Şimdi Ara

AYT BiYOLOJİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
1.003
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ayt biyolojiyi tam yapmak için kaç kitap çözülmeli

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• 1-2 . Konunun mantığını anladıktan sonra çıkabilecek soruların çoğu yapılıyor.

• Up

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben 11. Sinifim sindirim sistemi ve dolasim sistemini mebden okuyup uzerine 7 kaynak cozmeme ragmen cikan sorulardan yapamadiklarim oldu. Mantigi iyi oturtamadim herhalde.

• SilentReader kullanıcısına yanıt
    7 kaynakdan çözmeden önce konuyu kendine anlatabiliyor derecedemiydin

O zaman sen o konuyu kesinlikle anlamamışssın , o bahsettiğin iki sistemin de çok net mantığı var .
  • AAHawkingReis kullanıcısına yanıt
    Oyle oldugumu dusunuyorum zaten yapamadigim sorular bilgiden degil daha cok yanlis yorumlamadan kacti ama benim en sikinti dersim biyoloji zaten ne kadar calissam da bazi seyleri dogru yorumlayamiyorum. Ama su an direk bilgi olan sorular kacmiyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    tyt-ayt fizik
    6 yıl önce açıldı
    Tyt matematik...
    3 yıl önce açıldı
    AYT BiYOLOJİ
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hocam 1 tanesi mesela alveoldeki ve aorttaki oksijenin kismi basincini karsilastirmaydi difizyon nedeniyle alveoldeki kismi basincin daha yuksek olmasi gerekiyormus. Ben bunu hic dusunememistim mesela en yuksek basinc aortta olur demistim direk(Bu arada ilk mesajimda cikan sorular demisim direk yksde cikan sorulardan bahsetmistim)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SilentReader -- 10 Mart 2020; 20:59:12 >
  • her zaman kaç kitap çözülmeli başlıklı konular aynı cevabı yazıyorum ;
    AYT ve TYT farketmeksizin FKB için kaynak bitirmenin öneminin olmadığı konunun özünün ve temel kavramların iyi oturtulması gerektiğini yazıyorum. MEB kitabını inceledikten sonra kazanımlara göre 1 veya 2 kaynaktan kazanımlara uygun sorular seçilerek tekrar amaçlı çözülebilir. Onun haricinde soru bankası bitirmek FKB için fayda sağlamaz.
  • aynen öyle, konunun mantığını anlayınca 1-2 kitap çözüp direk denemelere geçmek en mantıklısı

• Hocam peki 11. Sinif birisi ne yapmali sizce biyoloji adina

• Kimya fizik matematikte konuyu ogrendikten sonra direk test kitaplarina geciyorum gene 6-7 tane kaynak bitirdikten sonra pek kacan soru olmuyo. Ama biyolojide yemiyo ne kadar soru cozersem cozuyum illa gene denemelerde biyo yanlisim cikiyor.

Bunun sebebi biyoloji konularının geniş ve detaylı olması. Piyasadaki denemelerin neredeyse hepsinde çok detaylı ince sorular barındırıyor bundan dolayı biyolojiden soru kaçırmanız normal fakat bu durum altını çizerek söylüyorum Ösym sınavında kaçıracağınız anlamına gelmez çünkü Ösym asla konunun derinlerine inmez konunun özünü bilmenizi ve temel kavramları yorumlayarak soruları çözmenizi ister.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.