Şimdi Ara

Aynasız makine tavsiyesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
1
Favori
1.558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ozbey08

Pardon her aynasızda vizör yokmuş. o olmayan makinelerden biri de olmpus pl3 :) ben sony a6000 kullanığım için hepsini vizörlü sanıyordum. demekki imzamda yazan şeyin aynını ben de yapmış bulundum. bilgi sahibi olmadan fikir beyan ettim. tüm forum kullanıcılarından özür dilerim.

ben şahsen olympus e pl3 ü tavsiye etmem. nedenine gelince linke tıkla anlarsın. http://www.dxomark.com/Cameras/Olympus/PEN-EPL3
    yüksek iso performansı 500 bile değil. halbuki o tipini beğenmediğiniz sony a6000 in yüksek iso başarımı 1400
    kısaca fiyatı ve şekli güzel diye berbat bir makineyi almayın derim.

A6000 cogu aynasızlardan ve aynalılardan daha iyi gibi tasarımdan degilde, fiyat biraz fazla geldi o yüzden onu eledik daha dusuk arakliklarda birsey bakıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• şoşo kullanıcısına yanıt
    çok çok zengin bir işadamı demiş ki ''ucuz mal alacak kadar zengin değilim.''
    günümüz Türkiye şartlarında 1200tl den aşağı sıfır olarak fotoğraf makinesi satılıyorsa o makineden hayir gelmez ben bunu bilir bunu söylerim.

bazıları 1700tl yi çok buluyor,ama ger gün 1 paket sigarayı içerken ona verdiği para makineden daha fazla
    365x7tl = 2555tl ediyor.

sigara içiyorsan hemen bu saat itibariyle bırak ona verdiğin parayla en kral makineyi alırsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: şoşo

Ilk de dusundugum e pl3 du tasarımda fena degil yani orta seviyeye yakın bi cihaz almayı dusunuyorum e pl3 nex7 alpha5x 6x nikon 1 j1 canon eos m bunlar var kafamda birde vizörün olmaması cok onemlimi dir ve lens sorunu yasarmiym.

Vizor bence o kadar onemli degil hatta aramazsin bile vizoru. Nex 6 epl3e gore daha ustundur ama ben epl3 oneririm.

• quote:

çok çok zengin bir işadamı demiş ki ''ucuz mal alacak kadar zengin değilim.''
    günümüz Türkiye şartlarında 1200tl den aşağı sıfır olarak fotoğraf makinesi satılıyorsa o makineden hayir gelmez ben bunu bilir bunu söylerim.

bazıları 1700tl yi çok buluyor,ama ger gün 1 paket sigarayı içerken ona verdiği para makineden daha fazla
    365x7tl = 2555tl ediyor.

sigara içiyorsan hemen bu saat itibariyle bırak ona verdiğin parayla en kral makineyi alırsın.

Sigara gibi ek olarak gereksiz hic bir giderim yok kendim kendime ancak yetiyorum :) ikinci el olucak buyuk ihtimal sıfır onemli degil

• Evet hocam aklımda olanlar eos m, epl3, nex 5, 5r biraz zorlarsam belki a6000 ama aralarında en ustun a6000 gibi gozukuyor olmazsa bunlardan birisini secicez.

Nx300 öneririm ben.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    2.el olarak 1000tl ye satılan sony nex-6+16-50mm gördüm.
    mesela bu vatandaş

• Oneri icin tesekkurler hocam sağlam alternatif oldu.

• quote:

2.el olarak 1000tl ye satılan sony nex-6+16-50mm gördüm.
    mesela bu vatandaş
    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-fotograf-kamera-dijital-fotograf-makinesi-nex-6-plus16-50-lens-plus-canon-adaptor-plus-canta-plus-koruyucu-kilif-211798330/detay

Irtibata gecicem, artık uygun a6000, nex 5 nex7 sony den devam edicem olmadı eos m alırız artık.

"Samsung'u fotoğraf makinesiyle bağdaştıramıyorum" gibi bir cevap bekliyordum aslında :) Samsung beceriksiz, hiçbir alanda başarısı olmayan bir firma ya :)

Nx300 önermemin sebepleri; 20 megapiksellik her açıdan iyi bir sensöre sahip olması, wifi, nfc, dönebilen dokunmatik ekran, deri kaplı retro tasarımı, hibrid odaklama, focus peaking gibi özelliklere sahip olması. Burada bahsedilen cihazlardan eksiği yok fazlası var yani. Aynı fiyatta olsalar A6000 tercih edilebilirdi fakat aralarınd 500-600 lira var. Ayrıca Samsung lensleri ucuz ve kaliteli olur. Hatta genellikle Sony veya Olympus lenslerine göre daha kaliteli oluyorlar. İyi fiyata kaliteli lens önemli bir durum. Ayrıca focus peaking sayesinde kaliteli ve ucuz manuel lensleri de kolaylıkla kullanabilirsiniz. Tek gereken 20 liraya alınacak bir adaptör. Burada 50mm 1.8 gibi lenslere 700-1000 lira verileceğine 50mm 1.4 lensler ebay gibi sitelerden 200 liraya alınabiliyor. Yani genel anlamda düşünmek lazım makine alırken.

