Şimdi Ara

Aynı kablo ile 3 pc den biri nete giriyor ikisi girmiyor, diğer iki her yerde nete giriyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Evimde nete bağlanabilmek için tek kablo var ve bu kabloyla acer marka laptopuma anında ve sorunsuz nete bağlanabiliyorum.
    aynı kabloyu masaüstü veya arkadaşımın casper marka laptonuna taktığımda ikisi de sınırlı bağlantı sarı ünlem hatası veriyor.
    bu iki bilgisayarda hiç bir sorun yok başka her yerde nete sorunsuz girebiliyorlar...

Bilmece gibi oldu sanırım ama bunu iki aydan beri çözemedim pek anlamıyorum bu işlerden yardımcı olursanız sevinirim.

Tüm bilgisayarların ip ve dns ayarları otomatik.
    elle de kurdum bu kez bağlandı yazıyor ama yerel ağ bağlantısında giden gelen trafiğinde giden var ancak gelen (0) sıfır gözüküyor nete girmiyor.
    masaüstü formattan önce de girmiyordu tekrar format da attım sürücüleri yükledim bir başka yerde anında girdi nette.
    modeme reset attım. modeme ping attırdım ama ping atılmadı.
    bağlantıyı onar dediğimde ip adresi yenilenmeye çalışıyor ancak başarılı olamıyor ağı yöneten kişiye başvurun diyor...ip alamıyor sanırım.

Hepsi bu. yardımlarınızı bekliyorum.teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahpediz -- 25 Ekim 2013; 16:49:52 >

• İp adresi almada sorun yaşanıyorsa elle ip vermelisiniz.Modem markasına göre yazacağımız ip değişecektir.

192.168.1.123(192.168.1 kısmı 3. ile aaynı olacak sonunda 255e kadar yapabilirsiniz
    225.225.225.0(Windows oto yazacak)
    192.168.1.1(1.2 veya 2.1 olabilir)

8.8.8.8
    8.8.4.4

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • üçünü de denedim olmadı bağlanmadı.
    gelen trafik sıfır gözüküyor
    modem markam Air5341TT
    modem ip 192.168.2.1
    başka çözüm ?
  • XP Kullanıyorsan bilgisayar'ına şunu uygula; Link'e gir, orada herşey yazıyor. Sorun çözülecektir.http://www.inndir.com/XP_TCP_IP_Repair-40170p.html#.UmqE7nDK60g
    İstersen kendi sitesindende alabilirsin;http://www.xp-smoker.com/freeware.html
  • nete girmeyen pc lerden biri xp diğeri win7.

sizin bahsettiğinizi şeyi uyguladım programı indirip çalıştırdım ancak sonuç değişmedi.

bu arada benim için mucize denilen bir şey oldu 3 aydır gece gündüz nete bağlamaya çalıştığım masaüstüm kendiliğinden nete girdi.

çok şaşırmak ve sevinmekle beraber sadece virüs programımı (microsofot securitys essantials) güncelledim ve chrome indirip kurdum pc ye ve aniden net tekrar gitti.

kabloyu çalışan laptopa taktım net var tekrar masaüstüne taktım ancak net yok. bu nasıl olabiliyor aklım almıyor kendiliğinden geliyor ve kendiliğinden gidebiliyor hiç bir şey yapmadan.

yeni ve harici bir ethernet kartı da bulunuyor ayrıca.

ne yapmam gerek hiç bilemiyorum. eğer sorunu çözebilirsem buraya yazarım. o zamana kadar bu konuda daha önce karşılaşmış ve bilgisi olanlardan cevaplarını bekliyorum.

ilginiz ve yardımlarınız için teşekkürler.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.