Şimdi Ara

D segmentinde en iyi yol tutan araç hangisi sizce? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
1
Favori
10.215
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: kayihani

Hocam kaygan zeminde 4çeker daha başarılı. Bu konuya kimsenin itirazı yoktur. Videonuzdaki araçlar e segment. Audi a6 ile temsil edilmiş. A6larda mekanik temelli 4 çeker sistemi var. Ancak a4 ve a6ya göre küçük şasili diğer Audi modellerinde BMW xdrive gibi sürekli olmayan elektronik temelli 4 çeker sistemi var. A4ün de kaygan zemin optimizasyonu 3 serisi xdriveden çok daha iyidir sınıfında sürekli 4 çeker mekanik sistem kullanan güncel tek araç bildiğim kadarıyla subaru levorg. Ancak 4 çeker sistemi ağırlık artırdığı için bazen yol tutuşuna negatif yönde etki eder. 4 çeker sistemleri ile ilgili anlatan adamların çok güzel videoları var. Mobilde olduğum için link ekleyemedim.

D sınıfı aynı zamanda konfor odaklı olduğu için firmaların tek gayesi yol tutuşu değil. Bu yüzden yeni nesilde bir öncekine göre mondeo ve BMW in geriye gittiği yaygın bir görüş.

Benim için rijit şasesi olan, yol tuttuğu kadar konfırdan ödün vermeyen, aracın hareketlerini viraja girmeden kestirebildiğim, direksiyon ve koltuk vasıtası ile iletişim içerisinde olduğum araç tepe noktadır.

Alfa romeo bu dünya için fazlasıyla sürücü odaklı otomobil üretiyor. Son gulia alabilmeyi çok isterdim
    Agirlik merkezinin altinda konumlandirilmis olur zaten butun 4 ceker sistemler ve yol tutuaunu agirliktan dolayi azalttigini bi sizden duydum.

A4 passat passat cc de yolu okumak zor ve direksiyonlar hissiz bmw f30 da arkasini atmaya inanilmaz musait amator bi surucuye kaza bile yaptirabikir performansli kullanimda

D segmentinde s60 mondeo w205 en iyi yol tutan modeller guilia yi kullanmadigim icin yorum yapamam ama kuvvetle muhtemel suan d sinifinin lideri guilia dir yabanci dergilere gore

Son olarak anlatan adamlar adli kanalda konusulan teknik seylerde kucuk kucuk bi cok hata mevcut cokta baz alinabilinecek bi kanal degil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Polestar191 -- 7 Eylül 2018; 13:38:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Polestar191

Agirlik merkezinin altinda konumlandirilmis olur zaten butun 4 ceker sistemler ve yol tutuaunu agirliktan dolayi azalttigini bi sizden duydum.

A4 passat passat cc de yolu okumak zor ve direksiyonlar hissiz bmw f30 da arkasini atmaya inanilmaz musait amator bi surucuye kaza bile yaptirabikir performansli kullanimda

D segmentinde s60 mondeo w205 en iyi yol tutan modeller guilia yi kullanmadigim icin yorum yapamam ama kuvvetle muhtemel suan d sinifinin lideri guilia dir yabanci dergilere gore

Son olarak anlatan adamlar adli kanalda konusulan teknik seylerde kucuk kucuk bi cok hata mevcut cokta baz alinabilinecek bi kanal degil

Alıntıları Göster
    F30 un arkasını attıracak kadar zorlandığında, aynı hızlarda s60 filan ne yapıyor cidden anlam veremedim. Ben mi önden çekişli araç kullanmayı bilmiyorum. F30 un arka attığı limitlerde mondeo, s60 la filan ip gibi dönüyorsanız tebrikler valla.

• yeni megane sedan
  • cbascan kullanıcısına yanıt
    F30 arkadan çekişli, gençlere hitap eden spor bir araç. Bu sebeple arkası yanlamaya çok müsait. Yollarda arkası bilerek ve isteyerek kaydırılan f30 lardan bolca görebilirsiniz. Mondeo, a4, passat gibi araçlar ise daha konfor odaklı araçlar. Bunların isteseniz de f30 gibi arkasını kaydıramazsınız. Bu sebeple diğer araçlara alışkın birisi BMW f30 ile kaza bile yapabilir. Adrenalin dolu bir araçtır f30.

• quote:

Orijinalden alıntı: cbascan

F30 un arkasını attıracak kadar zorlandığında, aynı hızlarda s60 filan ne yapıyor cidden anlam veremedim. Ben mi önden çekişli araç kullanmayı bilmiyorum. F30 un arka attığı limitlerde mondeo, s60 la filan ip gibi dönüyorsanız tebrikler valla.

Alıntıları Göster
    F30 un arkasini biraktigi hizda s40 ip gibi donuyor bunu bizzat deneyimledim

• Vw Arteon var bir de. O tam facia :)

• quote:

Orijinalden alıntı: RuSH86

F30 arkadan çekişli, gençlere hitap eden spor bir araç. Bu sebeple arkası yanlamaya çok müsait. Yollarda arkası bilerek ve isteyerek kaydırılan f30 lardan bolca görebilirsiniz. Mondeo, a4, passat gibi araçlar ise daha konfor odaklı araçlar. Bunların isteseniz de f30 gibi arkasını kaydıramazsınız. Bu sebeple diğer araçlara alışkın birisi BMW f30 ile kaza bile yapabilir. Adrenalin dolu bir araçtır f30.
    Dostum kullanmadığım araç yok denecek kadar az. Kaldı ki 3 sene bmw kullandım. Bana şu aracın arkasını kaydırırsın, şunu kaydıramazsın diyorsun. Benim ne anlatmaya çalıştığımı anlamamışsın daha sen.

Yanlamak ayrı birşey, virajlara sert girip arkasını attırmak ayrı birşey.

Kavşakta sokağa çıkarken gaza oturursun direksiyonu kırdın mı arkası gelir. Bunun yol tutuşuyla filan ne alakası var..

Benim bahsettiğim bu değil. Sabit gaz ile üst limiti 90 kms olan yere f30 ile girdiğin yere diğerleriyle girdiğinde de farklı birşey olmaz. Saçma sapan şeyler yapmadığın sürece sabit gazla arkası filan atmaz. F30, f20 ile beraber şasi dengesi çok iyi ayarlanmış araçlardan biri. Hatta f20 leri öyle bir zorluyordum ki arkasından önce önü geliyordu çoğu zaman. Sabit gazla sert girilen virajda genelde dengeli bir şekilde milim milim dışa atıyordu araç kendisini. F20 ve f30 kendi sınıflarında en iyi yol tutan araçlardan biri.

Anlamışındır umarım demem istediğim şeyi.

• F30, W205 falan denmis, komik gercekten.

Giulia, bu sinifta en iyi yol tutan arac.Testlerini izleyebilirsiniz.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.