Şimdi Ara

Aynı paraya Dolu C segmenti mi Boş D segmenti mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
0
Favori
3.184
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İyi akşamlar, Dün burda İ30 hakkında açılan bir forumu okyunca bugün gaza geldim ve ben bu arabayı alırım diyerek koşa koşa Hyundai bayii ne gittim. İ30 ları buldum içi de dışı da güzel. Elite donanımına bindim, sürdüm vs herşey güzel sevdim arabayı. Ordan çıktıktan sonra önceki hayalim olan Avensis takıldı aklıma lan dedim bi de şunu göreyim, gittim Toyota bayiine buldum avensisi bindim arabaya lan o ne, -ben demekki uzun zamandır D segmenti bir arabaya binmemişim(şirket arabam renault symbol)- Yayla gibi araba; kocaman. Bir an düşündüm şimdi bu arabaysa öbürü neydi ya da o arabaysa bu ne diye. Segmentler arası bariz fark var(doğaldır tabii).

Sonuç olarak i30 c segmenti ve gerçekten full Avensis ise D segmenti ve İ30 donanımına göre daha boş. Şimdi soru şu Aynı paraya Full C segmenti mi Yoksa Daha az donanımlı bir D segmenti mi tercih edersiniz. Tabii ki başka bi sürü faktör var (yakıt, performans vs) ama ben sorumu bu faktörlerden bağımsız soruyorum. Yani sdc donanım ve özellik açısından full araca sahip olmak bir segment düşmeye değer mi?????

Lütfen karşılaştırmayı İ30 vs Avensis olarak düşünmeyin Sorum sdc segment karşılaştırması. "Aynı paraya (ya da yakalaşık aynı paraya) Full C mi Boş D mi) ????

• Boş bir D sınıfı araç kemik şekilde boş değildir yani bir B sınıfının boşu kadar boş değildir. Jant kapaklı olmadığı sürece bence boş bir D sınıfı işte far sensörsüz, yağmur sensörsüz bir araç her türlü binilir. Onlar var da kaç kere kullanıyoruz sanki diyen çok var.
  • Durum basit aslinda surekli uzun yol yapan biriyseniz donanim onemli ama konfor daha onemli yani atiyorum dokunmatik ekran olmasada olur sizin icin konfor onemli oldugu icin c nin dolusuda olsa elersiniz. Ama genelde sehirici agirlikli orta gelir sinifinda bir insan fazla uzun yol yapmiyorsa dolu bir c daha mantikli yeterli konforu sunar sehiricinde c sinifi. Fakat soyle bir durum var c olmus 60bin avensis 64bin fiyatlar sacma oldugu icin dolu c sinifina o parayi vermek bastan yanlis oluyor neredeyse ayni paraya daha konforlu araca binmek varken.

Not:hersey donanim degil

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: brkprlk35

Boş bir D sınıfı araç kemik şekilde boş değildir yani bir B sınıfının boşu kadar boş değildir. Jant kapaklı olmadığı sürece bence boş bir D sınıfı işte far sensörsüz, yağmur sensörsüz bir araç her türlü binilir. Onlar var da kaç kere kullanıyoruz sanki diyen çok var.
    D sınıfı C sınıfının boş haliyle bile içinden geçer.
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

Alıntıları Göster
    Donanım almayın araba alın.Her şekilde d sınıfı tercihim olurdu.
  • quote:

Alıntıları Göster
    D Sınıfı ama özellikler cezbediyor
  • quote:

Alıntıları Göster
    Ben d segmenti diyorum özelikle uzun yolculuklarda çok rahat olur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Boş bir D sınıfı araç kemik şekilde boş değildir yani bir B sınıfının boşu kadar boş değildir. Jant kapaklı olmadığı sürece bence boş bir D sınıfı işte far sensörsüz, yağmur sensörsüz bir araç her türlü binilir. Onlar var da kaç kere kullanıyoruz sanki diyen çok var.
    ya boş d sınıfı diye bir şey yok ki. esp, dijital klima falan var hepsinde. dolayısı ile d sınıfı tabi.

tek kafa karıştıran konu dizel olup olmadığı orada.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Haketmedim

Ben d segmenti diyorum özelikle uzun yolculuklarda çok rahat olur.

Alıntıları Göster
    D segmentini boşu bir C segmenti kadar boş olamaz.

O yüzden D segmenti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MEHMETXXXX

D Sınıfı ama özellikler cezbediyor

Alıntıları Göster
    D sınıfının ne derece boş olduğuna bağlı. Dijital klima yerine manuel klima var diye C sınıfı almam mesela..
  • quote:

Orijinalden alıntı: exantric

Lütfen karşılaştırmayı İ30 vs Avensis olarak düşünmeyin Sorum sdc segment karşılaştırması. "Aynı paraya (ya da yakalaşık aynı paraya) Full C mi Boş D mi) ????

