Şimdi Ara

ayrılmış sabit disk alanına (örneğin d) ubuntu nasıl kurulur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.140
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Windows yanına ubuntu kurmuştuam ve kaldırmam gerekti. Kaldırma işlemini yaptıktan sonra ise 80 gb lık yeni bir sabit diskim oluştu. Yani şu an 195 gb c 195 gb d ve 80 gb e sürücüm var. Windows yanına tekrar ubuntu kurmam gerekiyor. Format atamam çünkü işyerimin bilgisayarı, projelerim her şeyim şu an C de format atıp diskleri birleştirmek istemiyorum.

Sorum şu bu hali hazırda ayrılmış olan 80 gb lık e sürücüsüne ubuntu kurulup windows ile birlikte kullanılabilir mi? Nasıl yapılır?

Konu ile ilgili bilgisi olan arkadaşlar, abiler, kardeşler lütfen bir yardımcı olun. Şimdiden teşekkürler.

edit:http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=Windows%27un_yan%C4%B1na_Ubuntu_kurmak#2._Y.C3.B6ntem buradaki anlatım işe yarayacaktır zannımca, emin olan denemiş arkadaşlar var ise bilgilendirebilirseniz minnettar olurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mugiwara no -- 30 Eylül 2015; 10:38:45 >

• arkadaşlar konu ile ilgili bilgisi olan varsa lütfen bir yardımcı olabilir misiniz?

http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=Kurulumda_elle_disk_b%C3%B6l%C3%BCmlendirme

bu linkteki kurulumu yaptığım zaman o ayrılmış disk alanına kurabilir miyim? bu şekilde windows ile sorunsuz çalışır mı? emin olmadan denemek istemiyorum, şirket bilgisayarı kullanıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mugiwara no

arkadaşlar konu ile ilgili bilgisi olan varsa lütfen bir yardımcı olabilir misiniz?

http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=Kurulumda_elle_disk_b%C3%B6l%C3%BCmlendirme

bu linkteki kurulumu yaptığım zaman o ayrılmış disk alanına kurabilir miyim? bu şekilde windows ile sorunsuz çalışır mı? emin olmadan denemek istemiyorum, şirket bilgisayarı kullanıyorum.

Yoğun çalışma temposundan dolayı yaklaşık 4 gündür foruma giremedim.

bu linkteki kurulumu yaptığım zaman o ayrılmış disk alanına kurabilir miyim? bu şekilde windows ile sorunsuz çalışır mı?

Bu sorulara cevabım evet.

Ancak kurulum yapmadıysan verdiğin link teki gibi kurulum yapabilirsin. Windows a zarar vermeden kurman mümkün. Ancak anlatımda boş bir disk olan fiziksel 2. bir sabit disk üzerine kurulum yapmış. Sizin yapacağınız aynı disk üzerindeki bölüm üzerine kurulum yapmak olacak. Dolayısıyla ' sdb ' şeklinde görünmeyecektir. sda1..2 ..3 şeklinde görünecektir.

Windowsun yanına kur seçeneğini deneyebilirsiniz isterseniz. Burada eğer 80 GB lık boş alanı bulup buraya kurmayı önerirse işleme devam edip kurulumu gerçekleştirin.
    Eğer NTFS olarak biçimlendirilmiş alanlardan birisinin boş kısmını kullanmak isterse tercih size kalmış.
    Düzenleme: Yalnız burada ilk olarak 'c' de yeterli boş alan görürse mesela 200 GB lık bir alanın 50 si dolu gerisi boşsa ilk burayı görüp ortasında ayraç bulunan bir seçenek sunarak bu kısmın nekadarını kullanmak istediğinizi gösteren bir seçenek sunması muhtemeldir. Birincil yada mantıksal olarak belirlenmesine göre diski iki ye bölmesi ve diğer bölümleri uçurması ihtimali azda olsa var.
    Bu yüzden ben kesinlikle elle yapılandırmayı öneriyorum.
    Tabi tercih yine size kalmış.

İkinci olarak ise bu ikinci mesajınızdaki linkteki şekilde kurulum yapmanız. Burada da tavsiyem şu şekilde olacak.

Kurulum aşamasında ' Başka birşey ' diyerek elle yapılandırmaya geçin ve burada 80 gb disk bölümünün 2 yada 4 GB lık bölümünü takas alanı olarak biçimlendirin.
    Arkasından geri kalan kısmı ext4 olarak biçimlendirin ve kurulum için burayı işaretleyerek kurulumu gerçekleştirin. Bağlantı noktasını " / " şeklinde seçmeyi unutmayın. Kurulum bu kısma gerçekleşecek ve GRUB yöneticisi diğer işletim sistemlerini tanıyacağı için siz 'Yanına Kur' seçeneği ile kurulum yapmasanız bile açılışta seçenek olarak sunacaktır.

Tabiki hiçbirşeyin %100 kesinlik kazanmayacağını çok azda olsa bir riskin olacağını bilmekte fayda var. Bu güne kadar bir çok kez bu şekilde kurulum yaptım ve bir sorunla karşılaşmadım. Sizinde bir sorunla karşılaşmadın iki sistemi düzgünce kullanabileceğinizi düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi os_lnx -- 2 Ekim 2015; 4:39:31 >

• Cevabınız ve ilginiz için teşekkür ederim hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mugiwara no

Cevabınız ve ilginiz için teşekkür ederim hocam.

Önemli değil. Yardım almak istediğinizde çekinmeyiniz. Defalarca kez sorabilirsiniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.