Şimdi Ara

AYT Fen Nasıl Çalışmalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
23
Favori
28.281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
29 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Genelde böyle konular sınavdan sonra açılır ama belki kalan 80 günde bir arkadaşa yardımcı olabilirim diye düşündüm.Zamanında lys fen yüzünden istediğim yere girememiştim.O zamanki hataları yapmadan,şimdi verimli ve düzgün çalıştığımı düşünüyorum.Bir çok kişinin en çok zorlandığı kısım da fen oluyor genelde o yüzden kendimce bildiklerimi yazmak istedim

İlk önce neleri yapmamak lazım onları söyleyeyim
    -Ben doğru düzgün plan yapmamıştım sonra konularım yetişmedi.Son 2 hafta can havliyle bütün her şeyi öğrenmeye çalıştım.Ne deneme çözebildim ne adam gibi soru bankası.O yüzden tabi ki öğrendiklerimin %80'i havada kaldı,sınavda yapamadım.Kalan günleri güzel planlayın,gerçekçi planlar yapın.Mutlaka soru çözün,konuları hızlıca bitirmek için üstün körü geçmeyin.Böyle yaparsanız o an öğrendiğiniz şeyi 2 hafta sonra tamamen unutacaksınız.
    -Ben internetteki ders videoları ile çalışıyorum.Zaman az kalınca tabi film izler gibi açıp izliyordum.O an anladığımı sanıyordum ama üstte dediğim gibi soru çözmeden olmuyor bu iş.Mutlaka sorularla uğraşmak,zaman harcamak lazım.Film izler gibi izlemeyin dersleri.Ben not tutmayı sevmiyorum.O yüzden yanımda bir yardımcı kaynak bulunduruyorum.Onun üzerine eksik bilgi varsa onları not alıyorum.Siz nasıl verim alıyorsanız öyle yapın.Ama mutlaka not tutmak lazım diye bir şey yok.Bu tamamen kişiye göre değişir

Şimdi ders ders önerilerimi yazayım.Başlamadan şunu belirteyim bunlar benim verim aldığım yol ve kaynaklar.Doğru yol bu,mutlaka böyle çalışın diye bir şey demiyorum.

Fizik
    -Umut öncül'den konuyu dinliyorum.Konu anlatım kısmı biter bitmez apotemiden tüm testleri çözdüm.Apotemi yerine başka kaynak da olabilir.Çözümlü diye almıştım ama çözümlerini pek beğenmedim biraz baştan savma olmuş.
    -Fizikte en en önemli nokta tekrar.Çok iyi anladığınız bir konuya 2 hafta sonra dönünce yapamadığınızı göreceksiniz.Bu yüzden mutlaka tekrar yapın.Ben soru çözerek tekrar yapıyorum,o şekilde verim alıyorum.Konuyu çok fazla unuttuysam tekrar umut öncül'den dinliyorum.Sonra test kitabından çözmeye başlıyorum.Videoyu hızlandırdığım için tekrar dinlemek çok vaktimi almıyor
    -Tekrar için Nihat Bilgin'in soru bankasını çözüyorum.Sorularını çok beğendim.Biraz zor gibi ama son olarak zaman kalırsa mutlaka çözün derim.
    -TYT için sözel bilgileri bol bol tekrar edin
    -Yorum sorularını,öncüllü soruları çözmek için konuya çok iyi hakim olmak gerekiyor.Hangi formülü nerede kullanmak lazım vs bilmek gerekiyor.Öncüllü soruları mutlaka anlayarak çözün,içgüdülerinizle çözüp geçmeyin
    -Bir ara tekrar için soru çözüm videolarını izlemeyi denedim ama ondan da verim alamadım.Aklınızda böyle bir fikir varsa çok işe yarayacağını düşünmüyorum.Sorularla önce kendiniz uğraşın sonra yapmadıklarınızı dinleyin

Kimya
    -Kimyaözel'den çalıştım.Konuyu dinleyip direk palmeden çözdüm.Kitabın üzerine ufak ufak notlar aldım
    -Fen dersleri içinde en rahatı bence kimya.Yapılacak işlemler çok belli.Konuya iyi hakim olmak lazım.Bence en önemli nokta bu.Eğer video izleyerek çalışıyorsanız kesinlikle kimyaözel'i tavsiye ederim.
    -Bir de konu sırasının en önemli olduğu dersin kimya olduğunu düşünüyorum.Konulara ortasından dalmayın.Mesela denge bilmeden asit baza atlamayın.Size tavsiyem kimyasal hesaplamalar kısmından başlayın konu sıralamasına göre devam edin
    -Palmeyi sınava girmeden mutlaka çözün 2.kaynak olarak fen bilimlerini baya övdüler

