Şimdi Ara

Az Benzin Yakan ve Ergonomik Hangi Aracı Tercih Ederdiniz ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.606
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Dediğiniz araçta start-stop olduğu için 110 HP liğe göre daha az yakıyor..Ancak 0-100 km si 14,5 sn.bu devirde pek iç açıcı bir değer değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: SertyAdams

208 eat6 sahibiyim. Küçük motor olmaları sizi aldatmasın şehir içi kullanımda 50-60 kuruştan aşağı yakan benzinli araç yok şu anda. Seçtikleriniz arasında bana göre gaz taktırmak kaydıyla egea otomatik.

Sadece haftasonu kullanacağımdan ürkmüyorum fazla ama yinede dediğiniz gibi büyük bir miktara dönmez umarım. 50-60 krş büyük bir miktar açıkçası. Kullanıcı deneyimlerine de göz atsam iyi olacak :)

@Mand1ra_Hekimi
    @Cihan

Skoda'da böyle bir durum vardı değil mi ? Peugeout'a talep geçmiştim şimdi Skoda için de test sürüşü talebi geçtim. En azından kullanımına bir bakarım.

Merak ettiğim Peogout beni üzer mi ? Yoksa hiç düşünmeden Alman markası Skoda'ya mı geçeyim ?
    Kararsızlık bu noktada başlıyor

@tartekin arkadaşım da peogout az yakar demiş durum buysa model farkından mı kaynaklı acaba ?

• TheVoice T kullanıcısına yanıt
    Hesabınızı şöyle yapmanızı tavsiye edeceğim..208 EAT6 Allure katalog değeri şehir içinde 5,7 lt gözüküyor ..Tecrübelerim hemen hemen tüm markalarda katalog değerinin 1,5-2 lt üzerinde yakıt sarfiyatı olduğudur..Yani bu değeri 100 km de 7,5 lt gibi alabiliriz O da km de max 40 krş eder ki bu da normal bir rakamdır..Bu performansta çok az araç daha az yakar
  • Yılda 12.000 km çok değil ama az da sayılmaz. Yazdığınız modeller hepsi benzinli üç aşağı beş yukarı aynı araçlar yakıt bakımından. Yalnız.. yarı otomatik almazdım ben olsam illa otomatik olacaksa. Yakıt beni üzmez diyorsanız tam otomatik egea bence bir adım önde. İlerde siz veya sattığınız kişi gerekirse lpg ye geçip binenilir. Aynı zamanda gerek bagaj gerekse iç hacim olarak c ellyse veya 301 modelleri hariç diğer hatchback modellerden daha geniş ve komforludur. İşin diğer yanı.. katma değer ülkede kalacak üretildiği bursa fabrikasında çalışan işçiler onların aileleri hatta yan sanayi yedek parça üreten esnaf zanaatkar ve çalışanları ve aileleri desteklenmiş olacaktır ilerde yedek parça bolluğu ucuz işçilik vs de artısı.(bu konuda milli olmak lazım bu benim nacizane fikrim) yine de tercih sizin istekleriniz doğrultusunda olmalı der iyi geceler dilerim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 0z0z

Yılda 12.000 km çok değil ama az da sayılmaz. Yazdığınız modeller hepsi benzinli üç aşağı beş yukarı aynı araçlar yakıt bakımından. Yalnız.. yarı otomatik almazdım ben olsam illa otomatik olacaksa. Yakıt beni üzmez diyorsanız tam otomatik egea bence bir adım önde. İlerde siz veya sattığınız kişi gerekirse lpg ye geçip binenilir. Aynı zamanda gerek bagaj gerekse iç hacim olarak c ellyse veya 301 modelleri hariç diğer hatchback modellerden daha geniş ve komforludur. İşin diğer yanı.. katma değer ülkede kalacak üretildiği bursa fabrikasında çalışan işçiler onların aileleri hatta yan sanayi yedek parça üreten esnaf zanaatkar ve çalışanları ve aileleri desteklenmiş olacaktır ilerde yedek parça bolluğu ucuz işçilik vs de artısı.(bu konuda milli olmak lazım bu benim nacizane fikrim) yine de tercih sizin istekleriniz doğrultusunda olmalı der iyi geceler dilerim.

