Şimdi Ara

Aynı bina ping farklı sorunu. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.567
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    senin iç tesisatta da problem var büyük ihtimal. Hat 8192 de buluşmaya çalışıyor (8 mbit) ancak 7.5 da falan kalmış hat max 8.5 da kopar demiş modem. Bilgin olsun
  • kütahyalı_ramazan kullanıcısına yanıt
    Altyapının desteklediği hız bu, daha fazla veremiyor. Santrale uzaklığım fazla, artı bir de TT'nin kalitesiz altyapısından kaynaklı problemler. Bina içi kabloda problem yok. Çünkü binaya gelen ankastre kutusundan direkt modeme cat5 kablo çekili ayrı olarak. Modem bağlantının kopmaması için hızı kendi ayarlıyor. SNR Sınırını düşük tutturmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EmRe42TRK -- 17 Eylül 2019; 10:42:50 >
  • EmRe42TRK kullanıcısına yanıt
    turknet kullanma zorunluluğunuz yok ise (ev telefonu ihtiyacı bedava aylar gibi gibi)

bence bu hız için fazla ödüyorsunuz
    https://www.netspeed.com.tr/tarifeler/

8 mbps 58 tl

ama ping durumu için bir şey diyemem. Bunlar tt den kapasite kiralama ile çalışıyorlar diye biliyorum (tt ile aynı değil kapasite kiralama) (not cgnat var)

ihtiyacınıza göre deneme yanılma yapardım ben ;) belki daha düşük ping verir belki daha yüksek
  • kütahyalı_ramazan kullanıcısına yanıt
    Piyasada daha ucuz internetlerin olduğunu biliyorum. Ama ev telefonu bulunması gerekiyor. Ev telefonu ile fiyat zaten TT'den aldığında aynı kapıya çıkıyor. İleride bir gün ev telefonu ihtiyacı olmaz ise dediğiniz firmayı araştırırım.

Not cgnat'tan kastınız, aynı ip'yi farklı kullanıcılara paylaştırmama garantisi mi var demek oluyor, tam anlamadım. Turknet'te kullanmıyor mu zaten kiralama yöntemini?

15 seneye yakın TT kullandım. TT den hizmet aldığım zamanlarda doğru dürüst hız bile alamadım. 8-9 mbps'leri, hep geçici süreler gördüm. Aradığımda ise altyapınız daha fazla desteklemiyor, santrale uzaklığınız fazla diyip 4 mbps'lere sınırladılar. Hız Turknet'e geçtikten sonra yükseldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EmRe42TRK -- 17 Eylül 2019; 11:8:1 >
    Son durum ne oldu hocam?
  • turuncu_ kullanıcısına yanıt
    Turknet'in veri merkezi İstanbul'da olduğu için, Konya içi ping testinde düşme olması zaten mümkün değil.

Ama benim için önemli olan yurtdışı çıkış pingini düşürmeyi başardım. Şuan internet oldukça stabil ve gecikmesiz durumda.

Yaptığım işlemler sırası ile;

Bu konuda bahsedildiği gibi modemden 192.168.2.58 ip'sine 55 numaralı portu açıp, modemi kapatıp açtım. Test ettim, düşüş olmamıştı. En son modeme res attım, yeniden kurdum. Yine düşüş olmamıştı.

En son benim ankastre kutusunda gelen cat5 kablo ile modem kablo bağlantısı arasındaki kabloda ek vardı. O kablo bağlantısını diğer türlü bağladım. Bir de böyle deneyim, test edeyim dedim. Aynı günün akşamı eve geldiğimde ping düşmüş bir şekildeydi.

Tam emin değilim ama düşüş bence port açma ve reset işleminden sonra düzeldi. Kablo yönü değiştirme ile düzelmesine ihtimal vermiyorum.

İstanbul pingi şuan alt komşumun pingi ile eşit durumda ve internet daha stabil ve kararlı duruma geldi. DSLAM cihazına 4 ping çok iyi bir değer.

Aynı bina ping farklı sorunu.

Yardım etmeye çalışan herkese tekrar teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EmRe42TRK -- 22 Eylül 2019; 12:48:5 >

Bölgenizde vdsl2 desteklenmiyor anladığım kadarıyla. Bu konuda bir talep oluşturdunuz mu?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    Bu bölgede çoğu ev halen Adsl kullanıyor. Ama yeni yapılan binalara kapsama haritası ile baktığımda hibernet-fibernet var olarak görünüyor. Zaten o bölgeden de turksat altyapısı geçiyor.
    Anladım, dilerseniz işletmecinize vdsl2 talebinde bulunabilirsiniz.

• XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    Santrale olan uzaklığım fazla, zaten o yüzden yüksek hız alamıyorum. Araya bi saha dolabı falan koymaları lazım. Onu bile yapmayan adamlar vdsl hiç geçirmezler sanırsam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EmRe42TRK -- 23 Eylül 2019; 20:11:49 >
    Taleplerinizi iletin yine de internetten veya şahsen.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.