• quote:

Orijinalden alıntı: VYC Majoris

"Samsung'u fotoğraf makinesiyle bağdaştıramıyorum" gibi bir cevap bekliyordum aslında :) Samsung beceriksiz, hiçbir alanda başarısı olmayan bir firma ya :)

Nx300 önermemin sebepleri; 20 megapiksellik her açıdan iyi bir sensöre sahip olması, wifi, nfc, dönebilen dokunmatik ekran, deri kaplı retro tasarımı, hibrid odaklama, focus peaking gibi özelliklere sahip olması. Burada bahsedilen cihazlardan eksiği yok fazlası var yani. Aynı fiyatta olsalar A6000 tercih edilebilirdi fakat aralarınd 500-600 lira var. Ayrıca Samsung lensleri ucuz ve kaliteli olur. Hatta genellikle Sony veya Olympus lenslerine göre daha kaliteli oluyorlar. İyi fiyata kaliteli lens önemli bir durum. Ayrıca focus peaking sayesinde kaliteli ve ucuz manuel lensleri de kolaylıkla kullanabilirsiniz. Tek gereken 20 liraya alınacak bir adaptör. Burada 50mm 1.8 gibi lenslere 700-1000 lira verileceğine 50mm 1.4 lensler ebay gibi sitelerden 200 liraya alınabiliyor. Yani genel anlamda düşünmek lazım makine alırken.

Samsungun konuda adı bile gecmedi :) bu konuda aynı fikirde oldugumu dusunuyorum fotograf cekmeyi seviyorum ama sadece ilginc anlık fotograflara yer veririm objektifte yani surekli kullanmayacagım icin uygun fiyat ve iyi kalitede bi makine seçimi yapmalıyım aynasızlar rahatlıkla isimi gorur oncelikle a6000 ve nx300 bunlar olmazsa digerlerinden biri olucak.

• Epl3 yerine omd em5 veya em10 alabilirsin biraz daha gec alirsin ama bir drfa alirsin veya alternatif olarak panasonic gx1 de dusunebilirsin

• quote:

Samsung lensleri daha kaliteli olabiliyor demissiniz de merak ettim olympus 75mm f1.8 kadar her acidan kaliteli bir lensi var mi ? Ya da 45mm f1.8 kadar keskin bir lensi ? Yanlis anlamayin keskinliklerine hic bakmadim samsung lenslerin ondan soruyorum. Yine de hicbir lensinin 75mm f1.8 keskinliginde ve kalitesinde olabilecegini dusunmuyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: thediskavrici

quote:

Samsung lensleri daha kaliteli olabiliyor demissiniz de merak ettim olympus 75mm f1.8 kadar her acidan kaliteli bir lensi var mi ? Ya da 45mm f1.8 kadar keskin bir lensi ? Yanlis anlamayin keskinliklerine hic bakmadim samsung lenslerin ondan soruyorum. Yine de hicbir lensinin 75mm f1.8 keskinliginde ve kalitesinde olabilecegini dusunmuyorum.

Hiç Olympus kullanmadığım için kendi gözlemlerimi söyleyemem ama Dxomark'a bakabiliriz. En iyi keskinliği M5 veriyor gibi gördüğüm için onu seçtim. Samsung'da ise sadece NX20 ile test etmişler. Nx300, Nx30 gibi daha iyi sensörlü gövdeler ile ölçülse puanlar artabilir. Nx500 ve Nx1'i söylemeye bile gerek yok.

Keskinlik konusunda Samsung'un 300 liralık lensi:

www.dxomark.com
    Olympus M.ZUIKO DIGITAL ED 75mm F1.8 on Olympus OM-D E-M5 vs Samsung NX 30mm F2 Pancake on Samsung NX 20 vs Olympus M. Zuiko Digital ED 45mm f1.8 on Panasonic Lumix DMC GH2
    http://www.dxomark.com/Lenses/Compare/Side-by-side/Olympus-MZUIKO-DIGITAL-ED-75mm-F18-on-Olympus-OM-D-E-M5-versus-Samsung-NX-30mm-F2-Pancake-on-Samsung-NX-20-versus-Olympus-MZuiko-Digital-ED-45mm-F18-on-Panasonic-Lumix-DMC-GH2__898_793_459_802_532_677

Bu da 400 liraya yani Olympus 45mm'nin yarı fiyatına satılan Samsung 45mm:

www.dxomark.com
    Samsung NX 45mm F1.8 on Samsung NX 20 vs Olympus M. Zuiko Digital ED 45mm f1.8 on Olympus OM-D E-M5
    http://www.dxomark.com/Lenses/Compare/Side-by-side/Samsung-NX-45mm-F18-on-Samsung-NX-20-versus-Olympus-MZuiko-Digital-ED-45mm-F18-on-Olympus-OM-D-E-M5__1036_802_532_793