Nasıl karşılaştırırsam karşılaştırayım sonuç Avensis çıkar, kimse kusura bakmasın ama Hyundai'ye vereceğim parayla Avensis alabiliyorsam gider Avensis alırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kankkunen

quote:

Nasıl karşılaştırırsam karşılaştırayım sonuç Avensis çıkar, kimse kusura bakmasın ama Hyundai'ye vereceğim parayla Avensis alabiliyorsam gider Avensis alırım.
    gereksiz donanımlar yerine iyi bir araba daha iyi bir tercih olur
  • quote:

Bu kişiden kişiye göre değişir...Çok km yapılıyorsa d sınıfı benzinli yerine c sınıfı dizel seçmek mantıklı ama ikiside benzinliyse D segmenti bir arabayı seçmek mantıklı...D sınıfında Avensis haricinde passat ve modeo'da bakabilirisniz...

Mondeo 1.6 trend içlerinde en uygun fiyatlısı donanımda iyi ama yakıt olarak en fazla yakanıdır (park sensörü yok),...Passat'ta (sis farı yok,hız sabitleyici yok), avensisle neredeyse aynı performansı sağlar,yakıt olarak en az yakanıdır...Avensis'te (yokuş kalkış destegi yok,park sensörü yok )
    Mondeo 1.6i trend 51.100tl
    Passat 1.4tsi trend 55.700tl
    Avensis 1.6 elegant 55.500tl

• quote:

İyi akşamlar, Dün burda İ30 hakkında açılan bir forumu okyunca bugün gaza geldim ve ben bu arabayı alırım diyerek koşa koşa Hyundai bayii ne gittim. İ30 ları buldum içi de dışı da güzel. Elite donanımına bindim, sürdüm vs herşey güzel sevdim arabayı. Ordan çıktıktan sonra önceki hayalim olan Avensis takıldı aklıma lan dedim bi de şunu göreyim, gittim Toyota bayiine buldum avensisi bindim arabaya lan o ne, -ben demekki uzun zamandır D segmenti bir arabaya binmemişim(şirket arabam renault symbol)- Yayla gibi araba; kocaman. Bir an düşündüm şimdi bu arabaysa öbürü neydi ya da o arabaysa bu ne diye. Segmentler arası bariz fark var(doğaldır tabii).

Sonuç olarak i30 c segmenti ve gerçekten full Avensis ise D segmenti ve İ30 donanımına göre daha boş. Şimdi soru şu Aynı paraya Full C segmenti mi Yoksa Daha az donanımlı bir D segmenti mi tercih edersiniz. Tabii ki başka bi sürü faktör var (yakıt, performans vs) ama ben sorumu bu faktörlerden bağımsız soruyorum. Yani sdc donanım ve özellik açısından full araca sahip olmak bir segment düşmeye değer mi?????

Avensisde olmayan üç birliktelik var,
    1600 cc dizel otomatik.
    Şu an revaçta olan kelime üçlüsü bu.
    Bu yüzden i30!pahalı,Avensis ucuz satılıyor.
    Yoksa kesinlikle kıyas edilecek araç değiller.
    Konu başlığını buna göre açmak lazım.Boş dediğin Avensis o kadar da boş değil.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Kankkunen

quote:

0 dolu C sınıfı mı 0 boş D sınıfı mı sorusuna 2. el az kullanılmış nispeten dolu D sınıfı diye cevap veririm, ancak illa 0 olacaksa yine D.
  • Herkese yorumundan dolayı ayrı ayrı teşekkür ederim. Yönelttiğiniz ya da değindiğiniz noktalara da cevap vereyim;

Genelde uzun yolda kullanacam ne kadar yaktığı çok da sorun değil (İ30 benzinli otomatik düşünmüştüm mesela).Benim için Dizelin avantajı sadece torku olurdu yakıt maliyeti değil...Kaldı ki Avensis de tüple oldukça uyumlu bir araçmış ilerde yakıt dert olursa tüpe de geçebilirim

Aslında 0 almaya karşıydım ama insan 60 bin Tl para verince de aracın sıfır olmasını istiyormuş bunu anladım.

Tabii ki avensis de boş değil onunda bi sürü özelliği var. Yazın ucuz diye direksiyonu hidrolik olmayan bir araç kiraladım marmaris sıcağında yürürken terlemedim Araba kullanırken ter döktüm meğer en büyük lüks hidrolik direksiyonmuş, o zaman anladım :))))

Bi sorun olurda aracı satmak gerekirse D segmentini satmak herhalde C segmentini satmaktan daha zordur ve daha çok değer kaybına uğrar di mi???

C segmentine 1.6 benzinli motorlar yetiyor ama 1,5 tonluk D segmetinde aynı hacim ne derece başarılı oluyor bilmiyorum sürünce görecez ???

