Şimdi Ara

Hyundai i20 1.0 T-GDI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
10.793
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evlendikten sonra borç harç demeyip araç almak istiyorum, araçsız olmuyor artık. Hyundai i20 1.0 T-GDI style plus ya da style design düşünüyorum. Motor nasıldır atmosferik mpi lere göre. Çok yakar mı? İlerde lpg tartırmak istesek sıkıntı olur mu?

• çok farketmiyor yakıtı. mpi'de sürekli dip gaz yapıyorsun araba gitsin diye. T-GDI rahat yürüyor

• Tüketimi standart şekilde. Performans olarak mpi 'dan çok çok iyi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Style plus yeterli donanım fakat anahtarsız çalıştırma yok nedense i20 de

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2012 modelini kullanıyorum şu an.

Yeni i20 konusunda şunu söyleyebilirim, dışı ve içi gayet donanımına göre yakışıklı fakat motor konusunda daha iyi seçenekler var.Aynı fiyata 1.0 turbolu araçlar performans konusunda sizlere daha kolaylık sağlar.

Fakat böyle diyince hyundai yi kötüleyemem, bilen insan yokuşta vs. devirli kullandığı sürece sorun olmuyor zaten fiyat ve hitap ettiği araçlar belli eğer bu markayı seçicek olsam toyota ile beraber sorunsuz olmalarını ilk plana koyardım.

Bu arada kredi ile mi alıcaksınız?

• quote:

Orijinalden alıntı: mrtilhano333

2012 modelini kullanıyorum şu an.

Yeni i20 konusunda şunu söyleyebilirim, dışı ve içi gayet donanımına göre yakışıklı fakat motor konusunda daha iyi seçenekler var.Aynı fiyata 1.0 turbolu araçlar performans konusunda sizlere daha kolaylık sağlar.

Fakat böyle diyince hyundai yi kötüleyemem, bilen insan yokuşta vs. devirli kullandığı sürece sorun olmuyor zaten fiyat ve hitap ettiği araçlar belli eğer bu markayı seçicek olsam toyota ile beraber sorunsuz olmalarını ilk plana koyardım.

Bu arada kredi ile mi alıcaksınız?

Evet kredi ile alacağız, alabilirsek. Aynı fiyatlara Opel Corsa 1.2T editionlar da var , onlarda ilgimi çekiyor. Aslında istediğim 208 ama çok pahalı onlarda.

• Senede 15 bin km üzeri yapmayacaksanız 1.0 T-gdi ama 20-25 bin kmyi geçecekseniz 1.4 mpi. Çünkü t-gdi’ler lpg ile uyumlu değil. 1.0 t-gdi çok daha canlı atik ve performanslı hissettirir. Düşük devirde rahat kullanım sağlar. Atmosferik motorlara devir çevirtmek lazım. O da haliyle gürültü, yüksek tüketim ve sürüş konforu düşüklüğüne sebep oluyor.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: star scream

Evet kredi ile alacağız, alabilirsek. Aynı fiyatlara Opel Corsa 1.2T editionlar da var , onlarda ilgimi çekiyor. Aslında istediğim 208 ama çok pahalı onlarda.

Alıntıları Göster

Hocam atmosferik motordan uzak durun çünkü bütçeniz zaten turbo motorlara gayet yeterli.Ayriyetten sorunsuzluk olarak toyota ve hyundai nam salmış, bu yorumu kendim kullanıyorum diye değil çevremdende hep duyduğum için söylüyorum diğer markalara nazaran daha az başınız ağrır.

• quote:

Orijinalden alıntı: mur@t_333

Senede 15 bin km üzeri yapmayacaksanız 1.0 T-gdi ama 20-25 bin kmyi geçecekseniz 1.4 mpi. Çünkü t-gdi’ler lpg ile uyumlu değil. 1.0 t-gdi çok daha canlı atik ve performanslı hissettirir. Düşük devirde rahat kullanım sağlar. Atmosferik motorlara devir çevirtmek lazım. O da haliyle gürültü, yüksek tüketim ve sürüş konforu düşüklüğüne sebep oluyor.
    Hocam 1.2 t edition Corsalar nasıldır? 15 bini geçeceğimizi pek sanmıyorum. Zaten küçük şehirde işten eve kullanılacak yılda 2 kere uzun yol yapariz 1000+ km .

• star scream S kullanıcısına yanıt
    Hocam o halde atmosferik 1.4 motorlardan uzak durun. Corsa’daki 1.2 T motor verimli ve canlı bir motor.
    Yalnız i20’de Elite paket hariç Yan ve Perde hava yastıkları yok. Sadece önde 2 adet hava yastığı var. Corsa’larda 8 hava yastığı standart diye biliyorum. Bu çok önemli bi faktör öncelikle. Elite paket hariç i20’yi elerdim ben olsam.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mur@t_333

Hocam o halde atmosferik 1.4 motorlardan uzak durun. Corsa’daki 1.2 T motor verimli ve canlı bir motor.
    Yalnız i20’de Elite paket hariç Yan ve Perde hava yastıkları yok. Sadece önde 2 adet hava yastığı var. Corsa’larda 8 hava yastığı standart diye biliyorum. Bu çok önemli bi faktör öncelikle. Elite paket hariç i20’yi elerdim ben olsam.

bu yüzden kuzen Kia Rio varken i20'ye gerek yok. en boş pakette bile 6 hava yastığı standart geliyor. aynı paraya Rio daha fazla donanım sunuyor.

• suatcagdas S kullanıcısına yanıt

Yalnız Kia Rio'da turbo motor seçeneği yok maalesef. Sadece 1.2 ve 1.4 atmosferik motor var.

• quote:

Orijinalden alıntı: ugursimsek_03

Yalnız Kia Rio'da turbo motor seçeneği yok maalesef. Sadece 1.2 ve 1.4 atmosferik motor var.

onlar aynı grubun modelleri zaten, var elbette bu motor ancak bir dönem geldi galeriler kaptı devamında bu motoru getirmediler. sıfır km 1.0turbo-otomatik Rio'lar galeri ilanlarında duruyor.

Hyundai i20 1.0 T-GDI

• Eylül ayında 245bin olan modeli hiç bir bayide yokken, şimdi tek bayide bile 3 tane var , tanesine 380bin isteniyor. Alın turşusunu kurun arabaların.

• İ20 1.4 100hp 6 ileri tam otomatik 332bin,
    İ20 1.0 turbo 100hp yarı otomatik 384bin.

Turbo alırım diyen zekitolari pek kaale almayın. Daha sağlam, daha sorunsuz, lpg uyumlu, ikinci eli daha iyi olan atmosferik alınır.

• Yukarıda ki arkadaş da cevaplamış, Turbo Benzinli ve atmosferik Motor aynı fiyatsa, kesinlikle Turbo Benzinli ama arada bu kadar fiyat farkı varken kesinlikle Atmosferik tercih edilir.

• Elite model haricinde yan/perde hava yastığı olmayan bir arabayı bedava verseler almam

• Corsa elegance f 2020 model otomatik aldım bu arada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi star scream -- 5 Ocak 2022; 20:53:34 >
  • star scream S kullanıcısına yanıt

Hayırlı olsun. Kaça aldınız?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.