Bundan yaklaşık bir ay kadar önce 4GB ram ile çalışan sistemime 3 adet yeni 2GB DDR2 800Mhz ram siparişi verdim. Anakartım maksimum 32GB ram desteği verdiği için yeni sipariş verdiğim ram'ları sisteme taktım ve 8GB ram çalıştı. Fakat, ne hikmetse "görüntü sürücüsü çalışmayı durdurdu ve kurtarıldı" hatası almaya başladım. Bu sorunla ilgili herkes başka bir çözüm önerisi veriyor fakat hiç kimse kesin çözümü bilmiyor. CPU-Z programı ile ramları kontrol ettiğimde gözüme bir ayrıntı takıldı onu sizlerle paylaşmak istedim.
Elimdeki eski ram (Hi-Level 2GB 800 Mhz) ile yeni aldığım ram'lar CPU-Z programında farklı görünüyor. Bu durumda elimdeki ramları sadece belli bir hızda çalışmaları için ayarlamam mümkün mü?
Teşekkür ederim, Emre
Bios a girip ram hızlarını en yavaş olanlara göre ayarlaman lazım bence. Hepsi de aynı değerlerde olursa daha iyi olur.
Bios'tan hepsini ayni degerlere getirip sabitledim. En yavas olani denemedim sanirim. Ram'larin 800 Mhz'lik olduklarini gözönünde bulundurup 400 Mhz'yi sectim ama neylersin ki ayni hatayi almaya devam ediyorum. Mecburen 6GB ram ile kullaniyorum sistemimi. O zaman hemen hic bu hatayi almiyorum. Fakat, Battle Field 3 oynamaya calistim ve sistem dondu kaldi. :)
Sistemde bazi degisikliklere gittim. Bakalim simdi nasil performans gösterecek.