< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
broadway varken
symbol sürmüştüm ooo iyi yol tutuyormuş dedim 2006 passat sürdüm işte araba bu dedim yoldan çıkmaz bu dedim 2012 fluence aldık ooo passattan bile iyi hiç yatmıyor dedim 2013 mondeo sürmüştüm dedim bu nedir nasıl olur böyle bişey ray üstünde gibi gidiyor araç 2017 S60 sürdüm biz araba sürmüyormuşuz meğer dedim kendime c180 2013 e de bindim o biraz daha konfor odaklı sanki volvo nun yanında |
Eski araçlar da dahilse,
Alfa. romeo. 159. Senesinde bmw 3'ten , mercedes c'den bile daha rijit şasisi vardı. Markaya bakmamak lazım, bmw üretti diye kusursuz olmuyor o araçlar. Biraz ince mühendislikle gayet içinden geçilebilecek araçlar. Bugün 420d ile 1.5 atmosferik motorlu mx-5, istanbulparkta aynı süreleri yapıyor. |
C segmenti araclar fiziksel olarak daha iyi yol tutmaya meyilliler yani sinif artinca konfor rahatlik kullanim kolayligi motor gucu artsada yol tutus ayni oranda artmiyor
Fwd araclarda a4 159 saab 9-3 s40-s60 -mondeo Rwd araclarda guila f30 e90 w205 Awd araclarda a4 s60 s40 Bu araclari ancak ozel test ortaminda hangisinjn iyi oldugu anlasilabilir Rastgele siralarsak Aklima ilk gelen araclar bunlar guilia ve awd a4 kullanmadim yurtdisindaki testleri baz aliyorum sadece Ford mazda ve volvonun 2003 te gelistirdigi c platformu ufak tefek guncellemelerle hala kullaniliyor eucd platformu vs vs ve gercekten cok basarili bi platform bu platformu kullanan butun araclari yol tutusunda ust siralara dusunmeden koyarim |
BMW iyi yol tutmaz hocam üstün yol tutuşu istiyorsan sana tavsiyem.
1- VOLVO S60 gerçekten inanılmaz bir yol tutuşu var limitler en sondayken bile yüksek hızda understeer olmadan viraj dönebiliyor yaprak süspansiyondan olsa gerek karda performansı oldukça iyi. 2- BMW 3-5 xDrive dışında bmw ler iyi yol tutmuyor %100 arka çeker performans aracının nasıl yol tutmasını bekliyorsunuz anlamıyorum gerçekten uzun virajlarda kopuyor ama çok da kötü bir yol tutuşuna sahip değil xDrive oldumu gene %60 arka %40 ön vs. oldıuğu için güzel toplanıyor kaydımı. 3- B8 Passat yol tutuşu volvoya denk ama volvo kadar iyi olduğunu düşünmüyorum volvonun kaymayıp esp yakmadığı virajda passat esp yakıp kayıyor ama gene aynı limitlerde viraj dönüyor. 4- Mercedes C series bmw nin 1 tık üstünde passatın 1 tık altında yol tutuşuna sahip esp sistemi oldukça iyi arka çeker olduğu için iyi yol tutmadığını düşünüyorum. 5- Audi 4-5 quattro oldumu üstüne tanımıyorum ama yol tutuşu olarak vag grubu d segmentlere denk yani bi passatla aynı. 4- |
|