Şimdi Ara

Aynasız makine tavsiyesi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
1
Favori
1.558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Siz olsanız hangisini alırsınız 1700 tl bütçem var

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • sekobaba kullanıcısına yanıt
    ben zaten 1 yıl önce a6000 i aldım,tercihim a6000 den yana olmuştu. ama şuan alacak olsam biraz beklerim çünkü yakın zamanda sony A7000 çıkacak.
    o makinenin özellikleri daha üst düzey olabilir. 5 eksenli titreşim engelleme özeliikli,dokunmatik ekranlı,4k video çekimi, yüksek iso başarımı bekleniyor a7000 den.
  • body için düşük bütçe ayırın, video çekecekseniz nex 5n işinizi fazlasıyla görecektir ve ikinci el fiyatları 500 600 lira civarındadır. manuel bir iki lens alıp güzel bir set oluşturursunuz.
    ha paranız boldur, o zaman gözünüze en güzel görünen makineleri sıralayıp özelliklerini kıyaslayabilirsiniz.
    unutmayın, şeklini şemalini sevmediğiniz makinanın size bi faydası dokunmaz, yanınızda taşımak bile istemezsiniz :D ben şahsen nex 5n'imi iki yıldır sayılı kez yanıma aldım sırf bu yüzden :)
    Soru arkadaşımıza sorulmuş ama ben de vereyim a6000 sensör olarak daha iyi, ergonomisi daha iyi, ama a6000 için iyi kit lens yok 16-50 ya da 18-55 a6000 için uygun değil . zeiss 16-70 iyi ama onun da fiyatı çok pahalı. Onun yerine nex f3+ 18-55 ya da nex 5n+ 18-55 alabilirsin. Yanına da 50mm 1.8 güzel olur hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyozgurluk -- 13 Ekim 2015; 23:46:29 >
  • eyozgurluk kullanıcısına yanıt
    Gündelik kullanım gezdiğim yerleri çekeceğim hocam Nex 5n sanırım çok piyasa da yok

2.ele bakacaksın hocam geçen nex f3+ 18-55 sıfırdan farksız 550 tl ye satıldı mesela.
  • eyozgurluk kullanıcısına yanıt
    O kadar eski model istemiyorum a6000 indirimi kovalayım bari

a6000 ile aralarında resim kalitesi olarak fark çok yok, a6000 indirimini kovalasan da a6000'i 18-55 ya da üzerinde gelen kit lensle kullandığın sürece sonuç değişmez vasat
  • aynasızlar da Nikon veya Canon ne durumda? Sony'lere göre daha mı pasif?
    Nikon veya Canon önerecek var mı? (Daha önce kullanan)
  • arycanda66 kullanıcısına yanıt
    evet sony aynasızları karşısınca onlar çok pasif aynasızlardaki kötü imaj canon ve nikon dan ötürü. bu iki marka kaliteli bir aynasız yapmamakta çok ısrarcı olduğu için millette tüm aynasızları öyle sanıyor.
    nikon ve canon gelişen teknolojiye ayak diremeye devam ederse 5-10 yıl sonra sonları Kodak gibi olabilir.
  • Canonla nikona sadece crop sensörden kazandıkları yeter bence nikon aynasızda tam fiyasko oldu ama canonun yeni m3 fena değil gibi görünüyor .
  • Olympus epm2 yi de inceleyin. Em10 kullanmasam kullanacagim makine o olurdu. Yakinimdaki arkadaslarima aldirdim. Cok memnunlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sony a6000 aldım kit lens den memnun değilim Sony SEL 35mm f/1.8 Aynasız Lens istiyorum titreşim engelleme kit lens de var yoksa bu lens de mı var

• Hala bi makina almıs degilim. :)

• şoşo kullanıcısına yanıt
    Analog vizor zaten aynasiz hicbir makinede yok olanlarda elektronik vizor bulunmakta. Analog vizor ayna sayesinde oluyor bu makinelerde ayna bulunmadigindan elektronik vizor kullanilmakta veya kullanilmamakta

• analog,yani aynalı vizörü millet neden ister anlamıyorum. ben şahsen DSLR kullanıyorken de elektronik vizör isterim. çünkü aynalı vizörden bakınca çok süper gözüken karenin fotoğrafını çekince lsd ekranda kötü bir süprizle karşılaşabiliyorsunuz, a bir bakıyorsun bu çok karanlık veya ışık patlatlaması falan olmuş. tekrar çek,ama ya tekrar çekme imkanın olmadığı bir şeyi kaçırmışsan. elektronik oled vizörde ise ne görüyorsan ışıklı veya karanlık aynısı fotoğrafa yansır,o yüzden fotoğrafı çekmeden önce nasıl ayar yapman gerektiğini önceden bilirsin.
    elektronik vizörün kötü tarafı sarjın erken bitmesi, işte o yüzden aynasızların sarjı erken bitiyor
  • Sony a5000 ler nasıl arkadaşlar ? pek deneyimim yok bu konuda. Benim ihtiyacım Alan derinliği olan fotoğraflar çekebilmek ve 60fps 1080p videolar çekebilmek. Tabi fotoğraf ve videoda guzel görüntü beklentim var. Birkaç yıl önce Fujifilm HS25 makine almıştım, pro makine değil. Alan derinliği efektini dijital olarak yapıyor fakat tabi görüntünün güzel çıkma ihtimali düşük oluyor. Fotoğraf kalitesi fena değil. Videolarda da artık YouTube için 60fps beklentisi oldu bende. Teşekürler. Farklı makine tavsiyelerinize de açığım. lens değiştirme olaylarından hiç anlamıyorum. :)

• quote:

Orijinalden alıntı: şoşo

Merhaba arkadaslar aynalı makinelerin şekilleri pek hoşuma gitmiyor ve de pek hafif degiller daha kullanışlı olur düşüncesi ile bende aynasız makine almaya karar verdim hem kompakt makine boyutundalar lens sorunu yaşarmıyım uyumsuzluk gibi, diğer aynalılardan avantajları ve dezavantajları ne olur aydınlatırsanız çok makbule gecer. Kafamda olan cihaz Olympus E-pl3.

Saygılar..

Şuanda en büyük kampanyayı media markt yapıyo kameralarda aksiyon aynasız slr hepsinde yıl sonu kampanyasına girmişler. Sana şahsi önerim en kötü a5000 ya da nx300 al. daha iyi bir bütçem var diyosan a6000 canon eos m3 gibi cihazlar bombadır aynasızta. SLR da ise çift lens kampanyaları var 100D çift lens 1699 TL düşünebilirsin .

Örnek link burada mesela

Sony A5000

• Bende sony a6000 almayı düşünüyorum bu ara, en uygun nereden nekadara alabilirim acaba? Birde şuan canon 550d kullanıyorum, nekadara satabilirim? (Sıfır gibi tertemiz)
  • rock4everb kullanıcısına yanıt
    her makine için durum aynı değil. mesela sony a5000+16-50mm ucuzken, samsung nx3000+16-50mm mediamark 1099tl iken Bimeks te 785tl. yani her marka her model için ayrı pazar araştırması yapılmalı.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.