Şimdi Ara

Az Benzin Yakan ve Ergonomik Hangi Aracı Tercih Ederdiniz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.606
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Sizlerin fikirlerinizi biraz sömüreceğim için şimdiden özür diliyorum ama gerçekten bir çıkmazdayım. Kafamda fikirler var ama daha ilerisine gidemiyorum.
    Benim elimde nakit olarak emekli aracımdan kalma 33.000 TL var ve OTOMATİK Benzinli bir araç arıyorum. Ve limitim 60.000 TL

Alacağım aracı en azından rahat 3 ya da 4 yıl kullanacağım gibi ve yılda 12.000 km zar zor yaparım diye düşünüyorum.
    Evim sokak arasında olduğundan her türlü çizilip zarar görecek diye düşünüyorum bu sebeple yüksek maliyetli bir şey de aramıyorum.

Detaylıca araştırdığımda sıfır faiz kampanyalı araçlara yönelmem gerekti ama performans , ergonomik ve konfor bakımından hangisinin daha iyi olabileceğine karar veremedim.

Seçtiğim araçlar ; ( Sıfır faiz koşullarını da ön plana alarak )

Peugeot 208 ACCESS 1.2 PureTech 82hp ETG5 Otomatik S&S - 56.400 TL - 59.400 TL arasında donanım farkı.
    ***20.000 TL 20 ay %0 kredi avantajı

Hyundai i20 1.4 MPI ELITE OTM. (BENZİNLİ) - 55.100 TL -61.500 TL arasında donanım farkı.
    ***20.000 TL 20 ay %0 kredi avantajı

Ford Fiesta 1.6L Ti-VCT - 58.510 TL -62.880 TL arasında donanım farkı.
    ***24.000 TL 12 ay %0 kredi avantajı

Skoda Fabia 1,2 TSI DSG / 110 PS - 58.600 TL -62.900 TL arasında donanım farkı.
    Skoda Rapid Spaceback 1.2 TSI Green Tec DSG / 90 PS Ambition - 63.700 TL - diğer donanımlar bütçemi zorluyor.
    ***9.000 TL 6 ay %0 kredi avantajı

Fiat Egea Sedan Urban 1.6 E-Torq AT 110 Hp - 65.900 TL -69.300 TL arasında donanım farkı. ( Bir ihtimal belki diyorum ama benzin fazla yaktığından ve de büyük olduğundan çok zor bir ihtimal)
    ***25.000 TL 20 ay %0 kredi avantajı

Üstteki listem sıcak baktıklarım.
    Aşağıdakiler de bir ihtimal dediğim ama kampanyaları olmadıkları için uzak durduklarım.Bütçemi zorluyorlar bu şekilde

Seat IBIZA 1.0 EcoTSI 110 HP DSG S&S Style - 59.900 TL ve 61.200 TL olarak donanım farkı mevcut oluyor.
    Volkswagen Polo 1.2 TSI BMT 90 PS DSG Comfort - 59.100 TL olarak sunulmaktadır.
    Opel Corsa 1.4 90 HP Otomatik Şanzıman AT-6 - 55.600 TL - 58.800 TL arasında donanım farkı.

Başka öneriniz ya da üstte belirlediklerimden tavsiye edecekleriniz mevcut mudur ? Neyine bakmalıyım bu araçların.
    Benzin karşılaştırmasında hepsi eşit neredeyse. Ama yine de emin olamıyorum.

Destekleriniz bekliyorum :)

Çok teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheVoice -- 11 Aralık 2016; 15:11:40 >

• Çıkmaza girecek birşey yok.Yılda 10.000 km yi zor yapıyorsanız gereksiz yere sıkışıp dizele para vermeyin.Bana kalırsa benzinli Clio da devam etmeniz uygundur..Clio 1.2 İcon liste fiyatı 57.000 TL...Biraz fedakarlıkla 55.000 TL ye alabilirsiniz sanırım..Olmadı Joy versiyonuna bakarsınız ki 48.850 TL gözüküyor..Fiyatta yukarı çıkarsanız Nissan Pulsar 1.2 Visia incelemeye değer diye düşünüyorum
  • tartekin kullanıcısına yanıt
    Hesap kitap yapınca dizeli elemek mantıklı geldi bana da. Ama benzin hususunda az yakan bir ekonomi aracı gerekiyor bu noktada bana :)
    Renault yorumlarına baktım şimdi ama ona da fazla yakıyor demişler. Benim standartlarımın biraz üzerinde kalıyor.
    Pulsar da yine tutar olarak fazla bir miktar bana , şekil görüntü itibariyle güzel kabul ediyorum ama nakit olarak beni yıpratır.
    İncelenecek çok araç var gibi piyasada.

Sorumu güncelleyip daha net hatlar belirledim. Güncel olarak bu şekilde desteklerinizi bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheVoice -- 11 Aralık 2016; 14:58:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yargicc

Egea var hocam 25 bin 20 ay sıfır faiz ama sedani için tabi. 1,4 urban olabilir yada nakiti 40 civarına çıkarabilirseniz 1,6 otomatik bile düşünülebilir. 5 yıl garantide var. Çok km yapmiyorsunuz zaten, yakıttan dert yanacak olsanız bile tüp uyumuda var hem manuelin hem otomatiğin.