• quote:

Bi sorun olurda aracı satmak gerekirse D segmentini satmak herhalde C segmentini satmaktan daha zordur ve daha çok değer kaybına uğrar di mi???

bütün araçlar değer kaybederler.
    D segmenti araçları satmak belirli markalar(hele ki toyota volkswagen gibileri) söz konusu olduktan sonra C segmentini satmaktan pek de farklı değildir.
    Yani bir corollada elini öpene satarken avensiste 2 hafta 1 ay aralığında beklersiniz hesabı.
    Galerici de olmadığınıza göre avensis alın,D sınıfı arabayla C sınıfı araba kıyaslanmaz.
  • quote:

Herkese yorumundan dolayı ayrı ayrı teşekkür ederim. Yönelttiğiniz ya da değindiğiniz noktalara da cevap vereyim;

Genelde uzun yolda kullanacam ne kadar yaktığı çok da sorun değil (İ30 benzinli otomatik düşünmüştüm mesela).Benim için Dizelin avantajı sadece torku olurdu yakıt maliyeti değil...Kaldı ki Avensis de tüple oldukça uyumlu bir araçmış ilerde yakıt dert olursa tüpe de geçebilirim

Aslında 0 almaya karşıydım ama insan 60 bin Tl para verince de aracın sıfır olmasını istiyormuş bunu anladım.

Tabii ki avensis de boş değil onunda bi sürü özelliği var. Yazın ucuz diye direksiyonu hidrolik olmayan bir araç kiraladım marmaris sıcağında yürürken terlemedim Araba kullanırken ter döktüm meğer en büyük lüks hidrolik direksiyonmuş, o zaman anladım :))))

C segmentine 1.6 benzinli motorlar yetiyor ama 1,5 tonluk D segmetinde aynı hacim ne derece başarılı oluyor bilmiyorum sürünce görecez ???

2010 model yeni kasa(makyajsiz) avensis sahibiyiz 1.6 motor yeter mi gibisinden bir sorunuz var. Kesinlikle yetiyor aracin cekmeme gibi bir problemi yok uzun yolda cok rahat bir araba. Kasli yapisindan dolayi park ederken ilk baslarda zorluyor insani ama sonradan alisiliyor. Bizim araba su an 20.000km de gerek servisinden gerekse arabadan cok memnunuz. Ayrica oyle bos bir arabada degil yagmur sensoru, kendiliginden acilan farlar, dijital klima gibi pek cok ozelligi var. Makyajlanan modeller navigasyonla mi geliyor bilmiyorum ancak biz serviste taktirmistik. Takilan ekran navitech marka ve cok memnunuz ondan da. Ayrica aracin ses sisteminden de cok memnunuz. Bence avensis alicaksaniz aklinizda bir suphe kalmadin oc rahatligiyla alanilirsiniz. Baska bir sorunuz olursa da elimden geldigince yardimci olmaya calisirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: nero67

quote:

Herkese yorumundan dolayı ayrı ayrı teşekkür ederim. Yönelttiğiniz ya da değindiğiniz noktalara da cevap vereyim;

2010 model yeni kasa(makyajsiz) avensis sahibiyiz 1.6 motor yeter mi gibisinden bir sorunuz var. Kesinlikle yetiyor aracin cekmeme gibi bir problemi yok uzun yolda cok rahat bir araba. Kasli yapisindan dolayi park ederken ilk baslarda zorluyor insani ama sonradan alisiliyor. Bizim araba su an 20.000km de gerek servisinden gerekse arabadan cok memnunuz. Ayrica oyle bos bir arabada degil yagmur sensoru, kendiliginden acilan farlar, dijital klima gibi pek cok ozelligi var. Makyajlanan modeller navigasyonla mi geliyor bilmiyorum ancak biz serviste taktirmistik. Takilan ekran navitech marka ve cok memnunuz ondan da. Ayrica aracin ses sisteminden de cok memnunuz. Bence avensis alicaksaniz aklinizda bir suphe kalmadin oc rahatligiyla alanilirsiniz. Baska bir sorunuz olursa da elimden geldigince yardimci olmaya calisirim.

Alıntıları Göster
    donanıma para verilmez bence.

boş dediğiniz araçlarda temel donanımlar vardır.en çok işe yarayanlar vardır mutlaka.

d sınıfı konfor sınıfıdır. cebinden çok poposuna kıymet verenler tercih eder :)

• quote:

Orijinalden alıntı: nero67

quote:

Bi kaç sorum var aslında, navigasyon cihazı eklendiğinden bahsetmişsiniz. Peki başka neler ekleyebiliriz mesela

Led gündüz farları yok: eklenir mi?
    Aracı kapatıp çıkınca kendiliğinden kapanan camlar yok: eklenir mi?

Bi de Toyota servisi Toyota kaskosuna 1.800 Tl fiyat verdi. Kaskoyu toyota dan yaptırmak avantaj mı yoksa dışarda daha ucuza yapılıyorsa eğer boşuna para ödemek mi?

Sürücü koltuğu mesela orjinal elektrikli hafızalı sürücü koltuğuyla değiştirilir mi yoksa imkansız mı?

Toyotada ESP yok yerine VSC+ var bu ikisini bilenler nasıl karşılaştırır bi de bunu merak ediyorum???

Saygılar,

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.