Şimdi Ara

AYNASIZ SİSTEM TAVSİYESİ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
3
Favori
1.940
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

4-5 yildan beri takip ediyorum bu konulari ve konustugunuz arkadas ne soylerse tersini yaptim. hic de pisman olmadim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ali bey amca kullanıcısına yanıt
    Böyle saçmasapan bir şey yazıp beni niye etiketliyorsunuz. Medeni bir şekilde forum kullanmayı 4- 5 Yıldan beri öğrenemediniz mi? "Adhominem" yapmayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: multimatom

Böyle saçmasapan bir şey yazıp beni niye etiketliyorsunuz. Medeni bir şekilde forum kullanmayı 4- 5 Yıldan beri öğrenemediniz mi? "Adhominem" yapmayın.

haklısınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jiddi

Bir de misal Olympus PEN E-PL3 için yıllarca "Vizörü yok, vizörü yok, ama onun vizörü yok" lafını binlerce kez okumuşumdur. Vizörü yok hani sanki "fotoğraf çekilemez" bununla deniyor gibi nerede ise. İşte zaman içinde bu amatörün ufak-tefek başarıları vb. gösterdi ki "Vizörü yok" lafı da kocaman bir abartı !.. Ekipman sabit bir araçtır. Ayın araçtan Dünya üzerinde binlerce kişi alır. Hatta kalem+kağıt örnek vereyim. Herkes alır kimi öyle bir resim çizer ki fotoğraf nedir ki derim. Kimi aynı kalem ile aynı kağıda öyle bir yazar ki okursun gözlerin değil aklın, yüreğin, anlayışın bir nevi şakraların açılır

Şöyle de bir link veryim, bir bakın...http://m43turkiye.com/viewtopic.php?t=895

Söylediklerime kanıt içerdiği için buraya da bakın :http://m43turkiye.com/viewtopic.php?f=31&t=1450&start=15
    Hani vizörsüz, küçük sensörlü, 12mp. ve kit lensli makina ile profesyonel iş yapılır mı konusuna dair.

Olympus PEN E-PL3 ü bana tekrar sevdirdiğin için teşekkür ederim jiddi :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi POMPIER -- 20 Mart 2017; 21:35:6 >

• quote:

Orijinalden alıntı: POMPIER

Olympus PEN E-PL3 ü bana tekrar sevdirdiğin için teşekkür ederim jiddi :)

Rica ederim... Extra, abartı, olmayan bir şey söylemedim ama değil mi ? Ne ise o... Herkes kendi gözleri ile görebilir. Biraz daha bilgi de paylaşayım...

Eğer bir ölçü olarak kabul ederseniz şöyle,
     AYNASIZ SİSTEM TAVSİYESİ
    RedBB-f by Ciddi iyi1i, on Flickr

Bu fotoğrafları PM2, PL5, P5'ten önceki daha eski model olan PL3 (12mp.) makina ve 14-42 kit lens ile çektim.

AYNASIZ SİSTEM TAVSİYESİ
    20Subat2017-fotoliasatis by Ciddi iyi1i, on Flickr
     AYNASIZ SİSTEM TAVSİYESİ
    AdobeStockFotolia-Satildi2 by Ciddi iyi1i, on Flickr
     AYNASIZ SİSTEM TAVSİYESİ
    1_bina_3_satis - #m43turkiye by Ciddi iyi1i, on Flickr
     AYNASIZ SİSTEM TAVSİYESİ
    20-01-2017_sold-OlympusPL3_and_14-42Rii_kitlens by Ciddi iyi1i, on Flickr

Daha çok var da yeter sanırım. Yani 12mp. , m43 sensörlü, kit lens(çöp lens derler buralarda) ile işte profesyonel fotoğrafçılık !.. Bu işe de Ekim 2016'da başladım. Yani hani 3 sene önce alıp-çekip 3 sene önce satılmış değil bunlar. Kimisi bu ay satıldı. İşte son 5 ayda satılanlardan örnekler. 2011'de çıkmış makina ile çektiğim fotoğraflar 2016-2017 senesinde dahi satılabiliyor. Elbette PL3 için de "Süper" falan da demiyorum. Ne olduğunu bilir, alır, kullanmayı ister, öğrenir, becerirseniz yapabileceğiniz çok şey var.

Şu da GuruShots sitesinin seçtiği 36 süper tünel fotoğrafı arasına girmiş olan bir fotoğrafım, kit lens ile çektim ve iso 800'de PL3 ile
     AYNASIZ SİSTEM TAVSİYESİ
    Metro Stairs by Ciddi iyi1i, on Flickr
    İşte kanıtı da burada :https://gurushots.com/articles/36-superb-examples-of-how-tunnel-vision-can-create-impact-in-photography

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 28 Mart 2017; 13:17:54 >

• Böyle 1'inci tekil kişinin kişisel görüşünden ibaret yorumların hiçbir değeri olmamalıdır. Anlayabilen için olmamalıdır. Örnek şurada bir gövde + kit lens ile çekilmiş fotoğraflar, bunlar görsel kanıt değil mi ? Üstüne bu kanıtlar az-çok satın alınmış mı ? Hani profesyoneller kit lens mi kullanır falanı da hesaba katalım. Hele hele kimilerinin dediğine göre hiç bir profesyonel m43 mü kullanır canım aaa ! Dolayısı ile PL3+14-42 kullananı da profesyonel diye tanımlamazsınız "herhalde" :) Gerçi herşeyiniz gibi bu ifadeniz de tutarsız ya... Ekipmana bakıp pro diyenler işlerine gelmeyince çekilen fotoğrafa bakıp pro veya işte çok bilen deyiverirler. Buna karşılık olarak da bu laf üretmekte çok başarılı olanlardan konunun aslı olan fotoğraf hakkında hiç bir üretimlerini göremeyiz.

Yani, 10'larca inceleme sitesinden herkesin kendi gözleri ile görebileceği kanıtları kaynakları ile ortaya koyarsınız...
    Kendi çektiğiniz fotoğrafları delil olarak ortaya koyarsınız, bu fotoğrafların az-çok değerleri (maddi veya başka biçimde) ortadadır, herkes görür...

Bunların karşısında sadece laf üretek ile bu insanlara ne vermeyi amaçlıyor olabilir birisi ? Bilgi, kaynak, kanıt yok. Sadece şahsi olarak bu hobiden ne şekilde keyif aldığına dair kendisine özel yorumlar. Peki neden herkesin ulaşabileceği bu bilgileri vermekten-paylaşmaktan uzak durur ? Siz ekipman konusunda Dünya'nın farklı coğrafyalarında inceleme yapan, ellerinden belki süreç içerisinde onlarca farklı marka-model geçirmiş kişilerin sistematik inceleme prosedüründen geçerek elde ettikleri analizleri ve arşivlerini + bunların birbirleri ile kendinizin görerek kıyaslayabileceğiniz imkanlar olarak size sunulmalarını... böyle laftan başka hiçbir şey üretmeyen kişilerin laflarından daha mı değersiz bulursunuz ?!

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.