Şimdi Ara

aynı ürüne ait birden fazla resim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.111
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    mssql de iki tablom var ürünleri tuttuğum tProduct ve resimleri tuttuğum tGallery, bir ürünün birden fazla resmi var,
    ürünleri resim olarak bir sayfada gösteriyorum fakat iki tabloyu bağladığım, ürüne ait bütün resimler geliyor ve 3 ürün olması gereken sayfada 15 ürün görünüyor,
    her ürüne ait 1 resmi sorgu veya başka bir şekilde nasıl çekebilirim. yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

• Bende aynı sorunu yaşamıştım. Galeri tablosuna OnIzleme char(1) sütun ekledim sadece 1 olanları çektim. Belki veritabanına ellemeden kod kısmında da yapılabilir başka bi yolla
  • daha önceden sorgu ve fonksiyon kullanılarak veya iç içe select ile yapılmış olanları gördüm ama kendim yapmayı bir türlü beceremedim.
  • Tproduct tablosundaki id değerini tgallery de ikincil id olarak vereceksin.
    Product id sini alıp sorgudq galerideki id ye eşitlediginde sadece ilgiki resimler gelir.

Veritabanı 1-N ilişkisini araştır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • OneToMany iliskisi var. Eger ortak bir resim yoksa hic bir obje icin, o zaman resim tablosunda productId tut. En guzeli 3. bir tabloda tutmak resim-urun iliskisini.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cevaplar için teşekkürler,

oshn hocam ben sadece ilgili ürüne ait resimler değil o ürüne ait bir tane resim gelsin istiyorum,
    Mephalay hocam zaten resim tablosunda ürün ID yi tutuyorum, ama sorgu ile her bir ürün için bir tane resim getiremiyorum.
  • emreyilmazer E kullanıcısına yanıt
    Dediklerini yanlış anlamadıysam

Mesela sql de resimleri 1 alanda tutup ' ; ' ile ayır ,

Çekerkende ' ; ' den öncesini for ile alırken x değişkenine ata x=1 ise döngüden cıkar. - 1 adet resim almak için -
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.