Çok teşekkür ederim
    Düşünülecek ve tartışılacak bir konu. Ama bir bakıma FIAT'ın da şahin-doğan algısından kalma mizacını kafamızdan atması ve fi tarihlerinden kalma kağıt araç algısını yok etmesi gerekmektedir. Kafamızdaki kötü tonlamasını kaldırmaması yüzünden bende onlara güvenemiyorum ve bahsini ettiğimiz o milli duyguyu savunamıyorum Yoksa bahsini ettiğiniz konu da çok haklısınız. Ama önce firma bunu ispatlamalı.

iyi geceler naciz fikrinizden ötürü , fiat şimdilik en son tercihim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheVoice -- 11 Aralık 2016; 21:46:24 >

• Mitsubishi lancer 1.6 invite.

Kullan dene

Skoda iyidir

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Kolay hic bir benzinli araba az yakmaz die dusunuyorum uygun fiyatlarada dizel arac alabilirsiniz

Ford fiesta 1.4 yd 1.5 (Sehir icinde 5.6-6lt yakmistim dur kalk trafikte

Renault Symbol yd Clio 1.5 (5.5lt sehir icinde yakmistim dur kalkda uzun yolda 4 kusure kadar dusure bilirsiniz )

• Egea al çak tüpü gez
  • Fiesta 1.0 Ecoboost Powershift.
  • Kardeşim ben aylarca sıfır ve 2.el araç araştırması yaptım ,kredi çekip 2.el premium araç alma fikrim varken gittim egea aldım ,aracı inceledim araştırdım vs. hakikaten alınacak araç,kalite kötü değil ,donanım kötü değil,kullanım kötü değil,iç konfor hacim kötü değil vs. Tek sıkıntısı önündedki amblemi ,inanınki başka markanın bir aracı olsaydı bu forumda millet öle bayıla aracı överdi ,güvenlik testinden 3 yıldız almış diyorlar fakat güvenlik ekipmanları eklendiğinde 4 yıldız aldığından bahsetmiyorlar ,1 yıldızıda arkadaki isofix çocuk koltuğundan kaybettiğini ,bu yüzdende 4 yıldız aldığını dillendirmiyorlar,sonuç olarak ön yargı ile aldığım araçtan çok memnunum,hatta aga sen ne yaptın bu araç alınırmı diyen arkadaşlarımın aracı kullandıktan sonraki beğenileride cabası,bana dar ve kalitesiz gelen c kasa mercedes düşünürken bu aracı almam baya tartışma konusu olmuştu arkadaşlarımın arasında fakat ben şuan memnunun araçtan ,2 yıl sonra e kasa alma planıyla birlikte bu paralara alınacak en güzel araç diyebilirim.

Araç:1.6 dizel otomatik,lounge plus,nakit olarak alındı.

• 208 ACTIVE 1.2 PureTech 110hp EAT6 Tam Otomatik S&S 61.900 TL

57-58 bin tl civarına verirler. Donanımı gayet iyi, dokunmatik ekranı elektrikli katlanır aynaları hız sabitleyicisi felan var, arka diz mesafesi güzel, stopları led, gündüz farları led. Tek eksiği çelik jant. Motor performansı gayet iyi, şehirlerarası 4.5 5, karmada 6.5 litre yakıyor.

