Şimdi Ara

Aynı Özellikte 2 Single Ram İle Dual Kit Yapma ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
4
Favori
13.407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sagdakı resım suan kı kullandıgım ramın ozellıklerı ortada kı max kac olucagı yazıyo tek hata max 16 olucak 32 degıl
  • Peki bir soruda benden.iki tane dual kit alsam yani ayni iki dual kitte ayni.toplamda 4 ram oldu bunlar 4lu satilan ram kitleri gibi calisir mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • soralalp S kullanıcısına yanıt
    Tak çalıştır özelliği ile ( PnP ) hiç bir bios ayarı yapmanıza gerek olmadan en yüksek frekansta çalışır.
    bı bakın buna ayar yapmadan calısıyor yanı

• emrebdt kullanıcısına yanıt
    güzel soru calısır hocam
  • Dual çalışan RAMler değil, onları çalıştıran anakarttaki teknoloji. Eğer aynı özelliklerdeyse RAMler, anakartın desteği varsa dual channel çalışırlar.
    Cahil cühela oraya buraya copy/paste sistem yapıştıran arkadaşın mesajlarını takmayın
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrebdt

Peki bir soruda benden.iki tane dual kit alsam yani ayni iki dual kitte ayni.toplamda 4 ram oldu bunlar 4lu satilan ram kitleri gibi calisir mi?

Tamamen anakartla ilgili. Anakart quad channel destekliyorsa, istersen 4'lü paket al, istersen 2 tane 2'li paket al, istersen aynı RAMden kendin 4 tane al fark etmez, hepsi quad channel çalışır. RAMlerin hiçbir özelliği yok özetle.
  • Fabrikada ramlere dual çalışması için özel bir işlem yapılmıyor. 2 tane ram takarsan dual çalışır bu kadar basit. Ramlerin dual kit olarak satılmasının sebebi uyumsuzluk riskini en aza indirmektir. Eğer anakart sorun çıkarmazsa birbiriyle alakasız 2 ram dual olarak çalışabilir.
  • tesekkurler arkadaslar hersey ıcın
  • Arkadaşım ben vengeance cl9 1600 MHz ile crucial cl8 1600 MHz kullandım 2*4gb seklinde.
    Şuan SS gönderme imkanim yok ama cpu-z'nin memory kısmına baktığımda "dual channel" yaziyordu.
    Bu arada 5 aydir bu şekilde kullanıyorum hiçbir uyumsuzluk veya mavi ekran almadim bilgin olsun.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • zzp_2013 kullanıcısına yanıt
    tesekkurler bılgi için bende saolsun arkadaslar destekcı oldu tek tek alıcam ramı 16gb yapıcam fakat seyden korkuyorum overclock benım biosta yok max 1866mhz desteklıyor sıstem fakat otomatık overclock yaparmı ram bır daha yapmıyorsa suan kullangım ramın ozellıklerınde 2 tane 8 lık alıcam asagıdakı lınklerde suan kı ramım, almak ıstedıgım ramın lınkını atıyorum yardımcı olursan sevınırım

1-)http://pameti.heureka.cz/nanya-elixir-sodimm-ddr3-4gb-1600mhz-cl11-m2s4g64cb8hg5n-di/

2-)

• Vallahi hocam laptoplarin otomatik overclock yapip yapmadığını bilmiyorum yanlış yonlendirmis olmayayim.
    Ama 2.linkteki ramden alırdim ben olsam 1866mhzli

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • zzp_2013 kullanıcısına yanıt
    bende 2. olanı alıcamda ilk lınktekı benım ramım otomatık overclock olmuyosa bır daha parayı ziyan edıcez bakalım ınssallah bırı yazar yardımcı olur.
    beyfendi dedıgınız gıbı overclock ayarları bios sistemimde yok ve harici bir programda yok ramı overclock yapabılıcegım yanı yazılımsal destek olmazsa cıpsetın destekleyıp desteklememesı onemlı degıl fakat bu alıcagım ramde Kolay takılma ve otomatik hız aşırtma; BIOS'ta hiçbir ayarlama gerektirmez ve Tak çalıştır özelliği ile ( PnP ) hiç bir bios ayarı yapmanıza gerek olmadan en yüksek frekansta çalışır yazıyor. sızce almalımıyım yoksa suan ki ramın ozellıklerınde 16gb ram mı almalıyım. şuan ki ramım ve almak ıstedıgım 1866mhz lık ram asagıda lınklerı lutfen yardımcı olun

