Şimdi Ara

Ayvalıktan Antalyaya uzanan bisiklet yolculuğu! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.780
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • çelik kadro,iki amortisör,mekanik disk fren,kalitesiz vites takımı,maşa kilitlemeli değil büyük ihtimalle...
    hocam bu bisikletle bu tura kesinlikle çıkma.arıza çıkaracağı kesin,hem seni çok yorar.imkanın varsa en kötü xc250 al,yol lastiği tak öyle çık bu tura.
  • O bisikletle 4-5 saat içinde vazgeçip dönersin büyük ihtimal.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 42_SeNTeZ_42

O bisikletle 4-5 saat içinde vazgeçip dönersin büyük ihtimal.

anayollari duzmu zannediyor millet anlamiyorum o bisikletle 500-600 metre tirmanmaya kalsan nabiz 195 e vurur heralde
  • hacı dikkat edin ha yokus asagı iyide düz gitmek sıkıntı
  • Hocam öncelikle o bisikleti unut.Dağ bisikletiyle çok çok yorulursun.Zaten gideceğin yolun tamaımına yakını asfalt olacak.Şimdi bisiklet hususunda aynı bütçeye şu bisikletlere bak:
    http://www.bisikletcim.com/urun/kron-tourer-24-v-28.aspx
    http://www.bisikletcim.com/urun/salcano-city-sport-24-vs-m-28.aspx
    http://bisikletcim.com/urun/bianchi-discovery-m-28.aspx

-Kesinlikle bir şehir bisikleti almalısın,dağ bisikleti perişan eder seni.
    -Yama yapma zincir tamiri vb kesinlikle öğrenmelisin yoksa yola çıkma.
    -Güzergahınızı çok iyi bilmelisin lokanta,çeşme,ilçeler vb bunlar da çok önemli
    -Kondisyonun iyi olmalı kendini daha önce denemiş olmalısın(örn günde max kaç km gidebiliyorsun...)
    -Bisikletin mutlaka bagajı olmalı.Ayrıca yama takımı,alyan takımı vb eşyaları yazmıyorum bile.Hadi şimdi yollar senin :)

• Arkadaşlar ihtiyacın olacak şeyleri yazmışlar.
    Bisiklet bagajı alabilirsin taşıması kolay olur. Ve o bisikletle olmaz o iş. Arka amortisörü oldğu için yolda çok çile çekersin. Mümkünse tek ya da hiç amörtisör olmasın.
  • Mayıs, Eylül ortası ya da Ekim başı bu tür turlar için uygun aylar. Bu mevsimde çok zorlanacaksınız. Gideceğiniz güzergah güzel fakat eğer zamanınız var ise turu biraz zamana yayın. Gidip kalacağınız yerleri önceden belirleyin turun sizi sıkıntıya sokmaması için günlük 70 km'den fazla yol yapmayın, kalacağınız mekanları buna göre ayarlayın. Güneş kremi koruma açısından etkisisz kalır bunun yerine uzun kollu kıyafetler giyinin outdoor ya da bisiklet kıyafetleri satan mağazalarda bu tür kıyafetler bulabilirsiniz. Bisiklet ile ilgili hangi malzemeleri taşımanız gerektiğini az çok biliyorsunuzdur hatırlatmaya gerek yok. Gittiğiniz güzergahlar turistik yerler yanınıza çok fazla giyim eşyası almanıza gerek yok yol boyunca üçe beşe satılan kıyafetlerden bulabiir giyip atabilirsiniz. Kaskınız, eldiveniniz ve de mümkünse polikarbonat camlı güneş gözlüğünüz mutlaka olsun. Allah korusun sürekli şehirlerarası yollarda seyah edeceksiniz yanınızdan geçen bir araçtan fırlayacak taş parçası turu size zehir etmesin. Yanınızda her biriniz mutlaka ilk yardım ekipmanı bulundursun, böcek sokmaları için küçük bir şişe amonyak mutlaka bulundurun. Dediğim gibi güzergahınız imkansızlıkların olduğu bir güzergah değil gideceğiniz km yi ve bu km lerde kalacağınız mekanları belirleyin gerisi sıcakla baş etme iradenize kalıyor. İyi turlar.

• Arkadaşlar önerilerinizi okudum. Herkes o bisikletle çıkma demiş. Ben ya gözümü karartıp yola çıkıcam yada çıkamicam. Çünkü bisikletimi değiştirecek maddi durumum yok, ertelemek zorunda kalıcam heralde bisiklet işini halledebilene kadar. Gerçi arkadaş inatçıdır yaa çıkalım nolucak diyecektir. Ona uyup yollara bu bisikletle çıkabilirim
  • Bisikletinize bakarak bu işten pek anlamadığınızı düşündüm .Bu kondisyonsuzluğunuzla bu tur günler sürer ve işkenceye döner.

Böyle bir tur için yeterli kondisyon,iyi bisikletler,tecrübe ve yeterli stretch seviyesi lazım(saatlerce süreceğiniz düşünülürse)

benim önerim 2 ay yoğun çalışırsanız ve yeterli ekipmanları alırsanız bu tura çıkmanız daha iyi olur

bisiklete gelirsek,ov gerçek bir kabus.gereksiz ve işlevsiz çift süspansiyon ağır kadro ve kötü geometriler,bol dişlili kalın lastik.müthiş bir işkence.

not: tamam bu bisikletle çıktınız ama kondisyon seviyeniz yetersiz olur eminim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The maXz! -- 13 Haziran 2012; 18:00:33 >
  • Arkadaş herkeste tanımadan etmeden kondisyon muhabetine girmiş. Spor salonuna gidiyorum demiştim. Nasıl bir spor yaptığımı kim nereden biliyorda konuşuyor. Yok 5 saate eve dönersin yok şu yok bu. Tecrübelerini ve değerli bilgilerini paylaşanlara çok teşekkürler ama gerisi boş. İşkenceyse işkence kardeşim. Herkes anlar bisikletten spordan. Kiminin parası vardır kiminin yoktur. Tek fark bu. Bu bisikletle yapılmicak iş değil demişsiniz. Bisiklet sürmem yokuşları elimle çıkarım yinede giderim. Fazla yorucu olur ama yapılır. Yorumlarınıza fikirlerinizi paylaşırken kurduğunuz cümlelere dikkat edin bana yeter.
  • Buraya danışmak için konu açıyorsunuz bikaç eleştiri ve öneri gelince böyle konuşmanız doğru değil.

Spor salonu farklı bişey,bisiklette kullanılan kas grupları ve çalışma şekli farklı bişey.Yapılamaz değil ama yorucu olur keyif alamazsınız.
    Ama yinede iyi yolculuklar
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.