Şimdi Ara

D segmentinde en iyi yol tutan araç hangisi sizce?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
1
Favori
10.207
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Forumda c segmenti için açılmış konuyu gördüm fakat aynısınin d segmenti için olanını bulamadım. Görüşlerinizi merak ettim, kullanmayan arkadaşlar kullanmadığını ve test vs izlediyse kimin testini izlediğini-okuduğunu belirtirse iyi olur.

Ben iki araç kullandım
    C180 amg w205 ve makyajli a4 2014

C serisi haddinden iyiydi, insan üstüne bu segmentte bir araba olamaz diye düşünüyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• broadway varken
    symbol sürmüştüm ooo iyi yol tutuyormuş dedim
    2006 passat sürdüm işte araba bu dedim yoldan çıkmaz bu dedim
    2012 fluence aldık ooo passattan bile iyi hiç yatmıyor dedim
    2013 mondeo sürmüştüm dedim bu nedir nasıl olur böyle bişey ray üstünde gibi gidiyor araç
    2017 S60 sürdüm biz araba sürmüyormuşuz meğer dedim kendime

c180 2013 e de bindim o biraz daha konfor odaklı sanki volvo nun yanında
    Eski araçlar da dahilse,

Alfa. romeo. 159.

Senesinde bmw 3'ten , mercedes c'den bile daha rijit şasisi vardı. Markaya bakmamak lazım, bmw üretti diye kusursuz olmuyor o araçlar. Biraz ince mühendislikle gayet içinden geçilebilecek araçlar. Bugün 420d ile 1.5 atmosferik motorlu mx-5, istanbulparkta aynı süreleri yapıyor.
    C segmenti araclar fiziksel olarak daha iyi yol tutmaya meyilliler yani sinif artinca konfor rahatlik kullanim kolayligi motor gucu artsada yol tutus ayni oranda artmiyor

Fwd araclarda a4 159 saab 9-3 s40-s60 -mondeo

Rwd araclarda guila f30 e90 w205

Awd araclarda a4 s60 s40

Bu araclari ancak ozel test ortaminda hangisinjn iyi oldugu anlasilabilir Rastgele siralarsak Aklima ilk gelen araclar bunlar guilia ve awd a4 kullanmadim yurtdisindaki testleri baz aliyorum sadece

Ford mazda ve volvonun 2003 te gelistirdigi c platformu ufak tefek guncellemelerle hala kullaniliyor eucd platformu vs vs ve gercekten cok basarili bi platform bu platformu kullanan butun araclari yol tutusunda ust siralara dusunmeden koyarim
    BMW iyi yol tutmaz hocam üstün yol tutuşu istiyorsan sana tavsiyem.

1- VOLVO S60 gerçekten inanılmaz bir yol tutuşu var limitler en sondayken bile yüksek hızda understeer olmadan viraj dönebiliyor yaprak süspansiyondan olsa gerek karda performansı oldukça iyi.

2- BMW 3-5 xDrive dışında bmw ler iyi yol tutmuyor %100 arka çeker performans aracının nasıl yol tutmasını bekliyorsunuz anlamıyorum gerçekten uzun virajlarda kopuyor ama çok da kötü bir yol tutuşuna sahip değil xDrive oldumu gene %60 arka %40 ön vs. oldıuğu için güzel toplanıyor kaydımı.

3- B8 Passat yol tutuşu volvoya denk ama volvo kadar iyi olduğunu düşünmüyorum volvonun kaymayıp esp yakmadığı virajda passat esp yakıp kayıyor ama gene aynı limitlerde viraj dönüyor.

4- Mercedes C series bmw nin 1 tık üstünde passatın 1 tık altında yol tutuşuna sahip esp sistemi oldukça iyi arka çeker olduğu için iyi yol tutmadığını düşünüyorum.

5- Audi 4-5 quattro oldumu üstüne tanımıyorum ama yol tutuşu olarak vag grubu d segmentlere denk yani bi passatla aynı.

4-
  • Demek ki Bmw 3 serisini Kullanmamissiniz :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Backstreet

Demek ki Bmw 3 serisini Kullanmamissiniz :)

Kullanmadım ama Allah nasip ederse bi 320ied sportline planımız var, butcemiz yeterse 40.yıl.

Bir de biliyosanız bir sey sorucam modernline paketler cok ucuz ve en son 2015de uretilmiş sanırım. Nasıldır modernline iyi midir? Bir de neden üretimi durdu, alsak satamaz mıyız?

• ResenİcraEdenAvukat R kullanıcısına yanıt
    Bizde Sport Line Var..Oldukca yeterli...Ama temizini bulmak zor...

Modern Line da fena degil ama 40. Yil bayagi donanimli..

• W205 c serisi amg paket zirveye yakındır bu konuda. E90 olsa neyse ama f30 Bmw 3 daha iyi yol tutmuyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Backstreet

Bizde Sport Line Var..Oldukca yeterli...Ama temizini bulmak zor...

