Şimdi Ara

Aynı paraya Dolu C segmenti mi Boş D segmenti mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
0
Favori
3.184
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: exantric

quote:

Orijinalden alıntı: nero67

quote:

Orijinalden alıntı: exantric

Herkese yorumundan dolayı ayrı ayrı teşekkür ederim. Yönelttiğiniz ya da değindiğiniz noktalara da cevap vereyim;

Genelde uzun yolda kullanacam ne kadar yaktığı çok da sorun değil (İ30 benzinli otomatik düşünmüştüm mesela).Benim için Dizelin avantajı sadece torku olurdu yakıt maliyeti değil...Kaldı ki Avensis de tüple oldukça uyumlu bir araçmış ilerde yakıt dert olursa tüpe de geçebilirim

Aslında 0 almaya karşıydım ama insan 60 bin Tl para verince de aracın sıfır olmasını istiyormuş bunu anladım.

Tabii ki avensis de boş değil onunda bi sürü özelliği var. Yazın ucuz diye direksiyonu hidrolik olmayan bir araç kiraladım marmaris sıcağında yürürken terlemedim Araba kullanırken ter döktüm meğer en büyük lüks hidrolik direksiyonmuş, o zaman anladım :))))

Bi sorun olurda aracı satmak gerekirse D segmentini satmak herhalde C segmentini satmaktan daha zordur ve daha çok değer kaybına uğrar di mi???

C segmentine 1.6 benzinli motorlar yetiyor ama 1,5 tonluk D segmetinde aynı hacim ne derece başarılı oluyor bilmiyorum sürünce görecez ???

2010 model yeni kasa(makyajsiz) avensis sahibiyiz 1.6 motor yeter mi gibisinden bir sorunuz var. Kesinlikle yetiyor aracin cekmeme gibi bir problemi yok uzun yolda cok rahat bir araba. Kasli yapisindan dolayi park ederken ilk baslarda zorluyor insani ama sonradan alisiliyor. Bizim araba su an 20.000km de gerek servisinden gerekse arabadan cok memnunuz. Ayrica oyle bos bir arabada degil yagmur sensoru, kendiliginden acilan farlar, dijital klima gibi pek cok ozelligi var. Makyajlanan modeller navigasyonla mi geliyor bilmiyorum ancak biz serviste taktirmistik. Takilan ekran navitech marka ve cok memnunuz ondan da. Ayrica aracin ses sisteminden de cok memnunuz. Bence avensis alicaksaniz aklinizda bir suphe kalmadin oc rahatligiyla alanilirsiniz. Baska bir sorunuz olursa da elimden geldigince yardimci olmaya calisirim.

Bi kaç sorum var aslında, navigasyon cihazı eklendiğinden bahsetmişsiniz. Peki başka neler ekleyebiliriz mesela

Led gündüz farları yok: eklenir mi?
    Aracı kapatıp çıkınca kendiliğinden kapanan camlar yok: eklenir mi?

Bi de Toyota servisi Toyota kaskosuna 1.800 Tl fiyat verdi. Kaskoyu toyota dan yaptırmak avantaj mı yoksa dışarda daha ucuza yapılıyorsa eğer boşuna para ödemek mi?

Sürücü koltuğu mesela orjinal elektrikli hafızalı sürücü koltuğuyla değiştirilir mi yoksa imkansız mı?

Toyotada ESP yok yerine VSC+ var bu ikisini bilenler nasıl karşılaştırır bi de bunu merak ediyorum???

Saygılar,

Led aydinlatmali gunduz farindan bahsetmissiniz bilmiyorum acikcasi servise sormak lazim. Kasko fiyat karsilastirmasi yapamam size ancak biz toyotaninkini kullaniyoruz memnunuz kullanmak zorunda kalmistik yardimci olmuslardi saolsunlar bir sikinti cikmamisti. Koltuk kismina da gelince sanmiyorum oyle bir sey olucagini. Bize navigasyon normalde sattiklari fiyattan cok daha uyguna gelmisti. Bizdeki arac 2010 elegant yani cc ve anahtarsiz giris yok takariz cikinca diye soz verilmisti ancak takamiyacaklarini anlattiklarinda telafi etmek icin navigasyonu epey bi uygun fiyata takmislardi saolsunlar. Acikcasi biz cok memnunuz gerek servisinden gerek aractan gerekse de ilgi alakadan. Sirf bu yuzdende ikinci bir arac alicak olursak Toyota olmasini istiyoruz. Ayrica arabayi aldiktan sonra ve servise isiniz duserse servise gittikten sonra Toyota merkezden sizi ariyorlar bir sikayetiniz var mi memnun kaldiniz mi diye ve cesitli sorular sorarak puanlamanizi istiyorlar bu uygulama da ayri bir guzel bu sayede bir cok insanin servislerde yasadigi problemleri yasamiyoruz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• boş d sınıfı alınır mis gibi binilir , c sınıfta opsiyon sayılan çoğu donanım d sınıf araçlarda standart zaten. ben böyle seçecek olsam tartışmasız d sınıf alırım .
  • i30 avensis karşılaştırması yapmayın demişsin ama her türlü avensis çok çok üstün...

