Şimdi Ara

Kablo en iyi nasıl bağlanır ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
1
Favori
14.226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar son zamanlarda motosikletimin bazı elektronik aksamlarını yenilememden dolayı kafamda bazı sorular oluştu. Mesela elektrik ile uğraşan(özellikle oto elektrik) bir insan %100 olarak kablo sıyırma ve bağlama işlemini gerçekleştirmiştir. Peki bu işin en sağlıklısı nasıldır. Yani iki kablo birbirine nasıl bağlanır. iki ucun izolesini sıyırıp telleri açıp birbirine sarıp elektrik bandıyla üstünden geçmek midir ? Yada daha farklı teknikleriniz var mı ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kablo En İyi Nasıl Bağlanır

Elektrik kabloları, ev ve işyerlerinde elektrikli cihazları güç kaynağına bağlamak için kullanılan esastır. Kabloları doğru şekilde bağlamak, güvenli ve verimli elektrik akışı sağlamak için hayati önem taşır. İşte elektrik kablolarını bağlarken izleyebileceğin adımlar:

• Güvenlik Önlemlerini Alın: Başlamadan önce, elektrik akımını ana güç kaynağından kapatın. Ayrıca, ellerinizi ve çalışma alanınızı kuru tuttuğunuzdan emin olun.

• Kabloyu Hazırlayın: Kablo kılıfını, bağlantının yapılacağı noktaya kadar soyun. Soyma işlemi için uygun bir tel sıyırıcı kullanın.

• Kabloyu Bağlayın: Kablo uçlarını, uygun elektrik konnektörüne veya terminal bloğuna bağlayın. Bağlantı türü, kablonun boyutuna ve bağlantının amacına bağlıdır.

• Bağlantıyı Yalıtın: Bağlantıyı, elektrik bandı veya ısıyla daralan makaronlar gibi uygun bir yalıtım malzemesiyle yalıtın. Bu, kısa devreleri ve elektrik çarpması riskini önlemeye yardımcı olacaktır.

• Gücü Geri Verin: Bağlantılar tamamlandıktan sonra, elektrik akımını ana güç kaynağından yeniden verin.

• Bağlantıyı Test Edin: Bir voltmetre veya test lambası kullanarak bağlantının düzgün çalıştığını test edin.

İpuçları:

• Uygun boyutlarda kablolar ve konnektörler kullanın.
    • Kabloyu çok fazla soymayın, aksi takdirde tel zarar görebilir.
    • Bağlantıları sıkın ancak fazla sıkmayın.
    • Birden fazla kabloyu bağlarken, renk kodlarına dikkat edin.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • İlk etapta kabloları yaralamadan uygun boyutta uçlarını açarsınız daha sonra uçlarına biraz lehim verirsiniz. Daha sonra ısı ile daralan makaron taktıktan sonra iki kabloyu birbirine lehimleyip ardından makaronu ısı ile daraltıp izalasyonu sağlarsınız. Hatta iki kat makaron daha iyi olur. Elektrikçi değilim ama ben olsam böyle yapardırdım.
  • Evet arkadaşlar yok mu başka fikirleri olan ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: certy

quote:

Orijinalden alıntı: [Hugo]

Evet arkadaşlar yok mu başka fikirleri olan ?

En iyi fikir verilmiş zaten. Daha ne istiyorsun?

Evet en iyi fikir verilmiş fakat çoğu motorcular yada oto elektrikçileri bu yöntemi kullanmıyor. Çoğu izoleyi sıyırıp düğümleyip bantılıyor. Bende dün aynı şekilde yaptım fakat kablo çıkar veya kopar diye tereddütlerim oldu.
  • quote:

Evet en iyi fikir verilmiş fakat çoğu motorcular yada oto elektrikçileri bu yöntemi kullanmıyor. Çoğu izoleyi sıyırıp düğümleyip bantılıyor. Bende dün aynı şekilde yaptım fakat kablo çıkar veya kopar diye tereddütlerim oldu.

o zaman kablolarında ek olmayacak,yeni kablolarla eksiz tesisat çekecek;baglantı için kablo ucunu sıyırınca lehim ile saglamlaştıracaksın
  • Arkadaşlar birde bir sorum olacak. Örneğin aşağıdaki resimde röleye giden bir siyah kablo var ve mavi kabloyuda siyaha bağladım. Böylece siyahtan maviye elektrik almış oldum değil mi ?