Modern Line da fena degil ama 40. Yil bayagi donanimli..

40.yıla butçemiz yetmeyebilir. Modernline'ın fiyatı tam bize göre ama arabanın suspansıyonunu baltalamış mıdır, satarsak alırlar mı vs dusunuyorum.

Tabii en sevdiğim sportline. Neden temizi zor her alan hunhar mı kullanıyor?

• E90 320d.

F30 316i kullanma fırsatım da oldu. Ama E90 daha iyi gibiydi.

Kullanmadım ama 159'u da övenler var.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: onrkrtc

E90 320d.

F30 316i kullanma fırsatım da oldu. Ama E90 daha iyi gibiydi.

Kullanmadım ama 159'u da övenler var.

Neden yeni kasada yol tutuş düşsün ki? Biri m biri boşline olmasın?

• 159,amg c serisi, bmw e90 serisi... premium olmayanlardada mondeo ve insignia iyidi gerçektende..

Öncelik 159 dur tabi benim için e90 dan rijitlik ve burulma direnci olarak çok daha öndedir. Bir keresinde nasip olmuştuda bu kasasının coupesi brera yı kullanmabilmiştim hala tadı damağımda.

• Spor süspansiyonlu s60.
  • 159 çıktığı sene bütün rakiplerini solladı (e90, mondeo, c class, accord, vectra) şuanda piyasadaki tüm araçlarla kapışır çoğuylada dalga geçer. tabiki yol tutuş için konuşuyorum motor olarak yaygın olan 1.9 jtdm teknoloji olarak geride kaldı. yurt dışındaki yaygın motorları ise daha performanslı (1.8 tbi 200hp, 2.4 jtdm 200hp, 2.2 jts 185hp, 3.2 jts 260hp)

• quote:

Orijinalden alıntı: turbocharger41

159 çıktığı sene bütün rakiplerini solladı (e90, mondeo, c class, accord, vectra) şuanda piyasadaki tüm araçlarla kapışır çoğuylada dalga geçer. tabiki yol tutuş için konuşuyorum motor olarak yaygın olan 1.9 jtdm teknoloji olarak geride kaldı. yurt dışındaki yaygın motorları ise daha performanslı (1.8 tbi 200hp, 2.4 jtdm 200hp, 2.2 jts 185hp, 3.2 jts 260hp)

Demek ki arkadan itiş o kadar da belirleyici bir faktör değilmiş

• quote:

Orijinalden alıntı: ResenİcraEdenAvukat

quote:

Orijinalden alıntı: turbocharger41

159 çıktığı sene bütün rakiplerini solladı (e90, mondeo, c class, accord, vectra) şuanda piyasadaki tüm araçlarla kapışır çoğuylada dalga geçer. tabiki yol tutuş için konuşuyorum motor olarak yaygın olan 1.9 jtdm teknoloji olarak geride kaldı. yurt dışındaki yaygın motorları ise daha performanslı (1.8 tbi 200hp, 2.4 jtdm 200hp, 2.2 jts 185hp, 3.2 jts 260hp)

Demek ki arkadan itiş o kadar da belirleyici bir faktör değilmiş

linkini attığım videoyu inceleyin arkadan itiş ve önden çekiş araçların yol tutuş testi var hepsi d segment. yol tutuş için rijit bi şasi, gelişmiş süspansiyon sistemi, dengeli ağırlık dağılımı önemlidir. önden çekiş olup yol tutuşu çok iyi olan araçlara örnek olarak alfa romeonun modelleri örnek verilebilir.

https://youtu.be/zON4bWsl2Ek

• Sorumu bu tabikide 3 serisi

• quote:

Orijinalden alıntı: Babanız J.K

Sorumu bu tabikide 3 serisi

ezbere

• Passat

• quote:

Orijinalden alıntı: bianconera

quote:

ezbere

Yav he he ne ezberiymis. F30 320i, yeni kasa a6 kullandim 320i daha iyi geldi yalniz a6 cok konforluydu. Tabi e60 535 de kullandim ayip olmasin diye yazmiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: nacker

Spor süspansiyonlu s60.

İlk defa duydum

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bianconera

quote:

ezbere

Yav he he ne ezberiymis. F30 320i, yeni kasa a6 kullandim 320i daha iyi geldi yalniz a6 cok konforluydu. Tabi e60 535 de kullandim ayip olmasin diye yazmiyorum

3 serisi e90 da kaldı yol tutuş üstünlüğü f30 la geriledi

• Eski araçlar da dahilse,

Alfa. romeo. 159.

Senesinde bmw 3'ten , mercedes c'den bile daha rijit şasisi vardı. Markaya bakmamak lazım, bmw üretti diye kusursuz olmuyor o araçlar. Biraz ince mühendislikle gayet içinden geçilebilecek araçlar. Bugün 420d ile 1.5 atmosferik motorlu mx-5, istanbulparkta aynı süreleri yapıyor.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.