Biyoloji
    -Bence en az fizik kadar tehlikeli bir ders.Denemelerde çoğu soru öncüllü geliyor.Burada da konuya çok iyi hakim olmak lazım
    -Burada kendi anladığınız yolu bulmanız çok önemli.Videolardan mı yoksa kitaptan çalışarak mı anlıyorsunuz bunu tespit edin.Ben not tutmayı sevmiyorum,kitaptan çalışınca da bazı şeyler kafamda tam oturmuyor.O yüzden Selin hocadan konuyu dinliyorum.Asel biyoloji defterini aldım oraya eksik olan şeyleri not ediyorum.Bunları bir güzel öğrenin,ezberleyin.Bol bol tekrar edin.Bu yüzden asel gibi bir konu özeti defterinin olması önemli.Boş zamanınızda açın okuyun.Biyoloji test çözmesi en kısa süren ve en kolay ders.O yüzden bol bol test çözün.Konuyu öğrendim anladım soru çözmeye gerek yok diyip geçmeyin.

Kalan 80 günde çok şeyi değiştirebilirsiniz.Bugüne kadar hiç çalışmadıysanız 80 günde harikalar yaratırsınız demiyorum.Bu koca bir yalan olur.Bulunduğunuz durumdan çok daha ileriye gidebilirsiniz.Zamanınızı güzel planlayın.Ayrıca gerçekçi hedefler koyun kendinize.Aksi halde yapamayıp motivasyonunuz düşecek.Son düzlük artık.Havalar ısınıyor,yorgunluk çöküyor,çalışmak iyice zorlaşıyor.Şimdi çalışmaya devam eden,kendini zorlayan çok daha güzel bir tatil yapacak unutmayın.Mezuna kalmamak için de elinizden geleni yapın.Düşündüğünüz kadar güzel bir şey değil.
    Şimdilik aklıma gelenler bunlar belki sonradan bir şeyler eklerim.Sormak istediğiniz bir şey varsa cevaplamaya çalışırım.Kolay gelsin :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr James Wilson -- 3 Nisan 2018; 13:58:41 >

• 2016'da Ytü Makineye girdim.O yıl mf3 22 mf4 26 civarındaydı.Tıp istediğim için bu yıl bıraktım tekrar hazırlanıyorum.Mat geo bitireyim derken fizik biyolojiyi boşlamıştım.2 haftada toparlamaya çalıştım ama olmadı
  • FEn konusunda şuan tek korkum fizik.Tüm derslerin ygs kısımlarını hallettim şuan kimya lys çalışıyorum. buda güzel gidiyor ama daha önce hiç lys fiziğe çalışmadım o yüzden hangi konu ne kadar sürer kestiremiyorum. Elimde yayın denizi tamamı çözümlü fizik lys var bu kitap hakkın bir fikrin varmı hocam. Kitabın %70 80 i yorum soruları içeriyor.

Ortalama kaç haftada lys fizik bitirilebilir hergün en az 3saat fizik çalışan birisi için? Umut öncül + yayın denizi
  • DarK BrotherS kullanıcısına yanıt
    Fizik dersine ilk kez başlayacaksan o kitap agir gelir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DarK BrotherS kullanıcısına yanıt
    Hocam bitme süresi sana bağlı.Başla çalışmaya zaten gidişata göre kestirirsin.O kitabı sınava ilk hazırlandığımda almıştım çözemediğim için baya uyuz olmuştum Direk yorumlardan önce biraz işlemli soru çözmek iyi olabilir
  • usta ben LYS kimya ve biyoloji başladım sistemlerin ortasında ve sıvı cozeltilerdeyim tahminlerime göre mayısın ortalarında bitecek. Fakat fizik baslayamıyorum. Zaten tyt netlerinde beni aşağı çekende bu özellikle öncüllü yorum soruları beni bitiriyor. İşlem sorularını çözebiliyorum fakat tyt için yaramaz artık hal böle olunca ayt fizik bir türlü baslayamıyorum. Umut öncül ve palme kullanmıştım bilmiyorum ne denli katılırsın bana ama palme ilk testleri sözel gerisi hep işleme dayalı oluyor. Optik konusunu eş geçtim hiçbir şey anlamamıştım.