Bunlar da 60mm 2.8 Macro ve 85mm 1.4 lensler:

www.dxomark.com
    Samsung NX 85mm F1.4 ED SSA on Samsung NX 20 vs Samsung NX 60mm F2.8 Macro ED OIS SSA on Samsung NX 20 vs Olympus M.ZUIKO DIGITAL ED 75mm F1.8 on Olympus OM-D E-M5
    http://www.dxomark.com/Lenses/Compare/Side-by-side/Samsung-NX-85mm-F14-ED-SSA-on-Samsung-NX-20-versus-Samsung-NX-60mm-F28-Macro-ED-OIS-SSA-on-Samsung-NX-20-versus-Olympus-MZUIKO-DIGITAL-ED-75mm-F18-on-Olympus-OM-D-E-M5__422_802_421_802_898_793

Özellikle 60mm'de renk sapması yüksek çıkmış nedense. Halbuki ben hiç rastlamadım. Nx20 ile mi alakalı bilmiyorum. Keşke birkaç gövde ile test etselermiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VYC Majoris -- 7 Ekim 2015; 19:02:22 >

• Evet arkadaslar bi ortak karara varalım saydıgım cihazlardan hangileri elenmeli.

• quote:

Orijinalden alıntı: şoşo

Evet arkadaslar bi ortak karara varalım saydıgım cihazlardan hangileri elenmeli.

Nex-7 varken nex 5i eleyin derim.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: thediskavrici

quote:

Hiç Olympus kullanmadığım için kendi gözlemlerimi söyleyemem ama Dxomark'a bakabiliriz. En iyi keskinliği M5 veriyor gibi gördüğüm için onu seçtim. Samsung'da ise sadece NX20 ile test etmişler. Nx300, Nx30 gibi daha iyi sensörlü gövdeler ile ölçülse puanlar artabilir. Nx500 ve Nx1'i söylemeye bile gerek yok.

Keskinlik konusunda Samsung'un 300 liralık lensi:

http://www.dxomark.com/Lenses/Compare/Side-by-side/Olympus-MZUIKO-DIGITAL-ED-75mm-F18-on-Olympus-OM-D-E-M5-versus-Samsung-NX-30mm-F2-Pancake-on-Samsung-NX-20-versus-Olympus-MZuiko-Digital-ED-45mm-F18-on-Panasonic-Lumix-DMC-GH2__898_793_459_802_532_677

Bu da 400 liraya yani Olympus 45mm'nin yarı fiyatına satılan Samsung 45mm:

http://www.dxomark.com/Lenses/Compare/Side-by-side/Samsung-NX-45mm-F18-on-Samsung-NX-20-versus-Olympus-MZuiko-Digital-ED-45mm-F18-on-Olympus-OM-D-E-M5__1036_802_532_793

Bunlar da 60mm 2.8 Macro ve 85mm 1.4 lensler:

http://www.dxomark.com/Lenses/Compare/Side-by-side/Samsung-NX-85mm-F14-ED-SSA-on-Samsung-NX-20-versus-Samsung-NX-60mm-F28-Macro-ED-OIS-SSA-on-Samsung-NX-20-versus-Olympus-MZUIKO-DIGITAL-ED-75mm-F18-on-Olympus-OM-D-E-M5__422_802_421_802_898_793

Özellikle 60mm'de renk sapması yüksek çıkmış nedense. Halbuki ben hiç rastlamadım. Nx20 ile mi alakalı bilmiyorum. Keşke birkaç gövde ile test etselermiş.

Evet keskinlik daha fazla gorunuyor. Fotograf olarakta karsilastirma bulursaniz ve paylasirsaniz benimle sevinirim

• quote:

Orijinalden alıntı: forumu

A6000 teknik ozellikler olarak kagit uzerinde guzel.

Ama kisiye gore degismekle beraber, igrenc bir tasarimi var. Her tarafinda bir cikinti.

En guzel tasarimlar fuji de. Onun da baska eksileri var.

Aynasız makine tavsiyesi

Herkes mutlu olacağını alsın arkadaş tercihlere saygı duyalım lütfen..Biliyorsunuz zevkler ve renkler tartışılmaz..
  • Sony A5000 İle a6000 arasında fark nedir arkadaşlar almak istiyorum.... Büyük bir fark var mı

Birde a6000 de ekran böyle duruyor mu sadece a5000 demi böyle bilgisi olan var mı ?
     Aynasız makine tavsiyesi

• sekobaba kullanıcısına yanıt
    sony a6000 in ekranı 180 derece hareket etmiyor 90 derecelik açı ile hareket ediyor.
    a5000 in vizörü yok,a6000 in var hem de çok iyi görüntü veriyor.
    a6000 in AF noktası çok fazla,çekim hızı 11fps
    a6000 in iso başarımı 1350, a5000 in 1080

gerisi zaten aynı
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.