Bildirim
Aynı Çipsetli, Farklı Marka Ekran Kartları Arasındaki Farklar?
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
Üretim Kalitesi, Soğutma kapasitesi, Dayanıklılık vs.. Ama ünlü markalardan alıyorsan (Sapphire Asus vb..) çok fazla tereddütte kalma. Aşırı marka takıntısı iyi değil bence. -
hangisinin soğutması daha iyiyse onu al. sonuçta hiçbirisi merdiven altında üretilmiyor -
quote:
Orjinalden alıntı: rasobey
Üretim Kalitesi, Soğutma kapasitesi, Dayanıklılık vs.. Ama ünlü markalardan alıyorsan (Sapphire Asus vb..) çok fazla tereddütte kalma. Aşırı marka takıntısı iyi değil bence.
Üretim kalitesi demektesinizde, benim sorum zaten buydu ne üretiyorlar ki (Hangi parça?) ürettikleri nesneler arasında nitelik ve kalite farklılıkları oluşmakta.
Sorunun amacı bu konudaki bilgi yetersizliğini ortadan kaldırmak, belirli bir ekran kartı hakkında bilgi almak değil, üstte verilen ekran kartı modeli bir örnekti. -
iyi edebiyat yapmışsın çok öğretici bir topic oldu +1 -
Şimdi üretim kalitesinden kasıt, kullanılan malzemeler. Mesela PCB'nin yapımında kullanılan plastik, soğutucunun neyden yapıldığı (Bakır, alüminyum vs.. ) , fan sistemi ( ball bearing vs.. ) , fan ömrü, kalitesi , kartın yanında verilenler (ekstra yazılım,oyun vs.. ) , teknik servis yeterliliği , tasarım-görünüş gibi farklılıklar var aynı model / farklı marka kartlar arasında.. -
quote:
Orjinalden alıntı: strafor
Şimdi üretim kalitesinden kasıt, kullanılan malzemeler. Mesela PCB'nin yapımında kullanılan plastik, soğutucunun neyden yapıldığı (Bakır, alüminyum vs.. ) , fan sistemi ( ball bearing vs.. ) , fan ömrü, kalitesi , kartın yanında verilenler (ekstra yazılım,oyun vs.. ) , teknik servis yeterliliği , tasarım-görünüş gibi farklılıklar var aynı model / farklı marka kartlar arasında..
sağol hocam bende öğrenmiş oldum. -
Wurtz:
Önceki iletide edebi unsur içeren yazı yoktur, sizin Edebiyat tanımınızı öğrenebilir miyiz? 'gereksiz' ifadeler ile forum kirliliği yaratmayınız (aynı çipsetli farklı markalı ürünler arasında sadece soğutucu farkı yok siz yeteri kadar bilgi sundunuz mu ki, konu hakkında ayrıntılı bilgi almak isteyen kullanıcıya gereksiz konuşmakla nitelendirmektesiniz)
Sorulan ve öğrenilmek istenen: Aynı çipsetli ekran kartları farklı markalarca ortaya konmakta bu markalar ek olarak hangi parçaları üreterek ürünü satmakta? Strafor' da buna 'kısmen' açıklık getirdi. -
quote:
Orjinalden alıntı: strafor
Şimdi üretim kalitesinden kasıt, kullanılan malzemeler. Mesela PCB'nin yapımında kullanılan plastik, soğutucunun neyden yapıldığı (Bakır, alüminyum vs.. ) , fan sistemi ( ball bearing vs.. ) , fan ömrü, kalitesi , kartın yanında verilenler (ekstra yazılım,oyun vs.. ) , teknik servis yeterliliği , tasarım-görünüş gibi farklılıklar var aynı model / farklı marka kartlar arasında..
Ben donanımsal farklılıkları kasıt ettim, gönderdiğim ileti yeterince açık olmadı galiba, Aynı çipset taşıyan farklı markalar tarafından üretilen ekran kartları arasında sadece soğutucu (fan) farkı yok, fanın yanında verilenler ve servis desteği kartın donanımsal farklılığını oluşturmamakta (Tasarım farklılığı bilgisi hariç), bunlar donanım dışı etmenlerdir.