artık d sınıfındaki alt donanımlı araçlarda bile esp standart mesela , 16 inc de olsa alaşımlı jant var hepsinde..yani d sınıfı bir araçta tüm ihtiyaçları karşılayacak temel ve tatminkar donanım mevcut...

ama c sınıfı bir araç için mesela 4-5 yıl sonra satarken comfortline olmuş highline olmuş şimdiki gibi arada( 0 km için ) 6-7-8 bin tl fark olmaz..en fazla 1000-2000 tl fark olur..bir bakıma zararlı çıkmış olursunuz...
  • alın size d sınıfından baz donanım trend mondeo
    hiç de öyle boş felan değil

16" Alüminyum Alaşımlı Jantlar
    Çift Bölgeli İklim Kontrollü Klima
    Alarm
    ESP
    2 Yönde Elektrik Ayarlı Sürücü Koltuğu
    Hız Kontrol Sistemi
    Otomatik Yanan Ön Farlar
    Yağmur Sensörü
    Ford EcoMode
    Soğutuculu Torpido Gözü
    ...
    ...
    yeter de artar bile

çift bölgeli klima almak istesen focus ta en üst donanım almak zorundasın mesela
    avensis'dede durum aynı elegant donanımı c sınıfı corolla en dolusundan daha iyi denebilir
    corollada hız sabitleme, vsc istersen dizelde yok benzinlide var gibi durumlarla karşılaşıyorsun

aklımda kalan d sınıfı baz donanımda elektronik klima ve hız sabitleyici olmayan
    passat var diye hatırlıyorum

tercih yapmak tamamen kişisel ihtiyaçla alakalı şehir içi kullanım sıklığı,yapılan km miktarı, eş varsa ve kullanacaksa
    kullanım zorluğu vs.vs

• quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

D sınıfı C sınıfının boş haliyle bile içinden geçer.

sabit kanca style
  • ust segment olani tercih ederim her turlu, oyuncaklara para vermek yerine arabaya binmis olunur:)))

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2. el dolu D segmenti bence
  • D nin boşu bile ne kadar boş olabilir ki . D yi tercih ederdim ben
  • Türkiye'de c segmenti modeller düşük karla, d segmenti modeller yüksek karla satılıyor. Fiyatla kalite arasında iinti kuran tüketici de d segmentini abartılıyor. Avrupada bakarsanız c-d arası fiyatlar maksimum %10 oynuyor.

Süspansiyon ve izolasyon anlamında d segmenti stanrdartlarında kompaktlar varken, senede 2 defa uzun yol yapıcam diye bütün sene büyük arabanın hammallığını çekmek çok akılcı değil bence.
  • dolu c al
  • quote:

Orijinalden alıntı: 19can84

Türkiye'de c segmenti modeller düşük karla, d segmenti modeller yüksek karla satılıyor. Fiyatla kalite arasında iinti kuran tüketici de d segmentini abartılıyor. Avrupada bakarsanız c-d arası fiyatlar maksimum %10 oynuyor.

Süspansiyon ve izolasyon anlamında d segmenti stanrdartlarında kompaktlar varken, senede 2 defa uzun yol yapıcam diye bütün sene büyük arabanın hammallığını çekmek çok akılcı değil bence.

d segmentinde 1.6 üzeri motorlara da yer verildiği için fiyatlar vergiden dolayı şişiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: yuci

quote:

Orijinalden alıntı: 19can84

Türkiye'de c segmenti modeller düşük karla, d segmenti modeller yüksek karla satılıyor. Fiyatla kalite arasında iinti kuran tüketici de d segmentini abartılıyor. Avrupada bakarsanız c-d arası fiyatlar maksimum %10 oynuyor.

d segmentinde 1.6 üzeri motorlara da yer verildiği için fiyatlar vergiden dolayı şişiyor

doğru, dediğin gibi fark açılmasın diye küçük hacimli modellerin fiyatını şişiriyor

Ayrıca eskiden d segmentinde sadece 2.0 motor seçeneği olduğu için ordan kalan d segmenti=pahalı=iyi anlayışının yansıması da var.

• yaş 35-40'dan küçükse C segmenti,
    40'dan büyükse, araç boş bile olsa D segmenti derim :)

ama söz konusu gerçekten bomboş olan ama adı "premium" olan D segmentiyse kesinlikle donanımlı C segmenti bence :)
  • şuan boş D segmenti bir araç yok.gayet yeterli donanımları var.Ben D sınıfı derim
  • Boş dediğiniz D sınıfının donanımları gayet tatminkar , kesinlikle avensis alın.c
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.