• up
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tek söylenebilecek şey mavi ve siyah kablolar kısa devre oldu yani röle boşta ise üzerlerinden akan akım aynıdır.
  • quote:

Arkadaşlar birde bir sorum olacak. Örneğin aşağıdaki resimde röleye giden bir siyah kablo var ve mavi kabloyuda siyaha bağladım. Böylece siyahtan maviye elektrik almış oldum değil mi ?

Sorduğun sorulardan yola çıkarak , bu konuda yeterli bilgi birikiminin olmadığı anlaşılıyor,dikkatli olmalısın hatalı bir durumlda sıkıntı yaşayabilirsin.DH dostlarının tavsiyelerinede itibar etmelisin.İyi bayramlar kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PERİSKOP -- 18 Ağustos 2012; 14:19:09 >

• quote:

quote:

quote:

Bir çatı tamircisi her sene eski bir evin çatısını onarırmış. Evin bir yeri hep akarmış.

Çatı tamircisine ihtiyaç olduğu bir sene tamirci hastalanmış. Yerine çıarğı gitmiş. Çırak çatıyı öğrendiği şekilde güzelce onarmış.

Ustasının yanına gitmiş. Usta çatıyı onardım, buda parası diye parayı uzatmış.

Ustası sormuş; çatının şurasında bir yer vardı ne yaptın demiş.

Çırakta orayı güzelce düzelttim, biraz uğraştırdı ama bir daha 20 sene akmaz usta demiş.

Ustada çırağa iyi halt etmişsin, ben orayı her sene özellikle gelişi güzel düzeltir, bir yıl idare edecek şekilde bırakırdım. Ertesi sene adam yine gelir çatıyı tamir ettirirdi! Bizi ekmeğimizden ettin iyimi! diyede sitem etmiş.

Sen ustaların o geçici çözümlerine bakıyorsan ve kendi işini öyle yapıyorsan sen şimdiden usta olmuşsun demektir

• quote:

Orijinalden alıntı: goçhisar

quote:

quote:

quote:

Bir çatı tamircisi her sene eski bir evin çatısını onarırmış. Evin bir yeri hep akarmış.

Çatı tamircisine ihtiyaç olduğu bir sene tamirci hastalanmış. Yerine çıarğı gitmiş. Çırak çatıyı öğrendiği şekilde güzelce onarmış.

Ustasının yanına gitmiş. Usta çatıyı onardım, buda parası diye parayı uzatmış.

Ustası sormuş; çatının şurasında bir yer vardı ne yaptın demiş.

Çırakta orayı güzelce düzelttim, biraz uğraştırdı ama bir daha 20 sene akmaz usta demiş.

Ustada çırağa iyi halt etmişsin, ben orayı her sene özellikle gelişi güzel düzeltir, bir yıl idare edecek şekilde bırakırdım. Ertesi sene adam yine gelir çatıyı tamir ettirirdi! Bizi ekmeğimizden ettin iyimi! diyede sitem etmiş.

Sen ustaların o geçici çözümlerine bakıyorsan ve kendi işini öyle yapıyorsan sen şimdiden usta olmuşsun demektir

yani.

• Bir benden mi bahsetti?

Birbirine burkup lehimlenmesi lazım tabi daralan makaronla da kapatırız ek yerini . Ayrıca bütün fişler jakların da kontak spreyi ile ıslatılmış olması da gerekiyor.
  • motor 3 hızlı dahlander motor. İlk sorduğunuz soruda 3 kablo içerde kısa devre demiştiniz. Evet kısa devre olması gerekli. Ayrıca 3 hızlı kullanmak için 4 kontaktör kullanmalı. Yok ben yıldız-üçgen kullanıyorum derseniz sadece yavaş ve orta hızlı olmak üzere 2 hızda kullanabilirsiniz. O takdirde birleştirilmiş uçlara birşey bağlamanıza gerek yok.Bu durumda yıldız-üçgen değilde yıldız-seri yıldız olarak kullanabilirsiniz.

Şemadaki birleştirilmiş uçlarla beraber gene 9 kablo oluyor. Motor bobin uçları ile motor klemensinden çıkan kablo sayısını birbirine karıştırmayın.

Sorunuzun cevabı bumudur
  • Oldumu ???
  • buat klemes ve izole bant ile çok sağlam yapıla bilir
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.