Evimde 2 tane bilgisayar var 2si de Win XP. Modem benim masamın üstünde ve ethernet kablosuyla bağlanıyorum, diğer bilgisayar bi arka odada ve Air 2310 ile bağlanıyor, 54 mbit ve %90 larda bir sinyal gücüyla.
O bilgisayardan paylaşılan klasörlere baktığımda benim paylaşılan klasörülerim görünüyor ancak benim bilgisayarımdan bakınca o bilgisayardakiler ve o bilgisayar görünmüyor, ping atılabiliyor.
Ben de dosya paylaşımı için o bilgisayardan benim bilgisayarımdaki dosyaları çekiyorum, benim bilgisayarımdan erişim olmadığı için atılmıyor malum. Bu sorunu nasıl çözebiliriz.
IP leri 2 bilgisayar da da sabitledim 192 168.2.10 255.255.255.0 192.168.2.1 192 168.2.20 255.255.255.0 192.168.2.1
Şeklinde.
Diğer sorun ise dosya aktarım hızı. Saniyede 1.4 mb gibi bir hızla aktarıyor ki bu da 10mbit e eşdeğer. Aygıt yöneticisinden ethernet kartının ayarını 1gbit ve diğer bilgisayardaki wirelessın da ayarını uygun şekilde yaptım. Kullandığım mode airties rt-206
Daha önce bu sorunu halletmiştim ama aradan zaman geçti ve yine o zamanki gibi uğraşıyorum.
Sorunun cevabı forumda var demeyin, olanları okumadan önce uyguladım zaten, benim yaptıklarımdan fazla yok eksik var :)
Şimdiden teşekkürler
Yardımcı olabilecek kimse yok mu bana :/
Onun bilgisayarından kablosuz bağdaştırıcıda dosya ve yazıcı paylaşımının açık olup olmadığını kontrol edin. Daha sonra da herhangi birşey paylaşmayı deneyin.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme