Şimdi Ara

Aynı modem üzerinden dosya paylaşımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
2.802
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Evimde 2 tane bilgisayar var 2si de Win XP.
    Modem benim masamın üstünde ve ethernet kablosuyla bağlanıyorum, diğer bilgisayar bi arka odada ve Air 2310 ile bağlanıyor, 54 mbit ve %90 larda bir sinyal gücüyla.

O bilgisayardan paylaşılan klasörlere baktığımda benim paylaşılan klasörülerim görünüyor ancak
    benim bilgisayarımdan bakınca o bilgisayardakiler ve o bilgisayar görünmüyor, ping atılabiliyor.

Ben de dosya paylaşımı için o bilgisayardan benim bilgisayarımdaki dosyaları çekiyorum, benim bilgisayarımdan erişim olmadığı için atılmıyor malum.
    Bu sorunu nasıl çözebiliriz.

IP leri 2 bilgisayar da da sabitledim
    192 168.2.10 255.255.255.0 192.168.2.1
    192 168.2.20 255.255.255.0 192.168.2.1

Şeklinde.

Diğer sorun ise dosya aktarım hızı.
    Saniyede 1.4 mb gibi bir hızla aktarıyor ki bu da 10mbit e eşdeğer.
    Aygıt yöneticisinden ethernet kartının ayarını 1gbit ve diğer bilgisayardaki wirelessın da ayarını uygun şekilde yaptım.
    Kullandığım mode airties rt-206

Daha önce bu sorunu halletmiştim ama aradan zaman geçti ve yine o zamanki gibi uğraşıyorum.

Sorunun cevabı forumda var demeyin, olanları okumadan önce uyguladım zaten, benim yaptıklarımdan fazla yok eksik var :)

Şimdiden teşekkürler

• Yardımcı olabilecek kimse yok mu bana :/
  • Onun bilgisayarından kablosuz bağdaştırıcıda dosya ve yazıcı paylaşımının açık olup olmadığını kontrol edin. Daha sonra da herhangi birşey paylaşmayı deneyin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.