Şimdi Ara

Aynalı ? - Aynasız? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
1
Favori
3.996
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Nex-7'de öyle bit dert var. Zeiss 24mm ya da 50mm f1.8 OSS benzeri sağlam objektif lazım % 100 performans için. 16-18MPliklerde sorun yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • D700 kullanıyorum bir de ucuz aynasız makinam var. Aynasız ile duran cisimleri yakın mesafeden çekmede sorun yok, ama çocuk bebek, evcil hayvan gibi aşırı hareketli konuları aynasız ile çekemiyorum. Tabi bir el alışkanlığı da olabilir. Aynasız makinalarda, dSLR ile 80-200 2.8 ya da 50 mm 1.8 objektif ile aldığınız kaliteyi alabilir misiniz? Ya da 17 mm ile camii içinde aynı kalitede çekim yapabilir misiniz? Şu an için çok kolay evet denilecek sorular değil. Bir arkadaş ise 25 bin üzerinde dSLR makinalarının perdelerinin sorun çıkarttığını söylemiş, D300'üm 300 binin üzerinde, herhangi bir sorun yok. Üst seviye amatör ya da yarı pro dSLR'ların bir çoğunda shutter ömrü minimum 150 bindir. Bir kaç örnek dışında da 150 binde bozulan görmedim. Shutter ömründen kastedilen de shutterı süren motorun ömrüdür, perdenin değil. Sadece motor değişir.
    Makina ve lens seçimi, sizin kendinizi nereye koyduğunuz ile alakalıdır. Sırf güneşin doğuşunu çekmek için gece 2'de yollara düşmüyorsanız, çektiğiniz fotoğrafları basmıyorsanız, çok hızlı hareket eden nesneleri çekmiyorsanız, cami içerisinde flashsız fotoğraf çekmiyorsanız, aynasız objektifi değişen makinalar yerine, sabit objektifli aynasız point and shoot ya da dSLR-like sınıfı bir makina size yeter. D800/D600 mü alayım sony'nin aynasızını mı alayım ikilemindeyseniz zaten D800/D600 serisi bir makina size fazla, hem maliyet hem de fiziki ağırlık olarak.
    İleri amatör, ya da yarı pro iseniz üçüncü makina olarak kullanırsınız, ama ilk iki makina olarak değil.

Herkese sevgiler

• Doğa ve spor fotoğrafçısı değilseniz ve Full Frame tercih etmeyecekseniz DSLR artık hamallık bence. Aynasızlar fotoğraf kalitesi olarak çok iyiler. X-e1 ve nex-6 harika makinalar. Aynasızlarda öyle lensler var ki insanın dudağı uçukluyor. Fuji tarafında 35mm 1.8 çok güzel bir lens. Nex tarafında sel50 1.8 oss gibi bir lens var ki kullanan herkesi şaşkına çeviriyor. canikon 50mm 1.8'leri kaliteli olarak biliyorsanız sel50'yi gördükten sonra kalite anlayışınız değişecek. Açık diyaframlı lenslerde 1.8 gibi bir diyaframda keskinlik beklenmez ama sel50 1.8'de bile muhteşem. 50mm'de titreşim engelleyici gereksiz diyorsanız bir daha düşünün nikon 50mm ile 1/70 altında titretmeden çekemezken sel50 ile 1/20'de %90 keskin fotoğraf çekebiliyorsunuz.

Ben nex-6 ve d7000 kullanıyorum. Çoğu zaman nex-6 kullanıyorum. D7000 artık gereksiz geliyor ama vazgeçemediğim bir zevkim var o da aynanın çıkardığı o hırçın ses

DSLR lensleri çok iyi aynasızlar bu kalitede lense sahip değil diye düşünüyorsanız. Nisan ayında d7000 ve nex-6'yı karşılaştırmıştım.

Aynalı ? - Aynasız?

Aynalı ? - Aynasız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi madmax50 -- 11 Eylül 2013; 15:01:09 >

• Eğer APSC sensör kullanılacaksa aynasız diyorum. Elimde 550D ve Nex 6 var Nex 6 aldığımdan beri 550D'ye bakmıyorum bile Aynalıların şu anda tek avantajı geniş lens yelpazesi(bu önemli bir sorun onu da kabul etmek lazım) ancak ben pek hareketli nesne çekmiyorum diyorsanız Nex ile manuel kullanmak bir başka, elektronik vizörü de optik vizöre tercih ederim çünkü APSC'lerin vizörleri karanlık ve dar adam gibi vizör için FF almak lazım ayrıca ne çekeceğinizi görebilmek bence daha zevkli, yakın zamanda FF aynasızlar ve sağlam lensler çıkacak ki eğer APSC'deki başarıyı FF'de de yakalarsa kesinlikle FF Nex almayı düşünüyorum.
  • ertan hocamın bu konudaki yazısınıda okumalısınız.

Hangi Fotoğraf Makinesi ?
  • arkadaşlar bi başlık açtım aynalı ve aynasız karşılaştırması yapabileceğimiz fotoğraf paylaşacağımız üzerinde konuşacağımız ve ayrıca DSLR in gerçekten geleceğimi temsil ettiği üzerinde konuşabileceğimiz bir başlık. hepinizi bekliyorum
    yaşasın rekabet

http://forum.donanimhab...44/f_//tm.htm#114905344
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.