-
Hocam ekran kartının ramlerindede değişiklik oluyor.Mesela 1.4 ns lik ram kullanacağına asus zotac 1.2 ns lik ram kullanır buda biraz olsun performans artışı ve o.c çekildiği zaman daha yüksek performansa ulaşır.Soğutma blokları, kullanılan transistörlerin kalitesi sonra kullanlan kapasitörlerin kağıtlı değilde katı oluşu bunlar hem kartın ömrünü uzatır hemde daha serin çalışmasını sağlar -
Üretilen Ekran kartları arasında Pek farklılık olmamasına rağmen farklı markalar tarafından aynı çiplerin e.k olarak ortaya konulması önem ortaya çıkarmıyor düşüncesindeyim, Ati ve Nvidia günümüzde ürettiği çipleri kendi markası altında ekran kartı düzeyine getirip satmakta, fakat farklı markalarında ortada olması rekabetin arttırılması ilkesinin sonucu olduğunu düşünmekteyim. -
bak şimdi sana şöyle açıklıyım.
üretim farklılıkları dandik modellerde ortaya cıkar.
mesela 7600gs vardı zamanında ddr2 ile üretildi ama palit 1.4ns ddr3 bellek koymustu adıda 7600gs sonic di.
yada xfx 7600gt xxx edition na 1.1 ns bellek koymustu overclockla cosuyordu
genele high end kartlarda ati yada nvidia kartı üretir üreticilere yollar üreticiler kendilerine göre bios yazarlar etiket kutu hazırlar satarlar. bu kartlarda hiç bir fark yoktur.oluşacak tek fark etiketteki hatun resimleri biosundaki ufak tefek fan ayarları falan yada 25mhz cik artısla oc edition derler vs vs.
ama birde böyle ürünlerde var mesela 4850 yi palit kendi tasarımı ile üretip 3 faz ile gpu yu besleterek daha iyi o/c kapasitesi yakalatmıs daha sessiz bir fan çözumu yakalayarak belkdi daha iyi bellek kullanarak geliştirdigi modeller var aynılarını 8800 lerde falanda yapmıstı.
ürünlerde kalite farkı kendi üretimi olan kartlarda ortaya cıkar.
mesela xxxxx gt diye bir kart var asus bu kartı kendisi tasarlıyor gpu yu falan nvidia dan alıo diyelim kartı kendisi tasarlıyor.
burdaki önemli etkenler bobinler güç katları fedler mosfetler kondansatörler pcb dayanıklılıgı vs vs gibi elektronik malzemenin dayanıklılıgı bunların dayanıklı olması sadece overclockta + saglar gunluk kulanımda her firma zaten en az 5 yıl calısacak sekilde tasarlıo kim nekadar kullanıoki ekran kartını
umarım acıklayıcı olmustur
-
quote:
Orjinalden alıntı: tolgacem
bak şimdi sana şöyle açıklıyım.
üretim farklılıkları dandik modellerde ortaya cıkar.
mesela 7600gs vardı zamanında ddr2 ile üretildi ama palit 1.4ns ddr3 bellek koymustu adıda 7600gs sonic di.
yada xfx 7600gt xxx edition na 1.1 ns bellek koymustu overclockla cosuyordu
genele high end kartlarda ati yada nvidia kartı üretir üreticilere yollar üreticiler kendilerine göre bios yazarlar etiket kutu hazırlar satarlar. bu kartlarda hiç bir fark yoktur.oluşacak tek fark etiketteki hatun resimleri biosundaki ufak tefek fan ayarları falan yada 25mhz cik artısla oc edition derler vs vs.
ama birde böyle ürünlerde var mesela 4850 yi palit kendi tasarımı ile üretip 3 faz ile gpu yu besleterek daha iyi o/c kapasitesi yakalatmıs daha sessiz bir fan çözumu yakalayarak belkdi daha iyi bellek kullanarak geliştirdigi modeller var aynılarını 8800 lerde falanda yapmıstı.
