Şimdi Ara

Aynı Özellikte 2 Single Ram İle Dual Kit Yapma ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
4
Favori
13.407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aynı Özellikte 2 Single Ram İle Dual Kit Yapma imkanım var mı arkadaslar almak istedıgım ram buhttp://www.buroteknik.com/kingston-hyperx-impact-black-2x8gb-16gb-ddr3-1866mhz-dual-kit-notebook-ram-hx318ls10ibk2-16_163088.html?gclid=CLfYo_e868cCFUyNGwod25IAuA
    fakat bu sıtede fıyatı pahalı her neyse ben bu ramı tek tek alırsam
    www.genaybilgisayar.com
    Digitus Dc-43301 8 Port Hdmı 1.3 25-165Mhz 1080.İ-P Hdmı Çoklayıc
    http://www.genaybilgisayar.com/kingston-hx318ls10ib-8-8gb-8gb-ddr3l-1866mhz-hyperx-impact-notebook-bellek-pmu7000
    dual kıt yapabılırmıyım notebook kullanıcısıyım sıstemım bu ramları kaldırıyor sadece ogrenmek ıstedıgım 2 tane 8 lık alsam dual kıt yapabılırmıyım.

• Bak bilmiyorsan bilmiyorum de geç. Ancak gerçek dual kit sahte dual kit diye bir şey yok. Ramlarin dual olması demek bunların çift kanal çalışması demektir. Bunun için gerek ve yeter şart bu iki ramin değerlerinin aynı olması demektir. Bu muhabbet ilk çıktığında ramler ilk başta dual kit olarak satılmıyordu. Sonradan çıkan bir şey bu kit mevzu.

Eğer değerleri tutan iki rami anakartın uygun slotlarına takarsan bu iki ram dual channel çalışır. Eğer bu şartlar yoksa dual çalışmaz bu kadar basit. Şimdi bu öğrendiklerini Google da pekiştir ondan sonra link paylaşıp cevap ver olur mu?
  • yaparsın kardeş anakart kabul ediyorsa 16 gb rami bide aynı frekans olması lazım 2side
  • quote:

Orijinalden alıntı: Patren

yaparsın kardeş anakart kabul ediyorsa 16 gb rami bide aynı frekans olması lazım 2side
    8 gb lık olanın lınkını attım bıde 16gb lık olanın aynılar zaten tek farkı 16gb dual kıt olarak satılıyor dıger 8 lık ıse tek tek aldın mı yıne 16 gb oluyor fakat dual kıt oluyo dıyorsunuz sız demı
  • Direkt dual olarak almazsınız, sonradan yapma gibi birşey söz konusu değil...
  • quote:

Orijinalden alıntı: MühendisMurat

Direkt dual olarak almazsınız, sonradan yapma gibi birşey söz konusu değil...
    bende oyle dusunuyorum fakat olur dıyenlerde cıkıyor kafam karısıyor pekı laptapun max 16gb cıkarıldıgını bılıyorum pekı mhz cl voltajı ddr en max kac yapabılırım onu nerden ogrenebılırım anakartı cıpsetım INTEL HM76 Laptopumda bu yardımcı olursanız sevınırım

• maegline M kullanıcısına yanıt
    normalde yapılıyor yanı ama forumlarda okuyorum olmuyo dıyorlar alcagım 16 gb ıcınde 2 tane 8gb gelıcek ya ben onları tek tek alıcam hersey aynı olucak tek farkı tek tek almam sorunum 16gb lık urun satılırken ayrıyeten bı ayar yapıyolar mı dual kıt olması ıcın yoksa 8 8 alsam bende bır ayar yapmadan dual kıt kullanabılırmıyım ogrenmek ıstedıgım bu
  • MühendisMurat kullanıcısına yanıt
    Bak bilmiyorsan bilmiyorum de geç. Ancak gerçek dual kit sahte dual kit diye bir şey yok. Ramlarin dual olması demek bunların çift kanal çalışması demektir. Bunun için gerek ve yeter şart bu iki ramin değerlerinin aynı olması demektir. Bu muhabbet ilk çıktığında ramler ilk başta dual kit olarak satılmıyordu. Sonradan çıkan bir şey bu kit mevzu.