Alternatifiniz ise Seat Ibiza 1.0 EcoTSI DSG olsun, performansı 208'den daha iyi, tüketimi çok yakın. Ama dezavatajı şu 2017'de yeni kasası tanıtılıyor. Ve şanzımanı sorun çıkarmaya müsait.
  • Size sadece bir tavsiyede bulunacağım; eğer ekonomik ve benzinli olsun istiyorsanız atmosferiklerden uzak durun şehir içi 10lt den aşağı yakmaz buda kmde 55 kr gibi birşey yapar. turbo motorlara bakın sakin kullanımda daha iyi tüketim elde edersiniz. Tabi bu dediklerim lpg takmayı düşünmediğiniz için geçerlidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi e30 m3 -- 12 Aralık 2016; 2:8:58 >
  • Fabia 3 sahibiyim. Bu haftasonu 208 etg active aracı kiraladım. 205 km yaptım İzmir ödemiş İzmir şeklinde 60 liralık benzin aldı ve depo doldu. Etg gerçekten tercih edilmemesi gereken bir şanzıman. Fakat puretech motoru ( 82 hp ) çok hoşuma gitti ki turbo olan motoru nasıldır kim bilir. Eat tam otomatik şanzıman ile araç şiir gibi gider diye düşünüyorum. Enteresan bir şekilde araçta trim sesi yoktu ki yeni fabia larda trim sesi var. Araç da hor kullanılmıştı bunu da ilave edeyim. Küçük direksiyona hemen alıştım ve çok hoşuma gitti. Koltuklar da çok rahat geldi. Zevkle kullandım . Peugeot 208 bence aklınızda bulunsun.

• Yeni dacia stepway
    TCe 90 S&S otomatik
    Stepway Turbo 90 bg Easy-R 51900 tl
    https://www.dacia.com.tr/araclar/modeller/yeni-sandero.html
    https://www.cdn.daciagroup.com/content/dam/Dacia/TR/fiyat-listesi/Dacia-201612-v5.pdf

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: memo84

Kardeşim ben aylarca sıfır ve 2.el araç araştırması yaptım ,kredi çekip 2.el premium araç alma fikrim varken gittim egea aldım ,aracı inceledim araştırdım vs. hakikaten alınacak araç,kalite kötü değil ,donanım kötü değil,kullanım kötü değil,iç konfor hacim kötü değil vs. Tek sıkıntısı önündedki amblemi ,inanınki başka markanın bir aracı olsaydı bu forumda millet öle bayıla aracı överdi ,güvenlik testinden 3 yıldız almış diyorlar fakat güvenlik ekipmanları eklendiğinde 4 yıldız aldığından bahsetmiyorlar ,1 yıldızıda arkadaki isofix çocuk koltuğundan kaybettiğini ,bu yüzdende 4 yıldız aldığını dillendirmiyorlar,sonuç olarak ön yargı ile aldığım araçtan çok memnunum,hatta aga sen ne yaptın bu araç alınırmı diyen arkadaşlarımın aracı kullandıktan sonraki beğenileride cabası,bana dar ve kalitesiz gelen c kasa mercedes düşünürken bu aracı almam baya tartışma konusu olmuştu arkadaşlarımın arasında fakat ben şuan memnunun araçtan ,2 yıl sonra e kasa alma planıyla birlikte bu paralara alınacak en güzel araç diyebilirim.

Araç:1.6 dizel otomatik,lounge plus,nakit olarak alındı.

Çok teşekkür ederim verdiğin bilgiden ötürü , bu şekilde bir kaç kullanıcı yorumuna daha ihtiyacım olabilir FIAT markası için :) Faydalı bir bilgilendirme oldu ; bunu da göz önünde bulunduracağım.
    Özellikleri bakımından fiyatına göre gerçekten çok iyi , görüntüsü de dikkatimi çeken diğer özelliği. İçten içe başka bir markaya ait olsa balıklama almak isteyeceğim bir araç aslında.
    Umarım hiç sorun yaşamazsınız ; bende hala şu an bile ikinci el ve sıfır arasında gidip gidip geliyorum :)

• Yeni C3 Feel First

Sis farı,Cruise Control ...
  • Mitsubishi attrage & space star 50 bin+cvt+1,2 motor+ full
  • Benzinli az yakmaz ama

PureTech en tercih edilebilir olanıdır.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.