1-)http://pameti.heureka.cz/nanya-elixir-sodimm-ddr3-4gb-1600mhz-cl11-m2s4g64cb8hg5n-di/

2-)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DarkRayn -- 3 Ekim 2015; 2:30:29 >

• Bilgisayarı ağırlıklı ne amaçla kullanıyorsunuz? Eğer oyunsa fiyatı uygun ilanları tercih edin.

beyefendi sorumu anlamadınız galiba siz overclock yoksa suan kullandıgınız ramın ozellıklerının ustune cıkamazsınız dedınız gb olarak demıyorum fakat benım almak ıstedıgım ramde PnP ozellıgı var tak calıstır dırek bios ayarlı madem benım overclockum yok bu ramler dırek ayar yapıyor zaten alsam stabil calısır mı ? ben acıkcası kafayı taktım o kıngstona baska bısey dusunmuyorum o ramın ozellıklerı laptopumda bıre bır calısır mı onu ogrenmek ıstıyorum PnP ozellıgı ıle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DarkRayn -- 3 Ekim 2015; 12:43:53 >
  • Hocam ben demek istediğinizi anladım büyük ihtimalle çalışır ama bunu kesin olarak denemeden kimse birşey söyleyemez. Almışken en iyisini almak istiyorsunuz farkındayım ancak oyun amaçlı kullanacaksanız 1600 olmuş 2400 olmuş pek bir artısını görmezsiniz 1 fps oynar ya da oynamaz bu yüzden emin olduğunuzu tercih etmekte fayda var bunu anlatmaya çalıştım.

evet beyfendi almısken en ıyısi olsun ıstıyorum oyun amaclı kullanıcam ve max sevıyeye cıkarıp daha ılerde ugrasmak ıstemıyorum fakat kıngston ımpack modellerınden baska bı ram almak ıstemyorum sahsen 1600 mhz lerı var fakat onlarda cl si 9 ben rıske gırıp 1866 mhz cl 10 ları alıcam %10 daha ıyı fazla bır fark yok ama alıcam bakalım tesekkurler hersey ıcın
  • Cl 9 1600 mhz, cl 10 1866 mhz'den daha iyidir hocam buarada.

eminmisiniz baya arastırdım cunku carpanlarına kadar hesapladım yanı
    Tek paket burst süresi (4 satır, nanaosaniye)
    ----------------------------------------------------
    1600-CL-9 = 7,5000 ns
    1866-CL10 = 6,9668 ns (% 7,11 hızlı)

4 K burst süresi (512 satır, 64 paket, nanaosaniye)
    1600-CL-9 = 720,0000 ns
    1866-CL10 = 668,8103 ns (% 7,11 hızlı)

4K sıralı erişim süresi (512 satır, nanaosaniye)
    1600-CL-9 = 245,000 ns
    1866-CL10 = 210,6109 ns (% 14,04 hızlı)

4K ortalama erişim süresi (64 burst, 256 sıralı, nanaosaniye)
    ----------------------------------------------------------------------------
    1600-CL-9 = 645,0000 ns
    1866-CL10 = 587,8885 ns (% 8,55 hızlı)

Ortalama kullanımda 1866-CL10 bellek 1600-CL9 bellekten %8,85 daha fazla bant genişliği sağlar. Rastgele erişimli kullnımda (oyun,programlama,CAD/CAM vb) bu fark %7,11 olur. Videro-render gibi sıralı erişim ağırlıklı kullanımda ise %14 daha fazla bant genişliği verir.

Tabii bant genişliği her şey değildir. intel için 1866 anlamsız olur zira 1600 sonrası hızlardan intel işlemciler faydalanmazlar. AMD FX ise 1866 alınmalıdır. Tabii aradaki fiyat farkı da hesaba katılarak.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.