Eğer değerleri tutan iki rami anakartın uygun slotlarına takarsan bu iki ram dual channel çalışır. Eğer bu şartlar yoksa dual çalışmaz bu kadar basit. Şimdi bu öğrendiklerini Google da pekiştir ondan sonra link paylaşıp cevap ver olur mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: MühendisMurat

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    beyefendi sordugum 2 kısıden bıı tek tek alarak dual kıt yapabılırsın o dual kıt yazıp satısa sunan fırmalar bılmeyen ınsanlar ıcın para tuzagı olsun dıye dual kıt yazıyorlar dıyolar tek tek tamamen aynı ıkız ramı alıp dual kıt yapabılırsınız dıyenler oldugu ıcın kafam karısıyor hangınız haklısınız
    bende sizin dusuncenıze katılıyorum.
    sızden rıcam su sorumuda cevaplarmısınız son aklıma takılan o kaldı laptapun max 16gb cıkarıldıgını bılıyorum pekı mhz cl voltajı ddr en max kac yapabılırım onu nerden ogrenebılırım anakartı cıpsetım INTEL HM76 Laptopumda bu yardımcı olursanız sevınırım

• MühendisMurat kullanıcısına yanıt
    Dual channel bir teknolojinin adı, dual kit bir pazarlama paketinin adıdır. Basit konularda forumda insanlara yardımcı olmaya çalışmanızı takdir ediyorum ama lütfen her konuda inat etmeyin.
  • soralalp S kullanıcısına yanıt
    teşekkurler konuya destekcı oldugunuz ıcın eger son sorumada cevap verırsenız cok sevınırım
  • Chipsetten ziyade anakartin modeline göre değişir hocam verdiğiniz linkte birşey çıkmıyor laptopinizin modeli nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: DarkRayn

teşekkurler konuya destekcı oldugunuz ıcın eger son sorumada cevap verırsenız cok sevınırım
    Aynı markadn iki adet alıp tkarsan sistemin dual olark çalışır. Tecrübeyle sabittir. Sistemimde şu anda 4gb Corsair 1333 xms3 var dual olarak çalışıyorlar.
    www.msi.com
    Support For GE70 0NC | Laptops - The best gaming laptop provider | MSI Global
    http://www.msi.com/product/nb/GE70_0NC.html#hero-specification
    buyurun beyefendi laptopum bu

• aleregrax kullanıcısına yanıt
    tesekkuler yorum ıcın
  • bır daha ugrasmayın ıstersenız buldum ben ozellıklerını ama burda max 32gb yazıyor max 16gb olduguna emınım fakat mhz 1866 ogrendım max yapabılecegım fakat voltaj ve cll yazmıyor dd4 kaldırırmı yazmıyor ogrenemedım
     Aynı Özellikte 2 Single Ram İle Dual Kit Yapma ? Aynı Özellikte 2 Single Ram İle Dual Kit Yapma ? Aynı Özellikte 2 Single Ram İle Dual Kit Yapma ?

bırde max 1866 mhz yazıyor ama bu ramın uyumlu chıpsetlerınde benım modelde gozukuyor INTEL HM76

• Bütün bilgileri bulmuşsunuz hocam. Maalesef bios unuz overclock'a müsait olmadığı takdirde en yüksek 1600 desteklemesi lazım. Cipset olarak desteklese bile msi bundan bahsetmemiş yani yazılımsal olarak desteği olmayabilir biosa bakmak lazım. Zaten 1600 de cl11 oluyor daha fazla frekans artırarak gecikme süresini artırmanın anlamı yok. 1600 cl11 kalması iyidir bana kalırsa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soralalp -- 27 Eylül 2015; 17:10:34 >
    max 1866mhz yazıyor orda ama hocam
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.