Genel olarak şöyle soyliyim hedefim 60bin MF forumdan değerli bir arkadaşın tavsiyesi bana LYS fiziği 12den başlamamı kolay olduğunu ve vakit kalırsa diğer konulara bakabilecegimi söyledi. Bu durum hakkında fikrinizi almak istiyorum teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ditrado -- 3 Nisan 2018; 15:7:32 >
  • Teşekkürler hocam 2nizede başka bir kitap araştırayım o zaman
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ditrado kullanıcısına yanıt
    Modern fizik vs diğer konulara göre daha kolay net kazanabileceğin konular.O yüzden mantıklı olabilir.Zorlandığın derslerden kaçmak yerine üstüne git.Kaçtıkça daha bela oluyor
  • lys kimya da 0 ım sence nasıl ilerlemeyim ek olarak hedefim 100k sence organik kimya bakmalımıyım ?
  • Bursaspor. kullanıcısına yanıt
    Hocam sıfırsan ne desem yalan olur.Benim kimya temelim ortaydı o şekilde başladım.Düzey olarak sana hitap eden bir kanal veya kitap ile başlayabilirsin.Öğrendikçe bir üst kaynağa geçersin.Organiğe de zaman ayırman sana baya avantaj sağlar
  • Dr James Wilson kullanıcısına yanıt
    Hocam seviyem iyi sayılır ama eski yıldızlı sorulara dönmeyi bırakıcam sanırım çok vakit almaya başladı. Çözdüğüm kitabı alıp hepsini tekrar çözmüyorum ama denemelerden veya soru bankalarındaki iyi soruları veya yanlışları toplayınca 1 kitap kadar soru birikmiş sadece yıldızlı olanlar bunlar :( Yani eski sorulara dönmeye gerek var mı sence hocam? Hiç döndün mü zaman kaybı mı sence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aristocratic_colonel -- 3 Nisan 2018; 17:49:50 >
  • aristocratic_colonel kullanıcısına yanıt
    Hocam ben de yanına yıldız falan koyuyorum da daha dönüp bakmadım hiç :D Yapılsa faydalı olur elbette ama bana çok zor geliyor dönüp eski sorulara bakmak
  • dostum kimya ve biyodan 1 yanlışla tıp kazanabilirmiyim fizik 3-4 tane yaparım gibime geliyor
  • Hocam bu tamamen gelecek sınavla alakalı.Ben ne desem yalan olur
  • Hocam nihat bilgin sözel soru ağırlıklı mı? Sayısal sorularda sıkıntı yaşamıyorum ama sözel sorular beni zorluyor yorum ağırlıklı bir kaynak istiyorum
    Bide hocam tyt sözel konularını nerden hallediyorsunuz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Flareon -- 3 Nisan 2018; 20:9:47 >
  • Flareon kullanıcısına yanıt
    Umut öncül'ün pdfleri var oradan okuyorum.Yayın denizinin konu anlatımlı kitabında da baya var sözel kısım sanırım.Ona da bakmayı düşünüyorum.Nihat bilgin için pm attım
  • Hocam şu anda lys biyolojiye yeni başlıyorum palme a bitti nasıl devam etmeliyim? Biyolojim oldum olası kötüdür. Nasıl bir yol izlemeliyim? Kalan zamanda tabiki sadece biyo çalışmayacağım daha birçok konum daha var hedef 40k
  • Cok guzel yazmissiniz agziniza saglik. Bende eksik olanlar ayt fen ve geo. Digerlerinden ufak tefek 1-2 konu. Verimli bir sekilde yetistirilebilirmi ne dersiniz
    Hedefim 60k

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DegisikHerif -- 4 Nisan 2018; 7:49:48 >
  • Selin hocadan dinleyip üzerine palmeden devam edebilirsin. Tekrar yapmayı ihmal etme halledersin

• DegisikHerif kullanıcısına yanıt
    Geoya hemen başla hocam. Bol bol soru çözmeden oturan bir ders değil. Fen için de zaman kaybetmeden başlayıp güzel bir program yaparsan yetişir ama ayt kısmına hiç bakmadıysan totoyu biraz sıkmak gerekir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr James Wilson -- 4 Nisan 2018; 9:0:16 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.