga sola rahatca goturuyorum ufak oldugu icin. Ha gonul istiyor xf1 olsun nex6 olsun yaninda, oda olacak yakinda tutamiyorum artik gonlumu
  • Eğer ki hız gerektirmeyen çekimler yapıyorsa kişi kesinlikle Aynasız tavsiye ederim.
    Ama kuş , spor müsabakaları , araba yarışlar , hareket halindeki nesneler çekilecekse kesinlikle DSLR.

---------------------------------
    ----------------------------------------

m4/3'ler beni pek sarmadı(Oly. ve Pana.)... Biraz fazla silindir etkisi var fotoğraflarda :) APSC sensörlü olan aynasızlar daha çok tercih edilebilir.

Sony , Fuji , Samsung bu konuda oldukça başarılılar...
  • bugün mağazaya gittim makine incelemek için. d7000 + 18-105'i elime aldım, çok daha büyük birşey olacağını düşünüyordum ama insanların abarttığı gibi olmadığını gördüm. avuç içi kadar makine çok hoşuma gitti. sonra aynasızlara da bakayım diye samsung nx300 ve nx1000'i inceledim. birkaç fotoğraf çektim ama d7000'de gördüğüm havayı yakalayamadım nx300'de. beyaz rengiyle xn300 çok yakışıklı duruyor ama dslr havası hiç yok sanki biraz geliştirilmiş bi kompakt makine kullanıyorsunuz. daha bi elimi doldurur, fotoğraf çekerken zevkli olur diye beklemiştim ancak aynasız makineyle biran önce çekeyim çantaya geri koyayım havası oluşuyor. düşündüğümden çok daha ufak boyutlarda olduğunu gördüğüm d7000 daha bi gözümü doldurdu pek çok konuda. sadece internet üzerinden araştırma yapıp makineleri elinde incelemeyen arkadaşlara duyurulur, kesinlikle gidip inceleyin fotoğraf çekin, tanıyın biraz makineleri.

• nx300 üm var,,gayet başarılı bir teknolojı
    aynalı aynasız muhabbetine gelince artık aynasız diyorum cünkü 25000 üstü resim cekimlerinde aynada değişim şart oluyor resimlerde çok bozulma olmuyor ama kalitede iyi bir fotoğraf çekimi düşünüyorsanız kalitede % 20lere varan eksilmeler oluyor aynalı cihazlarda

gidip 150 tl ile 380 tl arası ayna fiyatı teknik servise bayılacağıma ona lens serilerini dizerim

tabiki aynasız ki.....

kaç yıllık fujı bile x-pro1 ile aynasız tasarımına yöneldi tabiki aynasız daha iyi ,,

deliler nx300den fark yok adamlar sadece body e 3000tl fiyat koymuslarr x-pro1 de
    noldu laaaaa
  • Fotograf dunyasini sarsacak bilgiler bunlar pat diye soylemeyin bunlari ulu orta aman

Neyse simdi normal bizim dunya insani arkadaslara soruyorum. Apsc aynasizlari bayagidir inceliyorum bir adet edineyim diye. Koselerin keskinligi genelde kotu bu aynasiz makinelerin. Acaba lens ile sensor arasindaki mesafenin kisa olmasindan mi kaynaklaniyor bu? Sensor lensin iyice limitlerinden isik aliyor sanki.
  • Aynasızlara mahsus öyle bir handikap yok benim bildiğim. Belki marka-model ve lense göre değişebilir. Ama benim Sony NEX'te öyle bir şey yoktu, köşeden merkeze jilet gibiydi.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.