Hocam onu da bugün yolda görüp merak etmiştim. Çok güzel bir tasarımı var. Faiz konusunda da Fiat'ın kampanyası var ama Fiat markası için yüksek meblağa çıkmak doğru mudur diye sorguladım kendime. Bir de benzin kısmı birazcık fazla. İstanbul gibi bir yerde bir sürü AVM ve kapalı otopark olduğundan tüp ile giriş yapamayacağım bir çok yere.

Uzun uzadıya baktığımda aşağıdaki markalar ön plana çıktı ,
    Skoda Fabia
    Peugeot 208
    Ford Fiesta
    Hyundai i20

Aynı zamanda sorumu güncelleyip daha net hatlar belirledim. Güncel olarak bu şekilde desteklerinizi bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheVoice -- 11 Aralık 2016; 15:0:57 >

• TheVoice T kullanıcısına yanıt
    Tüp takilmayan hiçbir benzinli araba az yakmaz hocam. Az km yapıyorsanız benzin çok önemli olmaz zaten. hem benzinli olsun hemde emsallerine göre az yaksin derseniz de sembol, clio, accent gibi hafif araçlara bakmaniz gerekiyor.
  • İ20 1.2 mpi elite almanızı tavsiye ederim.
  • Bence 0 alma kredide cekme 33 bine bi sütü tüplü araba var.
  • TheVoice T kullanıcısına yanıt
    Citroen C-Elyesee düşünebilirsin. 1.2 82hp
  • ikinci el dizel sembol yada linea bakın derim.
  • 1.0 tfsi seat ibiza alın geçin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yargicc

Tüp takilmayan hiçbir benzinli araba az yakmaz hocam. Az km yapıyorsanız benzin çok önemli olmaz zaten. hem benzinli olsun hemde emsallerine göre az yaksin derseniz de sembol, clio, accent gibi hafif araçlara bakmaniz gerekiyor.

Emsallerine göre daha düşük yaksın yeterli diye bakmaktayım ama bu noktada da haklısınız. Göz atıyorum onlara da.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SmuraY

1.0 tfsi seat ibiza alın geçin.

Tfsi İbiza ?
  • ÖlüyenYörüler kullanıcısına yanıt
    1.0 ecotsi
  • Sorumu güncelleyip daha net hatlar belirledim. Güncel olarak bu şekilde desteklerinizi bekliyorum
  • Otomatiğe dönmüşsünüz (ki şehir içi gayet doğru bir seçim) ve bütçenizi 60.000 TL ye çıkartmışsınız. Bir kere forumda ve Google da DSG şanzıman arızalarını tarattırın ve ona göre karar verin sonradan üzülmeyin..Sırası ile 3 önerim olacak..

1-Peugeot 208 1.2 Allure EAT6
    2-Renault Clio Yeni 1.2 Icon EDC
    3-Ford Fiesta 1.0 Titanium AT

Bunların içinde en az yakanı 208 dir..Fiyatlar aşağı yukarı 65.000 TL civarı..2-3 bin indirim olur biraz da siz fedakarlık ederseniz güzel bir araç sahibi olursunuz
  • Siz de Peugeot 208 üzerinde durmuşssunuz ama 82 HP ve ETG şanzıman olanı..Bu otamatik şanzıman çok sarsıntılı çalışan ve piyasada tutulmayan bir tiptir. Size önerdiğim 110 HP lik olanı ve EAT şanzıman olanıdır bilginiz olsun..Donanım seviyesi de daha yüksektir..vereceğiniz fark fiyatın her kuruşuna değer..bambaşka bir araca binmiş gibi olursunuz..Gidip tüm araçları görün ve kesin pazarlıklarınızı yapın..daha kolay karar verirsiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: tartekin

Siz de Peugeot 208 üzerinde durmuşssunuz ama 82 HP ve ETG şanzıman olanı..Bu otamatik şanzıman çok sarsıntılı çalışan ve piyasada tutulmayan bir tiptir. Size önerdiğim 110 HP lik olanı ve EAT şanzıman olanıdır bilginiz olsun..Donanım seviyesi de daha yüksektir..vereceğiniz fark fiyatın her kuruşuna değer..bambaşka bir araca binmiş gibi olursunuz..Gidip tüm araçları görün ve kesin pazarlıklarınızı yapın..daha kolay karar verirsiniz

Bende şimdi onları inceledim. Biri yarı otomatik diğeri tam otomatik oluyor.
    Yarı otomatik yakıt serfiyatında daha az ama sarsıntılı bir vites geçişi sağlıyormuş. Videolarına göz attım ; haklısınız bunu gidip kendimin deneyimlemesi gerekecek. Farkı ancak o şekilde anlayabiliriz gibi.

Peugeot markasına hiç sıcak bakmamıştım markalar arasında ama yorumunuza istinaden göz atacağım kendilerine. Sitelerinden test sürüşü için form doldurdum. Çağırdıklarında bir uğrayacağım :)

• Rapid spaceback yada fabia iyi bir tercih olur hem motor hem şanzımandan memnun kalırsınız
  • 208 eat6 sahibiyim. Küçük motor olmaları sizi aldatmasın şehir içi kullanımda 50-60 kuruştan aşağı yakan benzinli araç yok şu anda. Seçtikleriniz arasında bana göre gaz taktırmak kaydıyla egea otomatik.
  • Skoda motoru iyidir
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.