ürünlerde kalite farkı kendi üretimi olan kartlarda ortaya cıkar.
mesela xxxxx gt diye bir kart var asus bu kartı kendisi tasarlıyor gpu yu falan nvidia dan alıo diyelim kartı kendisi tasarlıyor.
burdaki önemli etkenler bobinler güç katları fedler mosfetler kondansatörler pcb dayanıklılıgı vs vs gibi elektronik malzemenin dayanıklılıgı bunların dayanıklı olması sadece overclockta + saglar gunluk kulanımda her firma zaten en az 5 yıl calısacak sekilde tasarlıo kim nekadar kullanıoki ekran kartını
umarım acıklayıcı olmustur
Hocam o.c vmod ve bundan açığa çıkan ısı kartın kullanım süresine etki etmiyormu ? Ayrıca yazınıda çok beğendim gayet açıklayıcı olmuş
-
Arkadaşlar Merhaba,
Evet özellikle en önemli unsur, O.C değerlerini tetikleyen ekran kartı üzerindeki ram seçimidir. Ciddi anlamda ekran kartı üzerinde kullanılan ram markası ve özelliği hem ürünün kullanım süresi, hem dayanıklılığı hem de perfomansı açısından getiri sunmaktadır. Tüm bunların yanısıra kutu içeriğide çok önemlidir. Belki birçok kullanıcı için önemli olmasada, büyük ve gösterişli kutular, yanında orjinal oyun çıkan, bir sürü yazılım ve kablo çıkan bir ürün, içinden sadece sürücü ve 2 kablo çıkan bir ekran kartına göre 20-25$ daha pahalı olabilir, ama bazen birçok müşteri için, bol içerik tercih sebebi olabiliyor. Zira içinden çıkan ekstra kablolar ve yazılımlar ihtiyacınız doğduğunda çoğu zaman bulmakta zorlanabileceğimiz ya da ciddi anlamda pahalı olabilecek kablolar olabiliyor. Ülkemize ithal ettiğimiz XFX ürünlerinde de durum böyledir. Elbette her ürünün belli bir alıcı kitlesi vardır ve hangi ihtiyaca yönelik olacağı, yanısıra arıza oranının ne kadar düşük olduğu hem ithalatçı firma hem de son kullanıcı açısından önemlidir.
edit: İmlâ
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fireball -- 15 Şubat 2009; 15:26:00 >
-
Aslında hocam ekran kartının içinden çıkan oynlara kim bakıyorki ? Zaten içinden oyun çıkan kartların sayısıda bir elin parmaklarını geçmez.Birde o.c edition diye kullanıcılara kartlarını 20-25$ fazla fiyata satan üreticilere Ekran kartı alıcaklar dvı dönüştürücü ,hdmı dönüştürücü ,d-sub dönüştürücü , 6 veya 8 pinlik elektrik kablosu dışında zaten bir şey kullanmıylar zaten bunlarda kartın kutusunun içinde geliyor(Cf-Slı kablosunu ve s-video kablosunu saymıyorum).Yazılım olarakda zaten cdsi çıkıyor.Diğer yazılımları korsan veya orj. ( İsteyen korsan alıyor isteyen orj. ) buluyoruz zaten.Zaten donanım alırken çoğu arkadaşlar ya forumlara soruyorlar yada donanım incelemelerine bakıyorlar.Örn ben Sapphire Hd4650 almadan önce 15 gün ekran kartı incelemelerine bakmıştım.
