ayt sos1 sos2 fullemek için ne yapmalı
-
-
Tmden mi sınavı deneyeceksin kral ?
-
hazır bilgilerim tazeyken sözelden ilk 100 denemeyi düşünüyorum hocam burs için
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
bence en iyisi derece yapanların konularına bakmak, eski sınav ea 7.sinin konuları filan vardı.
-
-
AYT Sosyal kısımda iyi bir derece yapmak için Lise Tarih dersini baştan sona iyi kavramak gerekir. Coğrafya kısmı biraz daha kolaydır. Sadece 11-12 konuları vardır. Kısa çalışmalarla halledilir.
Sos-2 kısmında ekstradan Felsefe Grubu ve Din Kültürü vardır. Din Kültürü kolaydır zaten. Birkaç dini terime bakarsan halledersin. Felsefe Grubu ise halledilmesi için biraz çalışman gereken bir bölüm. İnternette çok fazla kaynak bulunmaz ama soruları yapması o kadar da zor değildir. Tabi terimleri kavradıysan.
Edebiyat kısmı asıl kilit kısımdır. Genel olarak zorlar gibi görünse de belli başlı yerlerden soru çıktığından o kadar da zor olmadığını göreceksin. Mesela bazıları Cumhuriyet Dönemi yazar eser ezberliyorlar. Hiç gerek yok. Ezberlenmesi gereken belli başlı yazarlar var ve onlar da bir elin parmağını geçmez. Divan Edebiyatı ile ilgili çok soru çıkar. Özellikle oraya yoğunlaşırsan iyi olur. Belli başlı eserlerin ve yazarların hikayeleri sınavda çıkar. Bunlara da kesinlikle bakman gerekir.
Öneri kanallar:
Tarih: Soner Ardıç
Coğrafya: Coğrafyanın Kodları
Felsefe: Felsefe Atölyesi
Din Kültürü: Video izlemene gerek yok
Edebiyat: Emek Taştan
-
Sağ olun hocam peki 70+ garantileyebilmek için sizce ne zaman çalışmaya başlamak gereklidir?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Net bir cevap veremem. Ama son 3 ayda düzgün bir çalışmayla 70 civarında yapılabilir. Ama daha iyi bir derece için 2025 başı başlamak için uygun olacaktır.
-
edebiyatta rüştü hocanın kitabı var. video izlemene gerek yok sadece okuma yap+deneme çöz fullersin
tarih için ramazan yetgin+sb çözersen fullersin ama tekrar için soner ardıç çok iyidir.
coğrafya için tekrar videoları yeterli olur ama nisan gibi bakarsan büyük ihtimalle fullersin
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Üstte arkadaşların dediği tavsiyeler oldukça yeterli olur, ben sınavda 2 edebiyat boşu ve 1 tarih yanlışı yapmıştım. Edebiyat her sene zor gelecek gibi hissettirse de gözde büyütmemek ve kabak gibi ortaya çıkan yerleri çıkmaz diye es geçmemek lazım, benim 2 edebiyatım da buradan gitti. En önemlisi de ne zaman başlarsan başla son aylarda konuları kavraman değil elinden ne kadar gelirse tekrar etmen gerekiyor. Sırf son ay Soner Ardıç'ın denemelerini izleyerek en az 8 net yapan olduğuna eminim, yeter ki zihnini sürekli uyarmaya bak.
Bence yks'nin en klişe tarafı da sözel kısımları bu arada. İnsanlar şunları yap dediğinde sözelde mutlaka önemli bir tarafı oluyor, kesinlikle aklında bulundur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Parzival42 -- 8 Eylül 2024; 21:20:20 > -
Up bilgili arkadaslar konuya buyrun
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Up
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X