Şimdi Ara

Aynı kablodan farklı yayın alınabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, 20 katlı bir apartmanda oturuyorum ve 10.katındayım. Binada, tüm apartmanın kullandığı merkezi bir uydu var. Galiba santrali mi ne varmış. Neyse bizim eve sadece bir uydu kablosu geliyor ve ben bunu TV de kullanıyorum. Ancak Skystar 2.8 ismindeki Uydu kartını almayı ve bilgisayara takmayı planlıyorum. Sormak istediğim, acaba bu bizim eve gelen tek kabloyu splitter(bir uydu girişi iki çıkışı var) yardımı ile iki ayrı yayın alabilir ve diğer yayını bilgisayarımda kullanabilir miyim? Geçen doğubankta bir uyducuya sordum ve bana ayrı ayrı yayınlar izleyemezsin. Ancak Tvde ne izleniyorsa onu izleyebilirsin dedi. Yani TVye bağlı reciever KanalDyi gösteriyor ise, bilgisayarda da, kanald ve onun bulunduğu paketteki kanallardan başka hiçbir kanalı izleyemezsin çünkü göstermez dedi. Bir elektrikçide tam aksini, eğer TVde bir kanal izleniyorsa, sen o kanalı izleyemezsin dedi. Kafam karıştı valla Acaba nasıl olur eğer böyle bir düzenek kursam evde? Eğer sorunsuz bir şekilde splitterle ayrı yayınlar alamayacaksam, taa 10 kat yukardan kablo mu çektirmeliyim???

• Seyredersin.Yalnız splitter ve kablonun kalitesi önemli.Sinyal seviyesi düşük olursa aynı anda ikisi de açık olursa sorun olabilir.
    quote:

Orjinalden alıntı: muratbaba

Arkadaşlar, 20 katlı bir apartmanda oturuyorum ve 10.katındayım. Binada, tüm apartmanın kullandığı merkezi bir uydu var. Galiba santrali mi ne varmış. Neyse bizim eve sadece bir uydu kablosu geliyor ve ben bunu TV de kullanıyorum. Ancak Skystar 2.8 ismindeki Uydu kartını almayı ve bilgisayara takmayı planlıyorum. Sormak istediğim, acaba bu bizim eve gelen tek kabloyu splitter(bir uydu girişi iki çıkışı var) yardımı ile iki ayrı yayın alabilir ve diğer yayını bilgisayarımda kullanabilir miyim? Geçen doğubankta bir uyducuya sordum ve bana ayrı ayrı yayınlar izleyemezsin. Ancak Tvde ne izleniyorsa onu izleyebilirsin dedi. Yani TVye bağlı reciever KanalDyi gösteriyor ise, bilgisayarda da, kanald ve onun bulunduğu paketteki kanallardan başka hiçbir kanalı izleyemezsin çünkü göstermez dedi. Bir elektrikçide tam aksini, eğer TVde bir kanal izleniyorsa, sen o kanalı izleyemezsin dedi. Kafam karıştı valla Acaba nasıl olur eğer böyle bir düzenek kursam evde? Eğer sorunsuz bir şekilde splitterle ayrı yayınlar alamayacaksam, taa 10 kat yukardan kablo mu çektirmeliyim???

• splitter bağladığınızda uydu kartından gelen voltaj ve uydu çihazınızdan gelen voltaj çakışıyor.

Aynı anda ikisinide kullanamazsınız fakat tek tek kullanabilirsiniz

ayrıca 10 kat yukardan gelmez arada yükseltici vardır, yuvarlak hesap herkatda 4 mt 40 mt kablo yapar

Apartman yönetimi ile konuşun belki bir çözüm bulunur
  • Peki mesela senin anlattığına göre bizim katta bulunan o cihaza daha kalın kaliteli veya özellikli kablo çeksem splitter la ayrı yayınları sorunsuz alabilir miyim? Veya o katta bununan aletten yeni kablo mu çekmeliyim?
  • apartmanınızın merkezi siteminden kablo çekebilirmisiniz bilmiyorum yönetim ile konuşmanız gerek.

Merkezden çektiğinizde araya spliter a gerek yok
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.