-
Siz de haklısınız ancak olayı sadece ülkemiz boyutunda düşünmemek gerekiyor. Yurtdışında korsan oyunlar ciddi anlamda pek tercih edilmiyor (ülkemize oranladığımızda) hele ki özellikle oyunların çoğu artık Internet üzerinden oynanan oyunlar olduğu için. Bir de şu var ki, birçok kullanıcı O.C değerlerine kendi ulaşmaktansa hazır overclock edilmiş kartları tercih ediyor. Elbette donanımhaber ve benzeri forumların ve bilgili kullanıcıların yardımları ve destekleri ile ürün ve donanım bilgisinin geliştiği muhakkaktır ancak ülkemizde mesela hâlâ oyun akıcılığını "bu 512 MB herşeyi oynatır" mantığıyla satın alan ve satan kitlelerin olduğunu düşünürsek, daha bilinçli ancak O.C yapmaya korkan ya da uğraşmak istemeyen kitlelerin de varlığını yadsımamak gerekir. Bunu şöyle düşünebiliriz, örneğin bazı kullanıcılar Warcaft Oyunu alırken, bazıları 2-3 katı para vererek Collector's Edition versiyonunu alarak daha özel bir versiyona sahip olmayı istiyor. Bir nevi bu örnek gibi bazı kullanıcılar da kendisi düz versiyon alıp overclock yapmayı tercih ederken, bazıları da XXX ya da Black Edition gibi versiyonları istiyor. Dolayısı ile biz ithalatçılar da, her kesimin isteğine kulak vermek durumundayız. Üreticilerde aynı şekilde elbette. Talep doğrultusunda üretim yapıyorlar.
-
Tabiki hocam siz de haklısınız ama bir firmanın (örn:palit) Sonic veya sonic+ olarak kart çıkarması ve sadece 50 mhz için 20-30$ alması bana soygunculuk gibime geliyor.Aslında burda kullanıcılarında bilinçsizliği var.Ben pek internetten oyun oynamıyorum oynasam bile şirkette olduğum zamanda ufak tefek oyunlar oynuyorum.Mesela knght online gibi oyunlara sinir olurum.Sonu hiç gelemeyen bi oyun onun yerine farcry oyna crysis oyna ama bu internet cafelerinde işine gelioyor çünki bu tür oyunlar yüksek sistem gereksinimine ihtiyaç duyuyorlar.Birde 512 mb benim kartım ama oyunları açamıyorum diyen arkadaşlara hiçbir şey demiyorum.Önemli olan bellek miktarı değilki o veriyi işleyecek olan çip.Bazı bilgisayar firmaları(Casper) quad core işlemciye 8600gt veya 9600 gt ddr2 kart takıyorlar bu resmen müşteriyi kazıklamaktır yanlış düşünüyorsam eğer söyleyin.....
-
Kesinlikle doğru sonuna kadar katılıyorum size -
Aynı çip farklı markalı ekran kartlarının temel farklılıklarını: Ram, soğutucu (Fan), dış tasarım, bobin vs, kutu içerik, yazılım destek ve Bios olarak nitelendirebilriz,
Tolgacem teşekkür ederim. -
bişey değil faydalı olabilmişsem ne mutlu.
N-0NE
dostum senin sorunada gelince ben 7600gs sonic te palitin baya uzunca bir sure vmod ile kullandım hepsi likid kondansatördu ve pcb kalitesi cok iyi degildi 7600gs sonic te bobinler elektronikciden tanesini cok ucuza aldıgımız devrelerde kullandıgımız sarım bobinler gibiydi ama her ürün calısabilecegi seyde calısır.
100 c de max calısan bir likid kondansator 100 u gordumu şişer diyelim ama o 90 da calısırsa ömru azalmaz.zaten dedigim gibi bir kartı 3 seneden fazla kullanmıyoruz 3 senede hata yapmadıkca malzeme ozellikleri dısında bir durum olmadıkca bozulmaz
Benzer içerikler
- üçlü ara bellekleme nedir
- ekran kartı tamiri
- paylaşılan gpu belleği nedir
- intel iris xe graphics
- gddr6 nedir
- rtx 5000 serisi
- rtx 5050
- ekran kartı güncelleme
- intel iris xe graphics özellikleri
- rx 8800 xt
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X